Paimennusta, dogfrisbeetä ja huskyjen agilitya

Viime viikolla harjoiteltiin molempia. Torstaina ajoin yhdessä Maijun kanssa Somerolle, missä Puuma, Peto ja Ronja yhdessä Maijun siskon koiran, belgianpaimenkoira Ruutin kanssa pääsivät taas kokeilemaan lampailla. Olin vähän pettynyt Petoon, joka vain pissaili sinne sun tänne eikä ollenkaan tuntunut muistavan miten vain 3kk ikäisenä viime kesänä kiersi lampaita minulle ja sai ne liikkeelle. Peto vain löntysteli muina miehinä ympäriinsä. Ronja ja juoksi heti katsomaan lampaita, heilutteli häntää ja seuraili minua kyllä kun lampaiden luokse menin, mutta ei yhtään tajunnut ideaa. Marika sanoi, että kenties se syttyisi ajan kanssa, mene ja tiedä.

Mutta Puumaan olen sangen tyytyväinen. Sen into lampaille  on säilynyt hyvin ja se kiertääkin eläimiä varsin innokkaasti. Hakukaarella se vähän räjäyttelee, mikä ei ole hyvä juttu ja se myös ajaa lampaat liian kiinni minuun, mutta noin ensi alkuun ihan työstettävä versio tämä meidän Pumatsu. Marikan kanssa juttelimme, että ehkä kuitenkin kävisin sen kanssa kokeilemassa muutaman kerran nyt kesällä. Kun koiraa aletaan tästä kouluttamaan, silloin erottuu jyvät akanoista. Moni nahka paimentaa tähän pisteeseen, mutta kun pitäisi alkaa tekemään mitä ohjaaja sanoo voi into laantua eikä paimnnustaipumus olekaan niin vahva, että se sen kestäisi.

Tässä on osuva video Puumasta ja minusta laitsalla torstaina. Puuma hakee hyvin eksyneet takaisin laumaan ja todella kiertää ja pitää porukan kasassa. Mutta se ajaa eläimet liian lähelle eikä hae minkäänlaista kuljetuskulmaa, vielä.

Sitten viikonloppuna oli pitkästä aikaa dogfrisbeen vuoro. Olen ilmoittautunut heinäkuussa lajin alkeiskurssille yhdessä Maijun ja Sirjan kanssa. Saa nähdä mitä siitä tulee 😉 Rosie toimii aika kivasti ja hakee vimmalla frisbeetä, mutta se väsyy todella nopeasti ja hakee vain yhtä kiekkoa kerrallaan. Tässä muutama kuva:

Mitä te teette siellä? tuumii Akka ja Äijä, ”Mä ainakin voisin kanssa!” Sanoo Akka!

Pari viikkoa meni ennen kuin sain tänne julkaistua meidän hienot agilitykuvat huskien omista treeneistä. Menimme siis hallille yhdessä Mariannan kanssa ja voi miten kivaa meillä oli! Wilya ja Maya tekivät jo pientä rataa: tutustuivat putkeen, A:han ja hyppyihin. Wilya on käynyt edellisen omistajan kanssa puolivuotiaana agilityn alkeiskurssin. En tiedä johtuiko siitä vai mistä, mutta siellä se meni välistävetoja kuin vanha tekijä!! Myös Mayalla oli intoa hommaan, ehkä me vielä joskus eksymme uudelleen kentälle 😉 Stara oli tässäkin maltillisempi. Se meni putkea ja hyppyjä vähän arastellen, mutta nakki oli aika hyvä motivaattori 😉

Mayan hieno loikka!
Mai Mai A:lla
Mariannan Reino on jo aika hyvä menijä, kaksikko treenaa vakituisesti Turussa.
Reino renkaalla
Stara
Wilya pussilla
Wilya putkella
Wilyan hypyt olivat esimerkillisiä
Wilya A:lla

Arctic Soul Wilya 8v agilityn pyörteessä. Tosi upeasti meni ikäisekseen, tehtiin jo kuuden esteen rataakin, vaikkei likan kanssa ole lajia harrastettu pentuajan jälkeen. Ihan yliveto!

 

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s