Elmo

PAIM-T C.I.B.-J FI JMVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA HeJW-22 TLNJW-23 TLNW-23 Diamondfox Mustang

sileäkarvainen collie uros

Sir Elmo s. 11.12.2021
Kasvattaja Päivi Iivonen, Diamondfox
Omistaja: Sari Raunio

Seuraa Elmoa instassa!

Elmo on kotona asuvan Pimun täysveli ja asustaa ystäväni Sarin luona Espoossa. Elmo viettää myös paljon aikaansa perheen mökillä Somerolla, osallistuu tiimimme tapahtumiin ja pyörii joukossa muutenkin.

Elmo treenaa hakua, tässä partiointia.

Ystäväni Sari otti minuun yhteyttä syksyllä ja mainitsi haluavansa hankkia sileäkarvaisen collien keskikokoisten villakoirapoikiensa kaveriksi. Niinpä parin mutkan kautta päädyin soittamaan Päiville hänelle syntyvästä Vivianin tulevasta pentueesta. Päivin kanssa meillä on ollut läheiset välit siitä lähtien kun ystäväni Maijun kanssa hommattiin tiimiin Unto, Vivianin ensimmäisestä pentueesta ja nyt tuntuikin varsin luontevalta olla jälleen kyselemässä häneltä pentua. Yhdistelmä oli juuri sitä mitä Sari kaipasi: ulkonäköä ja toimintaa.

Tulevaisuudessa Sari on innostunut harrastamaan Elmon kanssa tavoitteellisesti ainakin näyttelyitä ja palveluskoiralajeja. Myös rallytoko ja agility kuuluvat harrastuksiin. Pentukehissä Elmo nappasikin useamman ROP sijoituksen. Seuraan erittäin suurella mielenkiinnolla millaiseksi tämä poika kasvaa ja jälleen, toiveissa on saada sitä myös omaan käyttööni kunhan aika koittaa.

Omaan silmään Elmo on vilkas ja tasahermoinen tapaus, jolla on melko innokas kaasukahva 😀 Tässä on omistaja Sarin kuvaus Elmosta 9kk ikäisenä:

”Elmo on iso, komea uros, jolla on vain yksi vaihde, ja se on täysillä. Elmo on isolla moottorilla varustettu aktiivinen energiapakkaus, joka rakastaa yhdessä tekemistä. Oli laji mikä vaan, Elmo osallistuu suurella innolla, sata lasissa. Ei ole kasvattaja Päivi turhaan sitä vauhdikkaan urheiluauton mukaan nimennyt.

Meidän päälajina on haku, ja toiveissa olisi jonain kauniina päivänä päästä kisakentillekin. Elmo nauttii hakutreeneistä ja on edistynyt niissä todella hienosti. Irtoaa hyvin ja etsii sinnikkäästi. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, niitä Elmon kanssa riittää. Hakumetsässä löhtee pistoille niin hirmuisella innolla, että ei kyllä paljoa katselle helppokulkuisinta reittiä, vaan rymistelee menemään suorinta tietä. Koska Elmo ei ole sieltä hiljaisimmasta päästä, on ilmaisuksi valikoitunut haukkuilmaisu.

Paimennus imaisi mukanaan, joten Elmon kanssa ollaan käyty paimentamassa. Muista lajeista poiketen paimentamassa Elmosta tulee täysin zen, ja on lampailla rauhallinen ja peloton. Taippariin on Elmon kanssa tarkoitus mennä heti kun vain taippari meidän paimennuspaikassa järjestetään.

Elmon kanssa on hieman aloiteltu agilitya, ja siinäkin meidän Elmoskainen oli varsin pätevä. Oppii nopeasti ja putkiin menee vauhdilla? Toiveissa on Elmon kanssa ainakin meidän omaksi iloksi treenata agilityakin, jahka Elmo tuosta vähän saa ikää. Toki kun ei ole uros pienimmästä päästä, niin saa sitten tulevaisuudessa nähdä miten ketterästi agilitykentällö kulkee.

Näyttelyissä on Elmon kanssa käyty ihan hyvällä menestyksellä pentuluokissa ja nyt on startattu junnuluokat. Näyttelyharrastus on sekin vienyt mukanaan, ja useampaan ulkomaan näyttelyynkin Elmo jo ilmoitettu. Kovasti toivon, että Elmo pääsisi seuraamaan näyttelykehissä isänsä tassunjälkiä.

Erinomainen tyyppi. Pienet korvat joissa hyvä taitos. Hieman aikaisin alkava otsapenger. Alaleuka saisi olla merkitympi. Erinomainen kaulan kaari. Tasapainoisesti kulmautunut. Vetävät sivuliikkeet. Erinomainen hännän kanto. Miellyttävä käytös. JUN ERI1, SA, PU3, JUN-SERT, JUN-CACIB, SERT. Tuomari: Minna Manninen, Jyväskylä 14.11.2022

Elmo on ahne ja rakastaa leikkiä, joten palkkautuu mainiosti niin namilla kuin lelulla. Rohkea ja reipas mies, joka rakastaa isosti ja äänekkäästi ihmisiä. Onpa hän yrittänyt hypätä tuomarinkin syliin jossain näyttelyssä. Lasten kanssa Elmo tulee toimeen hienosti, ja on täysin hurmannut koko meidän perheen.

Elmo ei ole ohjaajapehmeä, vaan ennemmin aavistuksen kova, täpäkkä ja kiihkeä persoona. Ruoka on resurssi, josta Elmo on tarkka, varsinkin jos ruoka on kupissa tai kyseessä on luut. Elmolla ei ole alusta-arkuuksia, ääniherkkyyttä tai herkkävatsaisuuttakaan.

Kokonaisuutena Elmo on enemmän kuin ikinä osasin edes haaveilla, tai uskoa edes olevan mahdollista❤️ Niin kiitollinen Elmosta ❤️”

Kiitos Päiville tästä uudesta tiimimme jäsenestä! 🙂