Koirat

Koirat ovat perheeni ja elämäntapani. Koko lapsuuteni kinusin isältäni koiraa, mutta ensimmäiseni (sk.collie uros) hankin vasta kun muutin pois lapsuudenkodistani, keväällä 2000. Harrastan koirieni kanssa tavoitteellisesti agilitya, tokoa, näyttelyitä ja rally-tokoa, mutta treenaamme myös aktiivisesti hakua, metsäjälkeä ja paimennusta. Kesäisin käymme retkeilemässä ja telttailemassa. Sileäkarvaisista collieista minulla onkin yli 20 vuoden kokemus ja kasvatin rotua aktiivisesti vuosina 2004-2014. Vuosina 2011-2017 minulla oli myös siperianhuskeja. Käyttökoirien omistamisen jälkeen toivoin collieen hiukan lisää potkua, joten bordercollieen siirryin liki kolmen vuoden varovaisen harkinnan jälkeen. Pääset tutustumaan koiriini ja kasvatustyöhöni lisää linkeistä ja harrastuksistamme voi lukea lisää blogista


Kotona asuvat koirat:

Lifedream Yes I Am RN´B Design ”RONJA”

isä: Jack Macks VIP Baird ”Brego”

emä: Lifedream Lady Freyja ”Rosie”

Ronja on jäänne ajasta, jolloin kasvatin aktiivisesti. Se jäi kotiin Saksantuontini Bregon ja kotona asuvan Rosien pentueesta. Ronjan kanssa on treenattu omaksi iloksi agilitya, tokoa sekä paimennusta. Ronja rakastaa myös frisbeen hakemista. Luonteeltaan se on hiukan epävarma ja pehmeä. Ronja ei päästä ketään portista sisään haukkumatta varsin uskottavasti. Sitä ei ole käytetty jalostukseen.

LUE LISÄÄ RONJASTA


PAIM T Jucaides Cayla Cahaya ”PIIKU”

Isä: BH HK3 TK1 Ruffenuff Fokker Fellowship (pk) ”Dani”

Emä: Hollandia Bila Kaifa (sk, tsekkituonti) ”Deia”

Piiku tuli liki viiden vuoden koiraharrastustauon jälkeen lupaavasta risteytyspentueesta. Piiku on lauman adhd suorittaja. Se on aina valmis toimintaan ja sen kanssa olemme touhunneet kaikenlaista. Kilpailen sen kanssa agilityssa, tokossa sekä rally-tokossa. Puolivakavissamme treenaamme myös paimennusta, hakua ja jälkeä. Piiku on pennusta asti tarjonnut vahvasti tekemistä ja rakastaa työskennellä minulle. Se on erittäin vilkas koira. Laumassa se on vähän liiankin kiltti. Useista yrityksistä huolimatta Piikun astuttaminen ei ole onnistunut eikä sillä ole jälkeläisiä.

LUE LISÄÄ PIIKUSTA


FI JMVA PAIM T Twilight Moon Unique Unifying ”LOTTA”

Isä: BH HK1 CINNABERRY’S CALVIN K ”Vertti”

Emä: FI AVA FI RTVA SE RTVA BH TWILIGHT MOON ONCOMING OUTBURST ”Cora”

Lotta on risteytysyhdistelmästä, jota en voinut ohittaa. Sen isoisoisä on vanha urokseni Bilbo. Lotta on perheen sirkuspelle, rakastaa ihmisiä ja juoksemista. Lotalla on aina jokin jekku mielessä. Lotta on aloittanut kilpailut rally-tokossa ja agilityssa. Se treenaa myös tavoitteellisesti paimennusta. Lisäksi treenaan sen kanssa omaksi iloksi hakua ja jälkeä. Lotta on laumassa kiltti ja touhukas hessu hopo, jolla on voimakas hoivaamisen halu esimerkiksi talon kissanpentuihin. Se myös rakastaa ihmisiä ja lapsia.

LUE LISÄÄ LOTASTA.


FI JMVA HEJV-22 PMJV-22 JV-22 Diamondfox Challenger ”PIMU”

Isä: (FI MVA CZ MVA CMKU MVA EE JMVA MV-21 V-19 JV-19 PMV-19 PMJV-19 MV-21 BALTV-22 HeW-22 V-22 Clingstone’s Conspiracy Theory)Nacho” 

Emä:  (C.I.B NORDIC MVA FI MVA NO MVA EE MVA LT MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA LTJV-18 TLNJW-18 TLNW-18 Diamondfox Amazing Love)Vivian”

Pimu käveli 4:n viikon iässä vastaan pentulaatikossa ja siitä se ajatus sitten lähti. Pimu onkin itsevarma, energinen ja vauhdikas koira, jolla on paljon painavaa sanaa. Varsinainen justiina koiraksi. Pimu treenaa kisatavoitteellisesti agilitya, näyttelyitä sekä rally-tokoa. Sen kanssa harrastetaan omaksi iloksi myös paimennusta, hakua ja jälkeä aina kun ehditään. Laumassa Pimu on kiltti, mutta resursoi hiukan petejä ja varsinkin ruokaa. Piirre ei ole aiheuttanut kuitenkaan ongelmia arjessa ja Pimu tuleekin loistavasti toimeen muiden koirien ja meidän kissojen kanssa.

LUE LISÄÄ PIMUSTA.


Maple Yard Well Done ”LIKKA”

Isä: FI AVA FI AVA-H Easypower’s Asterix ”Einstain”

Emä: Agilityn Suomen mestari 2021 FI AVA SM-21 Maple Yard ”Eve”

Mun ensimmäinen oma bc!! Likka on herkkä, mutta samalla innokas kaveri kaikenlaiseen tekemiseen. Kilpailen sen kanssa agilityssa ja rally-tokossa. Harrastan sen kanssa omaksi iloksi myös hakua, viestiä sekä jälkeä. Valitettavasti sillä on nivelrikkoa lonkissa, joten harrastamisessa ei ole suurempia tavoitteita. Likka on bc:ksi helppo koira arjessa, joskin se on jonkin verran herkkä äänille. Metsässä se juoksee hajujen perässä, mutta tulee onneksi huudettaessa aina takaisin. Laumassa Likka on aina tilanteen tasalla ja on uskollinen leikkikaveri.

LUE LISÄÄ LIKASTA.

Tehotytöt syksyllä 2022: Likka, Lotta, Pimu ja Piiku