Lotta

Twilight Moon Unique Unifying ”Lotta”

Sileäkarvainen collie narttu

Vanhemmista: Lotan vanhemmat ovat sileäkarvainen Vertti sekä pitkäkarvainen collienarttu Cora. Olin pohtinut toisen kantanartun hankintaa Piikun lisäksi, mutta ihan suoraviivainen ei Lotan saapuminen taloon silti ollut. Oma koiramäärä ja ajankäyttö harrastuksia ajatellen mietitytti paljon. Kun näin tulevan pentueen tiedot, päätin kuitenkin kokeilla onneani, josko Tiia lämpenisi minulle. Vertti on minulle tuttu koira ainakin paperilla, onhan se oman urokseni pojan poika ja myös naapurissa asuvan Unton (Diamondfox Amazing Hawk) isä. Vertillä on mukavasti sisukkuutta harrastuksissa, käyttää kroppaansa ja on motivoitavissa vahvasti myös lelulla. Omistaja Katja onkin tehnyt sen kanssa paljon erilaisia juttuja: kisannut haussa avoimessa luokassa (HK1), jäljellä, tokossa, valjakkohiihdossa ja ensimmäisenä sileäkarvaisena colliena Vertti on suorittanut myös vesipelastuksen soveltuvuuskokeen. Vertti on terve, kaikki ruokainen, hyvä vatsainen, aktiivinen uros. Tykkää käyttää kroppaansa ja palkkautuu parhaiten lelulla. Helppo motivoida, aina valmis treeneihin, osaa kuitenkin kotona rauhoittua. Vertti on hyvin monipuolinen ja sosiaalinen mies, joka hurmaa jo olemuksellaan. Vauhtia tältä mieheltä ei puutu, koski sitten asia mitä tahansa. Vertin suvussa on Bilbon tuomaa Usa-taustaa sekä suomalaisia vanhoja sukuja.

Lotta 8vko

Lotan äiti säväytti myös. Cora on pitkäkarvainen collie, joka on äärettömän sosiaalinen, löytyy hyvin taistelu ja saalisviettiä, ei reagoi ääniin, tulee toimeen kaikkien kanssa. Cora on nimensä veroinen. Kotona ja eri paikoissa lunki kaveri, mutta sitten kun alkaa tekemään niin sata lasissa mukana (oli laji sitten mikä vaan). Cora niukkaturkkinen narttu, joka on todella ahne. Palkkautuu hyvin myös sosiaalisesti ja pelkästään jo siitä, että pääsee tekemään ihmisen kanssa eri asioita. Tiia on kilpaillut sen kanssa rallytokossa, josta se on valioitunut. Lisäksi se kilpailee agilityssä kolmannessa luokassa, syttyy hypyille luontaisesti, kääntyy ketterästi ja tulee hyvin ohjaukseen. Se on suorittanut myös hyväksytysti BH-testin (käyttäytymiskoe) sekä paimennuksen taipumustestin. Tokossa sillä on oikeus kilpailla voittajaluokassa. Coralla on muutama pentue jälkeläisnäyttöä. Coran suvusta äidin puolelta löytyy hyvin monipuolisia koiria eri harrastusrintamilla. Isän puoli on Usa taustainen.

Luonteesta: Vielä on hieman aikaista sanoa Lotan luonteesta mitään, mutta se tuntuu samaan aikaan rohkealta, mutta myös nöyrältä pennulta. Uuteen kotiin se on tutustunut nopeasti. Isosiskot ovat olleet hämmentyneitä uudesta kaverista, joka pienestä koostaan huolimatta nappaa lelun suuhunsa ja komentaakin välillä. Varsinkin Likka tuntuu olevan varsin innoissaan ja odottavan, että kaveri vähän kasvaisi! Lotan kanssa on tarkoitus keskittyä agilityyn, mutta treenaamme myös tokoa ja paimennusta. Omaksi iloksi opetan sille toki myös jäljen ja haun perusteet, vaikka tuskin kerkiämme PK-puolelle kisaamaan, aika näyttää!

Lotta on pentueen ainoa sileäkarvainen narttu, joten olen erittäin kiitollinen, että Tiia halusi sijoittaa sen minulle. Kiitos suuresta luottamuksesta!! Lotta on saanut nimensä maaliskuussa 100 vuotta täyttäneen Suomen Lotta järjestön mukaan. Toivon siitä ahkeraa Pikku-Lottaa meidän perheeseen. ❤

Lotta 8vko