Lägi, 23.9.23

Olin ilmoittanut kaikki kolme tyttöä kahdelle radalle eli päivä alkoi kahdeksan jälkeen ja loppui puoli viiden aikaan. Kuuden radan jälkeen tiesin juosseeni. Pimu aloitti maksi luokassa ja sen jälkeen juoksin saman radan Likan kanssa pikkumakseissa. Tytöt osallistuivat kahdelle hyppyradalle. Piiku aloitti omat ratansa lähes kolme tuntia myöhemmin, mutta onneksi seurana oli naapurin Maiju, jonka kanssa kävimme syömässä ja höpöttelemässä. Ei käynyt aika pitkäksi! ❤️Jännitys oli tällä kertaa tuskin havaittavaa ja tunnen aina ylpeyttä siitä, että uskallan kisata kolmen koiran kanssa. Kaikilla kolmella lähdöt olivat varmoja ja ohjaukseen tultiin hienosti. Agility on niin armoton laji, että onnistumisia on laskettava este ja suunniteltu ohjauskuvio kerrallaan. Tänään onnistuimme monessa kohtaa! Virheet olivat yksittäisiä mokia ohjauksessa tai koiran radan lukutaidossa.

Videolla on Pimun lauantain radat. Nämä olivat siis sen kolmannet kisat ja ekoissa kisoissa oli vain yksi hypäri kerrallaan, nyt oli kaksi. Ekalla radalla se ei ollut ihan täydessä terässä, hämmästeli paikkaa. Saimme kuitenkin meidän ekan tuloksen! Rimat olivat radalla 55cm mikä on Pimulle paljon, mutta kuten Lotan kanssa, uskon, että asenne paranee tekemisen kautta. Tokalla radalla Pimu veti sisälle halliin ja sillä oli ihan erilainen imu radalla. Jopa niin hyvä, että sinkosi pituudelle putken jälkeen. En osannut edes aavistaa, että se voisi irrota noin pitkälle, vaikka toki putki syötti hyvin pituuden suuntaan😂 Pimu taisi itsekin hämmästyä, että mitä tässä tapahtui. Keppejä täytyy harjoitella vielä radan omaisesti, sillä näillä radoilla menokulma ei tuntunut löytyvän.

Super ylpeä kuitenkin mun nuorimmaisen taidoista ja asenteesta. Jälkimmäinen rata oli meille vaikea ja rimat 55cm. Pelkäsin että se kieltää tai menee alta, mutta Pimu teki hienosti ja pysyi hyvin lähdöissä ja ohjauksessa. Lisää kokemusta vaan!

Likan kanssa saimme Lohjalta kaksi hyllyä, mutta pienestä se oli kiinni! Videoilla näkyy hyvin, että omat linjat olivat varsinkin tokalla radalla syy hylättyyn: putken jälkeen oma suunta oli hypylle eikä muurille ja Likka ehti hypätä esteen väärään aikaan. Ekalla radalla tuli kolme kieltoa siksi, että ohjasin sekä kaukaa, mutta myös sivuun eli en kohti siivekettä. Aika opettavaisia nämä lintuperspektiivin streemit!Radoilla oli kuitenkin paljon upeita juttuja, joista olen hyvin ylpeä. Ensinnäkin Likka pysyi lähdöissä paikallaan, mutta otti myös kepit hienosti. Varsinkin tokalla radalla meinasin pikahtua ylpeydestä!! Ohjaus oli mukavaa ja mikä tärkeintä – teimme rataa yhdessä❤️ vielä vähän lisää varmuutta kiertoihin niin hyvä tulee. Likka on hirmu kiltti ja ohjaus herkkä koira. Oma pieni kiituri❤️ Ihan täydellinen bc mulle ❤️

Piikun Lägin rata viikon takaa. Saimme kaksi hyllyä, mutta radat oli todella vaikeita! Videon hyppyradalla muistaakseni vain kaksi koirakkoa teki tuloksen ja yllätyksekseni agilityradalta ei tullut yhtään tulosta. Meidän tulokset oli pienestä kiinni, Piiku teki upeaa työtä.

Piikullekin nämä olivat ekat kisat sitten Juhannuksen ja tämä eka rata meni vähän sen piikkiin. Hirmuinen into koiralla ja mm kepeillä Piiku meni katsomaan keppien numero lätkää.. Rata oli haastava, mm alussa putken jälkeinen takakierto ja lukuisat muut takakierrot. Olin valtavan ylpeä Piikun poispäin käännöksestä kolmannella esteellä, mutta en silti ehtinyt takakiertoon seiskalle, vaan se ehti suorittaa esteen väärään suuntaan. Oma moka oli myös seuraava putki, lähden näköjään liian aikaisin kääntymään ja Piiku lukitsee hypyn putken sijaan. Loppurata meni ihan ok.

Valitettavasti streem lakkasi toimimasta tokalla radalla, joka meillä siis agilityrata. Se oli valtavan hieno ja oli lähellä, ettei saatu siltä tulosta. Meille helppoja pyörityksiä, mutta irtoaminen aika kaukaa a:alle koitui kohtaloksi ja Piiku valitsi taas väärän hypyn. Mitään muita virheitä ei radalla tullut, joten jäi hylätyistä huolimatta tosi hyvä fiilis!

Olen valtavan ylpeä Piikusta❤️ ja Totta puhuen kaikista tytöistä. Niiden kanssa kisaaminen on niin mukavaa ja hauskaa! Oma jännityskin on selvästi helpottamaan päin kun voin luottaa siihen, että tytöt kyllä hoitavat oman tonttinsa ja tehdään tätä hommaa yhdessä❤️

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Jätä kommentti