Meidän tiimi

Olen kasvattanut sileäkarvaisia collieita vuodesta 2004  ja toiveena on jatkossa toimia myös pitkäkarvaisten collieiden kasvattajana. Viimeiset yli 10 vuotta olen opiskellut enemmän koiran käyttäytymistä ja sitä kautta ajatukseni sekä periaatteeni ovat melkoisesti muuttuneet vuosien aikana. Jokainen pentueeni on tarkkaan harkittu ja suunniteltu. Uskon, etteivät netistä luetut lyhyet kirjalliset tulokset kerro kuin murto-osan koirasta  ja siksi yksi tärkeimmistä kriteereistäni onkin, että tuntisin sukutaulun koiria mahdollisimman monia henkilökohtaisesti, mutta valitettavasti ainahan tämä ei ole mahdollista. Tarkoituksenani on kuitenkin kasvattaa koiria ns. tiimiperiaatteella, jolloin mahdollisimman moni jalostukseen käyttämäni koira olisi minulle tuttu jo entuudestaan. Tällä sivulla esittelen tiimin koiria. Sijoituskoiria ei tällä hetkellä ole.

YHTEISOMISTUKSESSA tai SIJOITUKSESSA:
LIFEDREAM STOP THE LIVESTOCK ”PUUMA”
DSC_0153
Kuva: Linda Toivonen

s.24.3.2012. Puuman syntyessä jokin siinä pisti heti silmään. Puuma on aktiivinen, varmaluonteinen koira, jonka kanssa olen harrastanut agilitya, näyttelyitä sekä paimennusta. Se on matkustanut ulkomailla näyttelyissä vieraiden ihmisten kanssa ja sopeutuukin hyvin muuttuviin tilanteisiin. Laumassa se suorittaa pomon virkaa ja se onkin aika tarkka rajoistaan. Ronja on sen aisapari. Yhdessä juostaan ja leikitään painileikkejä. Ramses on Puuman isoisä ja sen taustoista löytyykin lähes kaikki vanhat koirani. Valitettavasti Puuman isällä puhkesi vanhemmalla iällä epilepsia, enkä ole tästä syystä käyttänyt Puumaa jalostukseen. Puuma asuu nykyään ystäväni Sirjan luona, mutta vierailee meillä usein. PUUMAN OMA SIVU


Paim-T SONTIKAN LIEHUVA LIPUTUS ”PAAVO”
Sontikan Liehuva Liputus

s.1.8.2022 Paavo liittyi meidän tiimiin syyskuussa 2022. Se on pitkäkarvaisen Kodan, HK2 BH PAIM2 RTK2 TK2 Glenoak Enlightened ja Norjan tuonti Alertness Kiss The Frog ”Sonne” pentu. Näin yhdistelmässä paljon potentiaalia harrastuskoiraksi, mutta myös jalostus käyttöön. Koska kotona on koirakiintiö tällä hetkellä täynnä, oli pakko etsiä innostunut sijoituskoti. Kun kotia ei heti kuulunut, ajattelin jo vakavissani pitäväni pennun kotona, mutta sitten melko yllättäen ystäväni Sirja ilmoitti voivansa ottaa pennun Puumalle kaveriksi! Sirja on yksi parhaista ystävistäni, joten tämä ei olisi voinut paremmin mennä! Sirja viettää meillä paljon aikaansa, joten tiedän saavani Paavon parhaaseen mahdolliseen kotiin ja pääseväni tutustumaan siihen hyvin tulevaisuudessa kun Sirja viettää meillä paljon aikaansa muutenkin. Paavon kanssa touhutaan tulevaisuudessa kaikenlaista, katsotaan mitä kaikkea tulemme keksimään. PAAVON OMA SIVU


MYÖS OSANA MEIDÄN TIIMIÄ:

Espoossa meidän tiimiä edustaa:

PAIm-t C.I.B.-J FI JMVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA HeJW-22 TLNJW-23 TLNW-23 DIAMONDFOX MUSTANG ”ELMO”
Kuva: Lifedream

s. 11.12.2021. Elmo on ystäväni Sarin omistuksessa oleva sileäkarvainen collieuros. Sarilla on myös kaksi keskikokoista villakoiraurosta. Elmon vanhemmat ovat Nacho (FI MVA CZ MVA CMKU MVA EE JMVA MV-21 V-19 JV-19 PMV-19 PMJV-19 CACIB Clingstone’s Conspiracy Theory) ja Vivian (C.I.B NORDIC MVA FI MVA NO MVA EE MVA LT MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA LTJV-18 TLNJW-18 TLNW-18 Diamondfox Amazing Love). Sir Elmo on kotona asuvan Pimu täysveli. Sari aikoo jatkossa harrastaa Elmon kanssa näyttelyitä, rallitokoa ja pk-lajeja, ainakin ensi alkuun 😉 ELMON OMA SIVU.


Salossa meidän tiimiä edustaa:

Paim-T DIAMONDFOX AMAZING BLACK HAWK ”UNTO”
Kuva: Lifedream

s.24.2.2019 Suloinen Unto asustaa viiden kilometrin päässä kasvatinomistajani Maijun luona. Perheessä on ollut minulta kolme nahkaa, tällä hetkellä Unton kaverina elää 12-vuotias Usva (Lifedream Unite Spirit N’Speed) ja kolme bordercollieta Vipu, Ventti sekä Vilppi. Untolla ja kotona asuvalla Piikulla on vain kolmen viikon ikäero ja menoa ei näiltä kahdelta puutukaan! Unton isä on Vertti (BH HK1 Cinnaberrys Calvin K) ja emänä myös kotona asuvan Pimun emä Vivian (C.I.B NORDIC MVA FI MVA NO MVA EE MVA LT MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA LTJV-18 TLNJW-18 TLNW-18 Diamondfox Amazing Love). Vaikka Unto on Maijun ikioma, hankittiin se varta vasten ajatuksella, että sitä saisin jatkossa käyttää jalostukseenkin, jos siitä tulee siihen kaikin puolin sopiva. UNTON OMA SIVU.


IN MEMORIAM:

s.19.5.2021- 1.2.2022 Windswept Height´s Nothing Else Matters ”Iggy” IGGYN OMA SIVU.


IN MEMORIAM, muiden omistamat, mutta Lifedream kennelnimellä jalostukseen käytetyt koirat:

2002-2013 Cinnaberrys Way of Life, Lifedream L-, I- ja R-pentueiden emä.

2005-2013 Oneways Golden Treasure, Lifedream D- ja M- pentueiden emä. Ruotsin tuonti.

2008-2021 Jack Macks VIP Baird, Lifedream Y-pentueen isä. Saksan tuonti.

2010-2021 Timonan Yavanna Yavien, Lifedream T- pentueen emä.

2005-2019 Lifedream Lady Fortuna, Lifedream E2- ja U- pentueiden emä.

2008-2022 Lifedream Endless Narnia, Lifedream O- ja S-pentueiden emä.