Pentueet

C.I.B FI MVA LV MVA HU MVA IT MVA PMV-13 LVV-14 MV-15 Lifedream Unfitting To Please ”Hukka” voitti Milanossa Maailman Voittaja 2015-tittelin!

Ensimmäinen koirani, sileäkarvainen collie nimeltä Frodo, muutti luokseni keväällä 2000. Olin harkinnut eri rotuja pitkään, sillä koiran hankinta oli lapsuudenaikani suurin (ja kenties ainoa) unelmani. Sileäkarvaiseen collieen päädyin kuitenkin sen toimivan luonteen, sopivan koon ja helppohoitoisen turkin vuoksi.

Minulle rakkaita rotuja ovat myös irlanninsusikoira sekä siperianhusky ja uusimpana kiinnostuksen kohteena on bordercollie. Suurin intohimoni elämässä on ollut eläinten lajityypillinen käyttäytyminen ja sen opiskelu. Koiran evoluutio ja sen myötä tapahtunut domestikaatio kiehtovat minua. Etologiaan voit tutustua täällä ja luentomuistiinpanoihini pääset ylävalikosta. Kesykoiraan puolestaan pääset tutustumaan paremmin luomallani aiheeseen liittyvällä laajalla sivustolla, täällä. Vuosien aikana olen toiminut myös monissa luottamustoimissa mm. Suomen collieyhdistyksessä sekä Suomen Kennelliiton tulevaisuustoimikunnassa.

Koirien käyttäytymisestä kiinnostuneena lauman koko kasvoi kuin huomaamatta. Omien koirien kanssa olen  vuosien varrella harrastanut agilitya, paimennusta, tokoa, valjakkoajoa sekä näyttelyitä. Sen lisäksi koirat paimentavat (tai ainakin yrittävät) luonani vuosina 2009-2014 asuneita vuohia sekä kesälampaitamme. Vuosina 2004-2014 olin aktiivinen sileäkarvaisten collieiden kasvattaja ja pentueet syntyivät hartaasti toivottuina. Pennut kasvoivat meillä keittiössä, keskellä eläimellistä arkea ja tottuivat jo pienestä pitäen muihin koiriin, kissoihin ja mm. vuohiin. Uusien kotien etsintä ja ihmisten aito ilo pentujen kanssa oli yksi suurimpia motivaatioitani kasvatustyössä. Järjestin aika paljon tapaamisia sekä koulutuksia Lifedream-tiimille.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Tutustu lisää kasvatteihini: