Koirat


KOIRAT & LIFEDREAM-KASVATUSTYÖ

Ensimmäinen koirani, sileäkarvainen collie nimeltä Frodo, muutti luokseni keväällä 2000. Olin harkinnut eri rotuja pitkään, sillä koiran hankinta oli lapsuudenaikani suurin (ja kenties ainoa) unelmani. En ole koskaan katunut rodun valintaa, sillä colliesta todella on monipuoliseksi harrastuskoiraksi! Omien koirien kanssa harrastin vuosien varrella agilitya, paimennusta, tokoa, valjakkoajoa sekä näyttelyitä. Minulle rakkaita rotuja ovat myös irlanninsusikoira sekä siperian husky. Suurin intohimoni oli (ja on edelleen) eläinten lajityypillinen käyttäytyminen ja sen opiskelu. Koiran evoluutio ja sen myötä tapahtunut domestikaatio kiehtovat minua. Etologiaan voit tutustua täällä ja luentomuistiinpanoihin pääset ylävalikosta. Kesykoiraan puolestaan pääset tutustumaan paremmin luomallani aiheeseen liittyvällä sivustolla, täällä. Vuosien aikana olen toiminut myös monissa luottamustoimissa mm. Suomen collieyhdistyksessä sekä Suomen Kennelliiton tulevaisuustoimikunnassa.

IMG_8086Vuosina 2004-2014 olin aktiivinen sileäkarvaisten collieiden kasvattaja ja pentueet syntyivät hartaasti toivottuina. Pennut kasvoivat meillä keittiössä, keskellä eläimellistä arkea ja tottuivat jo pienestä pitäen muihin koiriin, kissoihin ja mm. vuohiin. Uusien kotien etsintä ja ihmisten aito ilo pentujen kanssa oli yksi suurimpia motivaatioitani kasvatustyössä. Järjestin aika paljon tapaamisia sekä koulutuksia Lifedream-tiimille. Lisää tietoa kasvattamistani koirista löytyy Suomen Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä, jonne linkki alla.

VUODELLE 2018 ON PENTUSUUNNITELMIA!!!!

10150594_877479758954279_6115503565719168360_n
C.I.B EE LV HU IT CH NORDW-13 WW-15 LVW-14 Lifefream Unfitting To Please voitti keväällä 2015 Milanossa Maailman Voittaja 2015 tittelin. ”Hukka” going Best of Breed at WDS 2015. Photo credit: Maria Antich

Lue lisää koiratouhuistani blogista, täältä.

Lifedream Suomen kennelliiton jalostustietojärjestelmässä

Kennelin uutiset Facebookissa

Kesykoira-sivusto & pentuoppaani

Kuvagalleria

Koiran kasvatuksen realiteetit ja painopisteet- juttu, 2011

Laumaelämää – juttu, 2013

KOTONA ASUVAT KOIRANI:

jukkaTIMONAN EMIL ENJOYS EXTREME ”Jukka”

s. 10.05.2014 Jukan muuttaminen luokseni oli pitkän harkinnan tulos. Nähdessäni Tuulan tulevan yhdistelmän huokaisin ihastuksesta. Suvussa oli monta minulle kaunista ja sitä myötä merkityksellistä koiraa. Piti siis pohtia tarkasti mahtuisiko kotiin vielä yksi soopeli uros. Kertaakaan en ole katunut! Jukka on iso ja muhkea poika, jonka luonne on niin täyttä kultaa, etten tiedä tuleeko tällaista tapausta enää koskaan toista vastaan. Se rakastaa pusutella ja kyllä se toimii mukavasti agilitytreeneissäkin. Jukka olisi tarkoitus luustotutkia lähiaikoina ja käyttää myös useammassa näyttelyssä. Kiitos Tuulalle tuhannesti tämän kultaisen pojan saamisesta kotiin!

_fullLIFEDREAM STOP THE LIVESTOCK ”Puuma”

s.24.3.2012. Puuman syntyessä jokin siinä pisti heti silmään. Mitä isommaksi se kasvoi, sen varmemmaksi kävi, ettei tämä tyttö muuttaisi kotoa mihinkään. Toisaalta se ei koskaan kasvanut kovin isoksi 😀 Puuma on aktiivinen, varmaluonteinen koira, jonka kanssa olen harrastanut agilitya, näyttelyitä sekä paimennusta. Se on matkustanut ulkomailla näyttelyissä vieraiden ihmisten kanssa ja sopeutuukin hyvin muuttuviin tilanteisiin. Laumassa se suorittaa pomon virkaa ja se onkin aika tarkka rajoistaan. Ronja on sen aisapari. Yhdessä juostaan ja leikitään painileikkejä. Ramses on Puuman isoisä ja sen taustoista löytyykin lähes kaikki vanhat koirani. Puuman kanssa harrastetaan näyttelyitä ja agilitya.

ronja2LIFEDREAM YES I AM RN’B DESIGN ”Ronja”

s. 26.3.2012 Ronja on Rosien ja Saksan tuontini Bregon tytär. Se on yhteisomistuksessa exäni kanssa ja touhuaa toisinaan myös hänen kanssaan harrastuksissa. Ronja rakastaa serkkuaan Puumaa. Niillä on vain muutaman päivän ikäero ja nämä kaksi ovatkin erottomattomat. Ronja rakastaa pallo-, keppi- ja frisbee-leikkejä ja sen rooli onkin noutaa minulle muiden säestäessä vieressä. Se myös työskentelee mielellään ihmiselle ja harrastamme sen kanssa lähinnä agilitya ja tokoa. Ronja muistuttaa paljon äitiään Rosieta, mutta on perinyt myös isänsä tasaista ja lempeää luonnetta.

IKUISESTI MUISTOISSA:

BH Bilbo Van Shakas Royal Kraal ”Bilbo” 18.07.2001-2014

FI MVA Fatikon Nappanahka ”Ramses” 04.12.2006-2018

Lifedream Missionary Man ”Hugo” 09.01.2009-2015

Dalimattas Action Mette ”Mette” 16.05.2003-2013

Lifedream Lady Freyja ”Rosie” 31.07.2005-2017

Arctic Soul Wilya ”Wilya” 2005-2017 Wilyan oma sivu.