Ronja

Lifedream Yes I Am RN’B Design

DSC_0543
Kuva: Linda Toivonen
  • Sileäkarvainen collienarttu
  • RONJA s.26.03.2012
  • ”Rontti”, ”Romppainen”, ”Rompukka”
  • Kasv. Hanna Neuvonen
  • Om. kasv & Juuso Siivonen
  • Jalostustarkastettu
  • Harrastaa agilitya ja paimennusta

Ronja on Rosien ja Saksan tuontini Bregon tytär ja vanhempien mukaan se on myös virallisesti nimetty 😉 Se on yhteisomistuksessa exäni kanssa ja touhuaa toisinaan myös hänen kanssaan harrastuksissa. Ronja olikin ehkä alun alkaen enemmän Juuson koira kuin minun, mutta eron myötä Ronja jäi kuitenkin luokseni asumaan. Ronja rakastaa serkkuaan Puumaa. Niillä on vain muutaman päivän ikäero ja nämä kaksi ovatkin erottomattomat.

Ronja rakastaa pallo-, keppi- ja frisbee-leikkejä ja sen rooli onkin noutaa minulle muiden säestäessä vieressä. Se myös työskentelee mielellään ihmiselle ja harrastamme sen kanssa lähinnä agilitya ja dogfrisbeetä. Ronjalla on virettä työskentelyyn enemmän kuin

DSC_0586
Syksy 2019, Linda Toivonen

Puumalla ja sen on myös sinnikkäämpi. Harrastustauon jälkeen into työskentelyyn on tullut salamana takaisin ja Ronja onkin aina valmis hommiin! Paimentamassa kävimme ensimmäisen kerran sitten pentuajan kesäkuussa 2018 ja suureksi yllätykseksi Ronja alkoi kiertää eläimiä mukavalla tempolla. Ronja on rungoltaan tasapainoinen ja luustoltaan keskivahva narttu, joka on ilo silmälle. Sillä on luonnon korvat. Ronja on rautavatsainen, eikä sen kanssa ole käyty eläinlääkärissä kuin rokotuksilla.

Epävarmuudesta johtuen Ronja on pidättyväinen vieraita ihmisiä kohtaan ja varsinkin nuorempana ominaisuus oli hankala esim. näyttelyiden kannnalta. Tutuille ihmisille se on luotettava ja rakastava sylikoira 😀 Ronja tunkee ihan viereen pusuttelemaan ja usein tuijottaakin minua palvova katse silmissään ❤ Ronja muistuttaa paljon äitiään Rosieta, mutta se on perinyt myös isänsä tasaista ja lempeää luonnetta. Rosie oli oma silmäteräni ja erittäin työskentelyhaluinen narttu. Valitettavasti Ronja ei ole äitinsä ainoa pentu, jolla selvää pidättyväisyyttä, joten siitä syystä en ole käyttänyt sitä jalostukseen. Ominaisuus ei ole mielestäni sopiva sk.collielle, joiden kuuluu olla avoimia ja ystävällisiä kaikille. Laumassa Ronja on rauhallinen ja sosiaalinen. Ronja on steriloitu 3/2020 kohtutulehduksen jälkeen.