Paavo

Sontikan Liehuva Liputus

sileäkarvainen collie uros

”Paavo” s. 1.8.2022
Kasvattaja Riikka Maijanen, Sontikan
Omistaja: Hanna Neuvonen & Sirja Leppänen

Siinä hän on! Paavo! Olen valtavan innoissani tästä pennusta! ❤ Kun Piikun astutus epäonnistui Kodan kanssa keväällä 2022, olin heti kärppänä kyselemässä Kodan omistajalta Kiiralta pojan muista suunnitelmista. Tämä risteytyspentue oli syntymässä Riikka Maijasen Sontikan kenneliin myöhemmin kesällä ja heti astutuksen jälkeen aloin hätyytellä kasvattaja Riikkaa. Kyseessä on erittäin mielenkiintoinen USA-linjainen yhdistelmä, jossa sukuja tulee paitsi jenkeistä, myös Norjasta, Saksasta, Israelista ja vahvistaa populaatiomme geneettistä laajuutta. Emän takaa tulee kuitenkin myös tuttuja koiria: emän emän takaa tulee rakas Bilboni. Tässä on siis yritykseni saada Kodan verta omaan käyttööni ❤

Sirja ja Paavo

Vanhemmista: Isä Koda on erittäin avoin ja aktiivinen pitkäkarvainen jenkkilinjainen tuontiuros. Aktiivisesta luonteesta huolimatta osaa myös rauhoittua. Hyvähermoinen ja täysin ääni- ja alustavarma. Koda on iso, maskuliininen uros vahvalla luustolla. Kaikki hampaat. Näyttelyistä sillä on viisi sertiä neljästä maasta. Koda on reipas harrastuskaveri, joka nauttii yhdessä tekemisestä ja jolta löytyy taisteluhalua, saalisviettiä ja moottoria. Treenatessa varsin keskittymiskykyinen ja hiljainen. Koda palkkautuu treenatessa hyvin sekä lelulla että ruoalla. Kodan kanssa harrastetaan tavoitteellisesti pk-hakua (HK2), tokoa (VOI1), rally-tokoa (VOIHYV), paimennusta (PAIM1-ERI, PAIM2-H) ja vesipelastusta. Lonkkien ja kyynärien lisäksi selkä virallisesti terveystutkittu tuloksin: LTV1, VA0, SP0 ja polvet: 0/0. Lisäksi geenitestattu tuloksin: CEA kantaja, DM N/N, MDR1 N/MDR1. Kodalla on jälkeläisnäyttöä kolmen pentueen verran. Reipas, järkevä astuja. Tähän mennessä tutkitut jälkeläiset luustoterveitä. Jälkeläiset menestyneet niin harrastuksissa (pk, toko, rally, vepe, paimennus, vetohiihto) kuin näyttelyissäkin (FI MVA).

Tämä pentue on äiti Sonnen ensimmäinen. Pääsimme katsomaan pentuja niiden ollessa 5,5 viikon ikäisiä ja ihastuin tuona aikana minulle ennestään vieraaseen Somppuun kovin. Se oli vieraiden ihmisten keskellä maltillinen ja antoi meidän rauhassa touhuta pentujen kanssa. Se on muutenkin esimerkillinen äiti, synnytti hyvin ja hoiti upeasti pennut. Myös maitoa sillä riitti hyvin. Ilmeeltään se on mielestäni kaunis ja rungoltaan toimiva koira, jolla selkeästi on potkua kaikenlaiseen tekemiseen. Ei kovin pehmeä, mutta ääntä kuulemma lähtee, kun innostuu tai turhautuu.

Paavo 4kk

Yleistä: Koska kotona on koirakiintiö tällä hetkellä täynnä, oli pakko etsiä innostunut sijoituskoti. Kun kotia ei heti kuulunut, ajattelin jo vakavissani pitäväni pennun kotona, mutta sitten melko yllättäen ystäväni Sirja ilmoitti voivansa ottaa pennun Puumalle kaveriksi! Sirja on minulle erittäin rakas ja historiamme kantaa jo vuoteen 2005, jolloin hän hommasi 18-vuotislahjaksi itselleen Röllin (Lifedream Lady Fortuna). Myöhemmin Rölli sai kaksi pentuetta kennelnimelleni ja Sirjalle muutti myös sen poika Riesu (L. Ethos of Narnia s. 2008). Sirja on viettänyt vuosien aikana meillä paljon aikaansa, rakastaa eläimiäni yhtä paljon kuin minäkin ja toimii usein luotettuna koiravahtina. Pari vuotta sitten Röllin tyttärentytär Puuma (Lifedream Stop The Livestock s. 2012) muutti Sirjalle paikkaamaan Röllin ja Riesun jättämää aukkoa. Olemme molemmat vallan liikuttuneita tästä uudesta yhteisestä eläinlapsesta, jonka saamme jakaa yhdessä. Paavo on erityinen siis siinäkin mielessä, että yhteinen taipaleemme Sirjan kanssa jatkuu edelleen.

Olen aivan innoissani Paavosta ja toivon, että siitä kasvaisi näyttöön ja käyttöön sopiva! Riikan luona selvisi, että koko pentue on varsin tasainen. Kaikki olivat isoja ja vantteria, Paavokin painoi luovutushetkellä jo 6kg! Leikkisiä ja toimeliaita tapauksia, jotka ei vähästä mitään hätkähtäneet, aivan kuin vanhempansakin! Seuraan niitä jatkossakin mielenkiinnolla. Paavon kanssa touhutaan tulevaisuudessa kaikenlaista, katsotaan mitä kaikkea tulemme keksimään 🙂 Kiitos sekä Sirjalle, mutta etenkin Riikalle, että luotit haltuumme tämän pojan! Myös erityisterveiset Kodan omistajalle Kiiralle. Paavo on ihana. ❤

Paavo 4kk 🙂

Luonteesta: 8 vko – Paavo on osoittautunut erittäin sosiaaliseksi tapaukseksi. Se hakee vahvasti kontaktia ja on helposti innostettavissa kaikenlaiseen tekemiseen. Rakastaa syliä. Tykkää leikkiä taistelu- ja noutoleikkejä. Ei pelkää alustoja eikä ääniä: Sirja elää kaupungissa, jossa naapurissa rakennusmaa. Myös hissi koettiin nopeasti hauskaksi jutuksi. Se on ahne, vaikka toisaalta ruoka kupista saatuna on pennun mielestä harvinaisen tylsää ja osa jää syömättä. Kaikki muu kyllä uppoaa. Oppii todella nopeasti ja tarjoaa hienosti tekemistä. Sosiaalisesti muiden koirien kanssa pentu on neuvokas ja osaa väistää isompiaan. Ei kuitenkaan jää kauaksi aikaa miettimään. Rohkea ja tasapainoisen oloinen ipana.