Puuma


Puuma 6v, kesällä 2018

Lifedream Stop The Livestock

Sileäkarvainen collie narttu ”Puuma”

s. 24.03.2012

kasv & om Hanna Neuvonen

Jalostustarkastettu

Sukutaulu Skl:n koiranetissä 

KUVIA PUUMASTA

Puuman syntyessä jokin siinä pisti heti silmään. Mitä isommaksi se kasvoi, sen varmemmaksi kävi, ettei tämä tyttö muuttaisi kotoa mihinkään. Toisaalta se ei koskaan kasvanut kovin isoksi 😀 Pienestä koostaan huolimatta Puuma on aktiivinen, varmaluonteinen koira, jonka kanssa olen harrastanut agilitya, näyttelyitä sekä paimennusta. Se työskentelee mielellään, leikkii leluilla ja on ahne. Puuma on alusta- ja äänivarma. Enemmänkin moottoria siinä saisi olla, mutta se oppii nopeasti ja tarjoaa minulle käytöstä hienosti. Paimennukseen se on syttynyt jo pentuna, nyt harjoittelemme lampaiden kuljetusta ja perusohjausta.

Puuma on matkustanut ulkomailla mm. Unkarin maailmanvoittaja näyttelyssä 2015 vieraiden ihmisten kanssa ja sopeutuukin hyvin muuttuviin tilanteisiin ja rakastaa ihmisiä. Puuma on rungoltaan tasapainoinen, aika matalaraajainen narttu. Sillä on hyvä potku takaliikkeissä, mutta hieman sotkottavat etuliikkeet. Tarkoituksena on kiertää sen kanssa kehissä niin kauan kuin se niistä nauttii.

Kotona Ronja on Puuman aisapari. Yhdessä juostaan ja leikitään painileikkejä. Frisbee on molempien lemppari, vaikka Puuma yleensä jättää hakuhommat serkulleen. Näiden kahden seuraaminen on hauskaa puuhaa: en ole ihan varma kumpi niistä on vahvempi luonne. Meidän perheen äly ja väläys 😉 Puuman suvussa esiintyy lähes kaikki vanhat koirani ja näen niiden olemuksen myös siinä. Se on jo kolmannessa polvessa oma kasvattini, mutta valitettavasti sen isällä todetusta epilepsiasta johtuen en aio käyttää sitä jatkojalostukseen. Vanha urokseni Ramses on Puuman isoisä ja Bilbo isoisoisä.