Jukka


DSC_0421
Linda Toivonen

Timonan Emil Enjoys Extreme

Jukan muuttaminen luokseni oli pitkän harkinnan tulos. Nähdessäni Tuulan tulevan Santun ja Moiran yhdistelmän huokaisin ihastuksesta. Suvussa oli monta minulle tuttua koiraa ja piti siis pohtia tarkasti mahtuisiko kotiin vielä yksi soopeli uros. Kertaakaan en ole katunut! Jukka on iso ja muhkea poika, jonka luonne on niin täyttä kultaa, etten tiedä tuleeko tällaista tapausta enää koskaan toista vastaan. Se rakastaa pusutella ja toimii se ihan mukavasti agilitytreeneissäkin.

DSC_0453
Syksy 2019, kuva Linda Toivonen

Jukka on kuulemma perinyt äitinsä Moiran ulkonäön ja isänsä luonnetta. Se on hieman epävarma suhteessa muihin koiriin, mutta ihmisiä rakastaa valtavasti. Jukka on onnellisimmillaan sylissä, mahdollisimman lähellä. En ole ennen omistanut urosta, joka todella tunkee iholle ja pysyy siinä vaikka kuinka kauan. Se nukahtaa harva se yö kainalossani, mutta jossakin vaiheessa yön aikana siirtyy lattialle. Se on kaikkialla mukana, innoissaan kun vaan saa olla mukanani. Olemme käyneet yhdessä telttailemassa  Repoveden kansallispuistossa ja lenkillä Jukka kävelee usein perässäni, varmistaen, että mammakin pysyy lauman mukana. Jukka myös rakastaa lapsia ja tulee heidän kanssaan erityisen hyvin toimeen.

Harrastamme näyttelyitä, joita Jukka rakastaa. Siitä on hienoa päästä juoksemaan rinkiä ja esiintymään 😀 Jukalla on muhkean luonteensa lisäksi muhkea ulkoinen olemus; se on voimakasluutoinen ja isokokoinen. Kaikenkukkuraksi sillä on hieman avonainen turkki. Innostuessaan se nostaa hieman häntäänsä, mutta muuten se on rungoltaan mielestäni tasapainoinen ja kaunis koira. Jukalla on luonnon korvat ja suloinen, unelmoiva ilme. Juggis on ollut tähän mennessä rautavatsainen, eikä sen kanssa ole käyty eläinlääkärissä kuin rokotuksilla.

DSC_0432
Syksyllä 2019, kuva: Linda Toivonen

Harrastuksissa Jukka on hitaasti rullaava :D. Sen moottori on vähän dieselmalli ja tämä näkyy agilityssa lähinnä vireen ja vauhdin nopeahkona laskuna, mutta silti se suorittaa minulle loppuun asti. Syksyn 2018 aikana se on parantanut paljon vauhtiaan kun treenasimme varta vasten peruskuntoa ja kehonhallintaa. Se ei pelkää alustoja eikä ääniä. Jukka ei myöskään hauku usein, yleensä vain hyvästä syystä. Palkkana treeneissä toimii parhaiten lihapulla tai nakki. Parasta on kuitenkin se, että se rakastaa työskennellä ihmiselle ja on aina valmis toimintaan! Se ei myöskään ole koskaan jäätynyt vieraissa ympäristöissä, ei edes pentutreeneissä. Jukka on pienestä asti mennyt eri tilanteisiin häntä heiluen ja ihmiseen 100% luottaen. Paimennuksessa Jukka suhtautuu lampaisiin ystävällisesti ja nätisti. Se kulkee lammaskatraan takana eikä yritä jahdata eläimiä. Herrasmiehenä se ei kuitenkaan ole oikein ymmärtänyt paimennuksen ideaa, mutta katsotaan ensi kesänä uudelleen!

Jukalla on yksi jälkeläinen (s.18) Dandinas Kennelissä. Jukka astui innokkaasti, mutta jostakin syystä pentuja syntyi vain kolme, joista kaksi menehtyi jo heti syntymän aikoihin. Toivon saavani Jukalle enemmän kokemusta astutustilanteisiin ja toivon löytäväni sille sopivia narttuja. Ota siis rohkeasti yhteyttä jos etsit tytöllesi kultaista sulhaspoikaa! 😉

Kiitos Tuulalle tuhannesti tämän kultaisen pojan saamisesta kotiin! Olen niin rakastunut tähän jössikkään!! ❤ Jukka on saatavilla jalostukseen terveille, työskentelyhaluisille ja muutoinkin hyväluonteisille nartuille.