Ronja


Lifedream Yes I Am RN’B Design

Sileäkarvainen collienarttu

RONJA s.26.03.2012

Kasv & om Hanna Neuvonen

Jalostustarkastettu

Sukutaulu SKL koiranetissä

KUVIA RONJASTA

Ronja on Rosien ja Saksan tuontini Bregon tytär. Se on yhteisomistuksessa exäni kanssa ja touhuaa toisinaan myös hänen kanssaan harrastuksissa. Ronja olikin enemmän Juuson koira kuin minun, mutta eron myötä Ronja jäi kuitenkin luokseni asumaan. Ronja rakastaa serkkuaan Puumaa. Niillä on vain muutaman päivän ikäero ja nämä kaksi ovatkin erottomattomat.

Ronja rakastaa pallo-, keppi- ja frisbee-leikkejä ja sen rooli onkin noutaa minulle muiden säestäessä vieressä. Se myös työskentelee mielellään ihmiselle ja harrastamme sen kanssa lähinnä agilitya ja dogfrisbeetä. Ronja jaksaa työskennellä kauemmin kuin Puuma, mutta kyllä silläkin saisi olla itsevarmuutta ja moottoria enemmän tosiharrastamista ajatellen. Paimentamassa kävimme ensimmäisen kerran sitten pentuajan kesäkuussa 2018 ja suureksi yllätykseksi Ronja alkoi kiertää eläimiä mukavalla tempolla. Ronja rungoltaan tasapainoinen ja luustoltaan keskivahva narttu, joka on ilo silmälle. Sillä on luonnon korvat.

Ronja 6v, keväällä 2018

Epävarmuudesta johtuen Ronja on pidättyväinen vieraita ihmisiä kohtaan ja varsinkin nuorempana ominaisuus oli hankala esim. näyttelyiden kannnalta. Tutuille ihmisille se on luotettava ja rakastava sylikoira 😀 Ronja muistuttaa paljon äitiään Rosieta, mutta se on perinyt myös isänsä tasaista ja lempeää luonnetta. Valitettavasti Ronja ei ole äitinsä ainoa pentu, jolla selvää pidättyväisyyttä, joten siitä syystä en ole käyttänyt sitä jalostukseen. Ominaisuus ei ole mielestäni sopiva sk.collielle, joiden kuuluu olla avoimia ja ystävällisiä kaikille. Laumassa Ronja on rauhallinen ja sosiaalinen.