Unto

DSC_0228
Kuva: Linda Toivonen

Diamondfox Amazing Black Hawk

Sileäkarvainen collieuros

Suloinen Unto asustaa viiden kilometrin päässä kasvatinomistajani Maijun luona. Perheessä on ollut minulta kolme nahkaa, tällä hetkellä Unton kaverina elää 9-vuotias Usva (Lifedream Unite Spirit N’Speed) ja kaksi bordercollieta Vipu sekä Ventti. Untolla ja kotona asuvalla Piikulla on vain kolmen viikon ikäero ja menoa ei näiltä kahdelta puutukaan! Vaikka Unto on Maijun ikioma, hankittiin se varta vasten ajatuksella, että sitä saisin jatkossa käyttää jalostukseenkin, jos siitä tulee siihen kaikin puolin sopiva. Unton isoisoisä on oma Bilboni, joka oli Hollannintuonti ja erittäin avoin, iloinen ja vilkas uros. Bilbo kuoli lähes 13 vuoden iässä vuonna 2014.

DSC_0675
Maiju ja Unto, kuva: Linda Toivonen

Pentue oli sellainen, josta olin itsekin kasvattaja-Päiviltä kysellyt aikana, jolloin Piikun saapuminen perheeseen oli vielä epävarmaa. Isä Vertin innokas ja sinnikäs luonne vakuutti minut jo kesällä 2018 kun palailin koiraharrastuksen piiriin ja pentueen suku muutenkin oli mielestäni mielenkiintoinen. Kun Maijukin tahollaan kiinnostui yhdistelmästä ajattelin, että johan on bueno! 😀 Saamme nähdä miten vekkuli Unto kasvaa ylös, mutta se on kyllä mielettömän kivan oloinen, itsevarma reipas persoona, joka rakastaa uuden oppimista ja on sekä leluilla että ruualla palkkaantuva. Käymme yhdessä Maijun kanssa kursseilla ja treeneissä, joten tavoite on oppia tuntemaan Unto kuin yksi omista koiristani. Sen kanssa treenataan tällä hetkellä agilitya ja tokoa tavoitteellisesti sekä tutustutaan henkilöhaun alkeisiin. Unto viettää meillä myös paljon aikaansa, ja vastavuoroisesti Piiku Maijun luona. Kuvasatoa näistä kahdesta löytyykin paljon galleriasta.

Kiitos tuhannesti Päiville tästä luottamuksesta ja kaikista saamistamme neuvoista! Mieltä lämmittää aito into rodun parissa ja varsinkin kasvatinomistajiin suunnattu tsemppi. Ihanaa päästä tutustumaan myös rodun uusiin kasvattajiin! 💖