Videoita

Aamusella latasin hitaasti mutta varmasti pari uutta videota aikas pitkän tauon jälkeen. Videoiden saaminen nettiin on pitkä taival koska tämä pöytäkoneeni on hieman hidas. Käyttöjärjestelmä Windows 2000 tuskin auttaa asiaa 😉 Uusi tietokonekin voisi ehkä tulla joskus kyseeseen… 😉

No siis ihan ensimmäiseksi laitetaan tähän pieni video vetotreeneistä, joita uskalsin kokeilla tuossa joku päivä. Laitoin Mayan ja Staran kärryjen eteen ajatuksella, että Maya oppisi juoksemaan laitteen edessä Staran kanssa. Se kun on pyörän vieressä juossut aikaisemmin. Staran tiesin vetävän hyvin ja sen kanssa normi pyöräilyt ovatkin hengen vaarallisia kun likka ampaisee pyörän edelle ja sitten meikäläistä viedään 🙂 Onneksi ilmojen on nyt sanottu kylmenevän mikä tarkoittaisi, sitä, että mekin pääsisimme tositoimiin kärryjen kanssa. Toivon, että laittamalla tytöt kärryjen eteen ne pikku hiljaa hoksaavat idean. Lisäksi talvikautena olisi tarkoitus käydä useamman kerran kuussa kokeilemassa Millan valjakossa tyttöjen työintoa.

Vauhti ei vielä päätä huimaa, mutta olin todella tyytyväinen kuin Maya haki paikkansa Staran vierestä ja molemmat vetivät hyvällä fiiliksellä liina kireällä. Ylämäessä potkin hieman avuksi, joten kamera heiluu, mutta varsin mallikasta mielestäni noin niinkuin ekaksi kerraksi 😉

Sitten tokoilusta. Kävimme tosiaan Maijun kanssa Toijassa keskiviikkona pitkästä, pitkästä aikaa kokeilemassa miltä tokoilu maistuu ja ainakin meille kolmelle (siis minulle, Bregolle ja Rosielle) tauko on tehnyt tosi hyvää. Oli jotenkin ihan mielettömän iloinen ja kiva fiilis touhuta, ei ollenkaan sellaista pakkopullaa miksi lopetin homman parisen vuotta sitten. Kenties nyt kun virallset agilitykisat on korkattu ja kasvatit ovat käyneet myös alokasluokissa tokossa niin minäkin saattaisin uskaltaa. Rosien kanssa tavoite oli BH koe silloin joskus ja nyt tämän treenin perusteella se voisi hyvinkin toteutua vaikkapa ensi vuonna!

Rosien kanssa perusasennossa on eniten hiomista, se liukenee jalan vierestä heti. Palkkaan videolla runsaasti, koska tosiaan ihan kylmiltään tauon jälkeen tässä mennään. Seuraamisessa Rosie pysyi kivan lähellä, perusasennon harjoitteleminen pienin askelin auttaa asiaa. Ongelmana meillä on seuraamisessa ollut yletön haahuilu ja edistäminen, mutta nyt sitä ei ollut niin nähtävillä. Paikallaolo oli tosi hyvä ja varma, mistä olin todella iloinen.  Jäävistä liikkeistä kokeilin maahanmenoa ja seisomista. Eka jääväliike videolla piti olla maahanmeno, mutta Rosie istuikin sen sijaan. Kaikki kolme se osaa, mutta käskyt saavat sen ennakoimaan, ihan varma se ei ole mitä milloinkin pyydän. Kuitenkin siltä pohjalta, ettei näitä liikkeitä ole tehty sen kanssa ikimuistiin niin ihan hirvittävän hienoti, vaikka itse sanonkin.

Omassa olemuksessa on toivomisen varaa, koiran puoleinen käsi esim, on vähän oudossa asennossa, mutta sama se 😉 Tuona päivänä satoi vettä, joten näytän ihan tikkukaramelliltä fleecen, takin ja treeniliivin kera 🙂

Bregon vahvuuksia taas on juuri perusasento ja seuraaminen. Voi, että olen iloinen että opetin sen jo pentuna oikeaan asentoon ja seuraaminen on oikeasti opetettu askel kerrallaan. Ero Rosieen on ihan selvä, vaikkei sekään huono ole. Brego ei oikein enää muistanut jääviä liikkeitä ja paikallaolokin oli epävarma oudossa paikassa. Noh, hiotaan vähän tämän jätin kanssa muutamaa juttua niin tästä se lähtee!

Molemmilla vaikeutena on varmaankin hyppy, jonka Rosie siis osaa, mutta ei pysähdy ja Bregolta pitäisi löytää joku turbo vaihde että se edes haluaisi hypätä minusta poispäin 😉 Aneten kanssa ollaan nyt sovittu, että päästään tokokurssille jahka jokin sopiva ajankohta löytyy. Kyllä mä näiden kahden kanssa ihan tosissani olen ja ihanaa, että into lajiin löytyi uudelleen!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s