Gerbiilit

Sons of Anarchy

Huhtikuussa 2015 käynnistyi projekti Siltapeltotilan Sons of Anarchy :) Kolme pientä gerbiilipoikaa Opie, Juice & Jackson muuttivat olohuoneeseen suureen lasiseen entiseen akvaarioon. Siellä niillä on paljon touhuttavaa ja pääsen seurailemaan niitä aitiopaikalta työskennellesäni tietokoneella. Hankin pojat muutaman viikon ajatusta tuumittuani. Ne ovat syntyneet 2.2.2015. Pojat ovat kotiutuneet hienosti ja pesäpuuhissaan ollaan harva se ilta.

Näitä kavereita on suorastaan nautinto kuvata puuhissaan! Lasisen seinän läpi saan harjoiteltua kameran käyttöä, mutta pääsen myös seuraamaan poikien käyttäytymistä. On suunnattoman mielenkiintoista seurata niiden keskinäisiä suhteita ja pieniä rituaaleja, joita ne päivittäin suorittavat. Halusin luoda pojille terraarioon suhteellisen luonnolliset puitteet, missä ne voisivat keskittyä olennaiseen eli siihen mitä gerbiilit puuhailevat. Aamuisin ne nukkuvat pitkään, mutta iltaisin puuhattavaa riittää pitkälle yöhän. Akvaarion taustaseinälle olen koonnut Sons of Anarchyn ”julisteita” ja muuta sälää sopien TV-sarjan teemaan 😀

OpieMongoliangerbiili on suosittu ja helppohoitoinen lemmikkieläin. Mongoliangerbiilien elinikä lemmikkinä on 3–4 vuotta, mutta luonnossa ne elävät yleensä vain 1–2 vuotta. Lajia käytetään myös koe-eläimenä, ja tiettyihin kokeisiin se sopii paremmin kuin rotta. Mongoliangerbiiliä kutsutaan arkikielessä usein pelkästään ”gerbiiliksi”, mutta gerbiilejä eli hyppymyyriä (Gerbillinae) on kymmeniä eri lajeja. Lemmikkigerbiileille syötetään tavallisesti jyväsekoitusta tai pellettiä höystettynä erilaisilla vihanneksilla ja kasviksilla. Aikuisen mongoliangerbiilin vartalo on noin 12 cm pitkä ja häntä voi olla yhtä pitkä.