Vipu

3G5A3316.jpg_img=img4k&dl=1&usersession=4fpik93agnvbsqkeemto9r6dmf5tp8764g15s03o9em81pghvr1nam2352f3f81mp0tngig70hdfbugn83a2poviiskmpnhohnc58gt34as2stkev01jarteecb2u44l2fvja99m0vn3sbsg8rik77snr388moeclklcmc24e5p7me478hrhoMithrandir Fire ”VIPU”

Bordercollieuros

Vipu muutti maaliskuussa naapuriin Maijulle Unton ja kasvattini Usvan seuraksi. Olemme Maijun kanssa pohtineet bortsun ottamista tahoillamme ja jotenkin tässä kävi taas niin, että pennut ovat lähes samanikäisiä. Vipun ja Likan välillä on vain neljän päivän ikäero siinä missä Untolla ja Piikulla ikäero on kolme viikkoa. Tämä takaa sen, että ihan naapurissa on juuri sopiva leikkikaveri jos isojen touhut alkaa hirvittää. Myös perheen vanhemmat koirat pääsevät päästelemään näin höyryjä keskenään.

Vipun emä on Belgiantuonti Freya Dreaming Of You Pirouette to Mithrandir ja isä niinikään belgiantuonti Maico Every Kingdom Nothing Else Matters. Molempien koirien terveystutkimukset ovat parhaat mahdolliset: lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, polvet 0/0, terveet olkanivelet, terve selkä ja terveet silmät. Freya harrastaa agilityä ja tokoa. Maico tekee paimennusta omalla lammastilallaan. Molemmilla vanhemmilla on tasapainoinen hyvä hermorakenne, avoin ja reipas luonne!

Vipu tuntuu rohkealta ja energiseltä pojalta. On hauskaa tutustua myös sen kautta ihan uuteen rotuun alusta saakka ja saada uusia näkökulmia siihen millaisia bordercolliet voivat olla. Arjessa vierailemme Maijun kanssa toistemme luona usein ja treenaamme myös yhdessä. Vipu rakastaa pehmeitä petejä ja nukkumista niissä. Ainakin näin aluksi se vaikuttaa Likkaa energisemmältä ja paimennuslinja näkyy mielestäni siinä vahvemmin. Se onkin pistänyt perheen melko sekaisin terävillä hampaillaan ja kyvyllään käyttää niitä hain tarkkuudella! 🥰 Vipun kanssa harrastetaan paimennusta ja agilitya.

Vipu on sairastanut pentuna immunologisen moniniveltulehduksen (IMPA). Toivon sille pitkää ja aktiivista ikää Maijun kanssa ❤