Tietoinen läsnäolo – osa III

TIETOINEN LÄSNÄOLO – tieteen valttikortti: kvanttifysiikka, OSA III

No niin, tämän jälkeen pääsemme itse asiaan. Minä uskon, että maailmankaikkeutemme on valtava energiajärjestelmä, jossa kaikki elollinen ja olemassa oleva on sidoksissa toisiinsa. Kuulostaako oudolle? Mietitään tätä hetki. Kyseistä energiaa tutkitaan laajalti tieteen saralla, siitä on kyse mm. kvanttifysiikan tutkimuksissa, joissa tutkitaan maailmamme pienempiä hiukkasia. Meillä on ensimmäistä kertaa tarpeeksi kehittyneet laitteet, jotta pystymme siihen. Onkin hienoa, että nykyään tiede on niin kehittynyt, että olemassaolomme perustaviin kysymyksiin voimme saada, kenties piankin, vastauksen todistetusti. Valitettavasti tiedemiehet ovat varsin äimistyneitä hiukkastasolla materian käyttäytymisestä ja asian selvittely onkin vielä pahasti kesken. On nimittäin niin, että hiukkaset tuntuvat omaksuvan eri käyttäytymismuotoja sen mukaan, mitä niistä tutkitaan. Ne tuntuvat reagoivan tutkijoiden ajatuksiin ja odotuksiin. En ole alan asiantuntija, mutta tulokset joka tapauksessa hämmästyttävät tutkijoita, sillä materian käyttäytyminen ei ole lainkaan sitä mitä voisi odottaa.

Vielä kenties todellisempaa on ymmärtää, että suurin osa maapallon asukkaista uskoo johonkin suurempaan voimaan joka liikuttelee meitä, mutta olemme nimenneet sen eri tavoin. Eri uskonnoissa samat teemat tuntuvat oudosti toistuvan, mutta me ihmiset muovaamme niistä arjessa omanlaisemme. Myös elokuvissa tuo voima on usein esillä, vai mitä sanotte Tähtien Sodan VOIMASTA, Avatarin Eywasta jne. Vaikka ne ovatkin vain elokuvia, on pakko pohtia mihin niiden tekijät uskovat? Tai miksi he kuvittelevat tällaisen ajatuksen myyvän? Suurin osa meistä tiedostaa kaikenkattavan energian olevan olemassa, vaikka emme aivan vielä kykene nimeämään sitä tai näkemään sitä tai vannomaan sen puolesta.

Epäuskoiset höristelevät korviaan. Kuulostaako tämä uskomattomalle? Entäpä se litteä maapallo? Entä RTG säteet? Entä bakteerit ja virukset, joita ei kukaan nähnyt, mutta joiden olemassaolon tiedostamme nyt erittäin vahvasti? Työssäni hammashoitajana joudun olemaan jatkuvasti tietoinen pinnoilla elävistä bakteereista, vaikka en näe niitä silmilläni. Entäpä ääniaallot tai sähkö, jota emme ole suinkaan aina kyenneet ymmärtämään, mutta jonka olemme nyt valjastaneet käyttöömme. Yritän sanoa, että maailma on ollut ja ON EDELLEEN täynnä ihmeitä, asioita joista emme tiedä ennen kuin tutkimme, mutta joiden olemassa olon kuitenkin TUNNEMME, hyvinkin vahvasti. Maailma kertoo meille yhä uudelleen, ettei se ole vakio, että kaikki muuttuu. Kuten useiden muidenkin järkevästi ajattelevien ihmisten, myös minullakin on toinen jalka hengellisessä ja toinen fyysiessä maailmassa. Sydämeni haluaa uskoa, mutta järkeni ei. ”Se, mikä on meille näkymättömissä, on olemassa. Luonnon salaisuuksien takana on jotakin aineetonta ja selittämätöntä. Minun uskontoni on kunnioitusta tätä meille käsittämätöntä voimaa kohtaan,” Albert Einstein.

 

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s