Tokokokeet Lohja 4-5.3.23

Osallistuimme Piikun kanssa peräti kahteen tokokokeeseen peräkkäisinä päivinä maaliskuun alussa. Pohdin etukäteen, että se voisi olla uhka tai mahdollisuus ja kertoisi minulle miten kestämme yhdessä kisojen tuomaa painetta.

4.3.23 Lohjan kirsut, tuomari Harri Laisi

Piikulla tänään tokokoe Lohjalla. Jäi vähän ristiriitaiset fiilikset. Jännitti jostakin syystä enemmän kuin viimeksi. Jännitin paikkista ja seuruuta, jotka olleet ainoat kompastuskivet meille. Olen toivonut, että Piiku vihdoin olisi tajunnut paikkiksen idean kun viimeksikin sujui niin hyvin, mutta tänään mentiin taas takapakkia. Vieressä porokoirauros vinkui koko liikkeen ajan, enkä tiedä saiko se Piikun epävarmaksi. Piiku nousi istumaan ja sitten tuli luokseni nätisti. Harmitti niin pirusti ! Tätä on nyt treenattu paljon. 🙄

Vein Piikun hetkeksi autoon odottamaan omaa vuoroa, mutta hyvää oli se, että Piiku selkeästi sietää nyt odotusta paremmin eikä enää ääntele ennen koetta niin paljon kuin viime vuonna. Kokemus lisää itsevarmuutta meille molemmille. Seuruuta saatiin parhaat pisteet tähän mennessä. Vaikka paikkis harmitti ja tiesin, ettei ykköstulosta voinut enää saada, yritin silti pitää itselläni hyvän asenteen loppuun asti. Lopputulemana tänään kakkostulos.

 • Paikallamakuu 0
 • seuraaminen 8,5
 • Maahameno seuraamisen yhteydessä 9
 • Luoksetulo 10
 • Nouto esineen pito 10
 • Kauko-ohjaus 9,5
 • Estehyppy 9,5
 • Kokonaisvaikutus 8
 • Pisteet 147,5, 2. Tulos

5.3.23 Lohjan kirsut, tuomari Susanna Berghäll

Piikun tokon tehoviikonloppu jatkui tänään toisella tokokokeella Lohjalla. Sitä ennen kävimme lenkillä Sarin ja Elmon kanssa. Oma jännitys oli tänään kohtuullinen ja pohdin miten kaksi peräkkäistä koepäivää sekä minuun, että Piikuun vaikuttaa. No, itse olin väsynyt, osittain eilisestä päivästä, osittain koska heräsin jo kuuden jälkeen murehtimaan kaikkea mahdollista tällä hetkellä elämässä olevia asioita. Koepaikalla Piiku oli kuitenkin täynnä virtaa.

Odottelu sujuu sillä koko ajan paremmin ja se on myös kokeen aikana luopunut muiden käskyihin reagoimisesta. Valitettavasti se paikkiksessa tuli taas luokseni ja voin sanoa, että väänsin autossa itkua totaaalisen turhautuneena. Ylläoleva video on eiliseltä, joka oli parempi koe kuin tänään, mutta osittain tämän päivän muut virheet olivatkin hassuja: liikkeestä maahanmenosta ei noussutkaan perusasentoon (ei ole ennen tapahtunut) ja estehypyssä se tiputti riman!!! Ei koskaan ole tapahtunut😳. Myös seuraaminen oli tänään huonompaa kuin eilen, mutta en usko sen johtuneen ainakaan väsymyksestä. Tai sitten Piikussa väsymys näkyy ylivireisyytenä. Oli siellä hyviäkin juttuja kuten 10p luoksetulo.

 • Paikallamakuu 0
 • seuraaminen 7
 • Maahameno seuraamisen yhteydessä 9
 • Luoksetulo 10
 • Nouto esineen pito 9
 • Kauko-ohjaus 9
 • Estehyppy 8
 • Kokonaisvaikutus 8,5
 • Pisteet 138, 3. Tulos

Eilisellä videolla näkyy Piikun upea käytös liikkeiden välillä ja muutenkin se on ihan mieletön kisakumppani. Tokokokeissa on monta sellaista asiaa, joissa homma voi mennä täysin pieleen kuten liikkurin ja tuomarin sietokyky, pitkät odotusajat perusasennossa, muiden käskyihin reagoiminen, turhautuminen liikkeiden välillä ja pitkä palkattomuus.. Kaikkeen näistä olen Piikasessa tosi tyytyväinen! Turhauttaa entistä enemmän se, että kokeet kaatuu tuohon paikkikseen, jota on yritetty treenata monen eri kouluttajan neuvoilla. Nyt kuitenkin keskitytään hetkeksi rally-tokon kiemuroihin, jotka niin ikään vaikeita täysillä eteenpäin suhaavalle Piikaselle😂

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s