Hugon tilareportaasi: Uuden vuoden kujeet

Hugopojan tilareportaasi

Pitkästä aikaa sain Mammalta tehtäväksi kirjoittaa tilareportaasin. Aika vähiin on tänä syksynä käynyt raportointi, mikä johtuu ihan siitä ettei Mamma ole jaksanut käynnistää tietokonetta, saati päästää mua sen näppäimistöille. Tiiättekö muuten, kun olin joku 9 vko vanha, kiipesin kissan perässä pöydälle ja Mamma nauroi niin makeasti, että antoi mun ollakin siinä ehkä sekunnin. Mutta se on kyllä katunut sitä syvästi sen jälkeen, koska kiipeän pöydille tämän tästä vieläkin. Mulla on hirmuisen hyvä muisti!! 😀

Mamma on ollut taas tänäkin talvena vähän väsynyt ja masentunut, mutta me yritetään piristää sitä haukkumalla ja ulvomalla sille. Jotenkin tuntuu, ettei se kauheasti auta asiaa. Tammikuussa se on luvannut, että pääsen agsaamaan yhdessä Ramseksen, Lyylin, Rosien ja pentujen kanssa. En malta odottaa! ! Siitä on tosi pitkä aika kun oon viimeksi päässyt treenaamaan eikä meistä kumpikaan tiedä muistanko ees esteitä, vaikka osaan ne kaikki. Mamma salaa haaveilee, että ehkä vielä joskus pääsis munkin kanssa korkkaa ihan viralliset, mut MÄ en kyl tiedä tuleeko se koskaan onnistumaan. Musta on niin kiva katella sitä yleisöä! Ja moikata niitä ja juosta niiden edessä ees taas ees taas ja kaikki tuijottaa mua ihan hurmiossa. Koska oon niin magee.

Mamma käski laittaa tähän pari kuvaa, jotka se otti pihalta eilen. Oottakaas:

Talo lumimaisemissa
Talo lumimaisemissa

Tänään käytiin Mamman kanssa pitkästä aikaa ihan kahdestaan remmilenkillä. Kun talossa on juoksuja ei Mamma ole yksinkertaisesti jaksanut lenkittää meitä metsässä miljoonassa erässä, joten odotellaan kunnon lenkkejä sit kun juoksut loppuu. Onneksi Metellä ja Puumalla on menossa jo ohi ja Rosie, Ronja ja Lyyli ei ole ees viel aloittaneet. Aika paljon me toisaalta vaan nukutaan täällä. Mammalla on ollut pitkiä päiviä töissä ja välillä täällä on ollut Kepo hoitamassa meitä. Se on ihan kiva, vaikka mua ketuttaa, että Mammalle ei enää tunnu riittävän vaan meidän huomio. Kepon pitäis kuulemma olla meillä paljon enemmän niin, että Mamma vois käpertyä sen syliin ja olla yököttävän romanttinen tai jotain. Siis mä en tajuu. Meitä uroksia on täällä neljä muutenkin niin, että jonkun rajan voisi johonkin vetää… Miksei me kelvata Mammalle?

262991_10151339575613955_1583738355_n

Huskyt sai hienon uuden kopin eilen, ihan Saksasta saakka kuulemma lennätettiin kun ei Mamma saanut ketään auttamaan itseään tekemään sellaista. Kepo rakensi sen!! Siis oikeasti, kokosi yhteen ja ruuvasi hienosti, Mamma kertoi. Täytyy olla siitä ylpeä, kaipa sen pidosta siis ON jotakin hyötyä. Tytöt otti kopin heti omakseen ja ovat testanneet sitä tänään. Hyvin tuntuu sopivan kun ei näy ketään ulkona 🙂 Tiedä sitten kauan se kestää, ei se kovin heppoinen ole hahaha. Mamma aikoo kunnostaa viime talven pilkkikelkan ja lähteä kokeilemaan sitä tyttöjen kanssa heti kun taas pakastuu. Tytöt on ollut tosi paljon nyt sisälläkin kun Mammalla ei ole ollut sydäntä laittaa niitä ulos ilman kunnollista koppia. Ymmärrän ihan täysin, mä en viihdy ulkona ees viittä minuuttia kun haluan jo sisälle. Mamma kyl tykkää huskeista ja noista valjakkohommista ihan hirveästi. Jos se ei selaile huskykenneleiden sivuja niin se lueskelee ammattiajajien blogeja jostakin Alaskasta. Mä en oikeasti tiedä mihin tää kaikki johtaa.. MÄ en ainakaan vedä metriäkään, eikä Ramukaan, koska se on kuningas, eikä se ole sen arvolle sopivaa. Mut Brego on niin höntti, että Mamma haaveilee saavansa sen vielä joskus juoksemaan liinaan, vaikkei se ees siinä sit vetäis kovin paljoo.

Mammalle on nyt uuden vuoden aatoksissa tullut uusi vire. Ehkä se johtuu ihan siitä itsestään, että vuosi vaihtuu, keväästä (nähtiin oikeasti pajunkissoja lenkillä tänään) vai mistä, mutta aivan kuin se olisi tänään ollut vähän paremmalla tuulella. Ihan pikkuisen vaan. Kuin jokin pieni toivon vire siinä vähän pilkahtais. Kun heilutin sille häntää ja hyppäsin sitä vasten se ei huutanutkaan naama punaisena vaan pussasi suoraan nenuun! Hihii! Ehkä se alkaa jo haaveilla kevään riennoista ja näyttelyistä ja kaikesta. Ehkä se on taas muistanut miksi se meitä pitää ja mikä tässä kaikessa on tärkeintä. Mikä tietysti siis olen MINÄ.

Mammasta kuuset oli hienoja, kun niihin oli tarttunut jääpinta. Nää on näitä naisten juttuja, joita mä en ihan aina tajuu.
Mammasta kuuset oli hienoja, kun niihin oli tarttunut jääpinta. Nää on näitä naisten juttuja, joita mä en ihan aina tajuu.

Pakko kai se on myöntää, että kun Mammalla vaihtui viime vuonna työ, niin moni asia helpottui ja sit moni myös vaikeutui. Elämäntilanteet vaihtelee. Oma jaksaminenkin vaihtelee tilanteen mukaan. Ei aina voi olla helppoa. Siksi on tosi tärkeää, että Mammalla on MUT, koska mä oon tän tilan pelastus. Mamma ei voi vastustaa mua, en oo ehkä niin täydellinen kuin Brego ja Ramu, mut ehkä just siksi mä oonkin se Mamman lellikki. hahaha. Purekaa siitä pojat!!

Tässä on muutes meidän takapiha! Se on ihan tarpeeksi suuri, että voitas juosta siellä vaikka kuinka kauan, mut ei me aina jakseta.
Tässä on muutes meidän takapiha! Se on ihan tarpeeksi suuri, että voitas juosta siellä vaikka kuinka kauan, mut ei me aina jakseta.

Ehkä tää tilareportaasi ei olisi täydellinen ilman kissojen ja vuohienkin kuulumisia. Kissoilla on kaikki oikein hyvin. Kaikki kolme viettävät aikas paljon aikaa täällä yläkerrassa meidän kanssa ja Mamma sitten päästää niitä ulos samaan tapaan kuin meitä koiriakin. Huskien kanssa ei ole tullut ongelmia, kun ne normaalisti ulkoileekin eripihoilla: koirat takapihalla ja kissat etupihalla. Yksi päivä viime viikolla Symppis tuli kotiin ja Mamma heti huomasi, että sen häntä on murtunut!! Ei voi olla epäonnisempaa kissaa kun toi meidän Symppis. Siinä on karvat ja kaikki, eikä se sitä arista, mutta ihan näyttäis jääneen jonkun oven väliin tai kenties hiiren loukkuun tms. Onneksi se ei tunnu vaivaavan, mutta kyllä Mamma taas alkoi pohtia missähän noi meidän kissimirrit aikaansa viettää kun ovat ulkona.. Bestis ja Maximus vaan lihoaa kun syövät jättimääriä eivätkä liiku yhtään mihinkään, niistä alkaa tulla sellaisia elintason vankeja vai miten se sanotaan. Mut Mamma ja Pappakin tykkää kissoista ihan hirveästi ja pallottelee niitä jatkuvasti. Öisin Symppis saattaa naukua oven takana niin Mamma herää ja ottaa sen sisään ja Maximus taas nukkuu kirjahyllyssä ja tiputtelee kaikki kirjat lattialle. Bestis repii sohvia, mutta koska on tosi järkevä ja kuulainen, lopettaa kun Mamma sanoo sille. Se on NIIII_IN viisas.

398644_10151328697338955_312455818_n

Tilan kolme vuohta voi kanssa paksusti ja hyvin. Eukolla taisi olla kiimakin tuossa yksi päivä kun Mamma ihmetteli miksi se huutaa niin sydäntä särkevästi. Sitten se meni ja päästi vuohet pitkästä aikaa ulos ja huomasi, että Äijä oli ihan Eukosta sekaisin. Onneksi Äijä on leikattu, niin ettei kilejä ole luvassa. Mamma ei ole tottunut vieläkään siihen, ettei Ukkoa enää ole, mutta kyllä noissa kolmessakin riittää mun mielestä tekemistä. Videon pätkänkin mamma kuvasi vuohista:

Mutta nyt on aika mun taas lopettaa, tulikin tässä lyhyesti kaikki syksyn jutut kerrottua. Meidän lauma lupaa ensi vuonna harrastella taas omaksi iloksi, kuitenkin tuloksiakin saaden ja piristää Mammaa ja rakastaa sitä enemmän kuin ketään ihmistä maailmassa. Ja teitä lukijoitakin me muistellaan ja välillä tänne kuulumisia satuillaan. Saa nähdä mitä kaikkea ensi vuonna tapahtuukaan! Mä ainakin haluan näyttelyihin, missä ihmiset voi katella mua ja ihastella mun komeaa figuuriani. Nähdään siis ensi vuonna!!!

hugokauniina

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s