Pennut 5 vko

Pennut täyttivät sunnuntaina 5vko. Olemme autoilleet nyt ahkerasti kun perjantaina kävimme kaupoilla ja sunnuntaina lähdimme Hämeenlinnaan Lyylin kasvattajan Tuulan luokse kyläilemään. Tänään kävimme autoilemassa jälleen Salossa kauppareissulla. Pennut nukkuvat tyytyväisenä autossa yhdessä äiskä Lyylin kanssa, eivätkä ole voineet pahoin. Autoilut ajoitetaan aina nukahtamishetkeen, jolloin pennuille on luonnollista uinahtaa auton keinahteluun.

Tuulalla Lyyli otti vieraan paikan ja sen koirat aidan takana rennosti vastaan ja pennut saivat juosta nurmikolla ahkerasti. Oli tosi jännää tutustua vieraisiin koiriin! Olin niin ylpeä Lyylistä, joka tosiaan on tasaisen varma äippä ihan missä tahansa.

https://i0.wp.com/lifedream.kuvat.fi/kuvat/Lifedream%20lk.colliet%20-Our%20smooth%20collies/Pentueet-%20Litters/T-pentue/5vko/Tuulalla%20mummolassa%205vko/IMG_8934.JPG/_full.jpg

Pennut ovat todella tasaisen oloista sakkia. Niillä on jokaisella oma ilmeensä, mutta loppujen lopuksi MEKIN sekoitamme niitä toisiinsa usein, joten ovat hyvin samantyyppisiä. Ne ovat myös suhteellisen hiljaisia, äänekkäimpiä ovat Toimi ja Taru, jotka haukkuvat oikeastaan hetken vain silloin kun haluavat ulos pukuhuoneesta, jossa nukkuvat koko yön. Ne eivät kuitenkaan käytä ääntään muulloin, joten mitään kovin herkkähaukkuisia niistä tuskin tulee. Pennut ovat kaikki terhakoita menijöitä, tutustuvat innolla vieraisiin paikkoihin ja tulevat innolla suoraan syliin kun niitä kutsuu. Ne repivät leluja ja telmivät vinhasti keskenään.

https://i0.wp.com/lifedream.kuvat.fi/kuvat/Lifedream%20lk.colliet%20-Our%20smooth%20collies/Pentueet-%20Litters/T-pentue/5vko/Tuulalla%20mummolassa%205vko/IMG_8940.JPG/_full.jpg

Pennut heräävät joka päivä siinä kuuden aikaan, jolloin minäkin nousen ylös ja hoidan aamutoimet eli lyylin pissatuksen ja pentujen ensimmäisen ruokailun. Ne pääsevät keittiöön leikkimään noin puoleksi tunniksi, jonka aikana syövät yhteensä n. 7dl turvotettua nappulaa.

https://i0.wp.com/lifedream.kuvat.fi/kuvat/Lifedream%20lk.colliet%20-Our%20smooth%20collies/Pentueet-%20Litters/T-pentue/5vko/Tuulalla%20mummolassa%205vko/IMG_8991.JPG/_full.jpg

Sitten alkaa taas uni painaa ja siirrän ne takaisin keittiön viereiseen pukuhuoneeseen odottamaan hetkeä, jolloin Krisse herää hoitamaan rumban alusta. Pennut ulkoilevat päivän aikana etupihalla ja tänään oli ensimmäinen päivä kun ne saivat juosta suoraan keittiöstä ulos kuistille.

https://i0.wp.com/lifedream.kuvat.fi/kuvat/Lifedream%20lk.colliet%20-Our%20smooth%20collies/Pentueet-%20Litters/T-pentue/5vko/Tuulalla%20mummolassa%205vko/IMG_9084.JPG/_full.jpg

Kuistin portaat on opeteltu kulkemaan ylös ja alaspäin, joten jatkossa niitä tarvitsee vain huutaa ja ne tulevat 😉 Etupiha on käymässä tutuksi lapsille, joten seuraavan viikon etappina on tutustuminen takapihaan ja sen asukkaisiin vuohiin ja huskeihin – tosin aidan takaa.

https://i0.wp.com/lifedream.kuvat.fi/kuvat/Lifedream%20lk.colliet%20-Our%20smooth%20collies/Pentueet-%20Litters/T-pentue/5vko/Tuulalla%20mummolassa%205vko/IMG_9119.JPG/_full.jpg

Pennut syövät päivän aikana vielä 3 ateriaa: noin 12 aikaan, 3-4aikaan ja illalla 8 aikaan. Yönsä ne nukkuvat hipihiljaa ja jos joku alkaa aamuyöstä itkeskelemään käyn päästämässä Lyylin pentujen kanssa samaan tilaan ja lapset ovat taas tyytyväisiä kun saavat maitotilkat.

https://i0.wp.com/lifedream.kuvat.fi/kuvat/Lifedream%20lk.colliet%20-Our%20smooth%20collies/Pentueet-%20Litters/T-pentue/5vko/IMG_9307.JPG/_full.jpg

Lyylin tissit ovat jo pienenemään päin ja pahaa tekee katsella kuinka pennut maiskutellen roikkuvat niissä. Pennuilla on terävät hampaat, jotka varmasti tekevät kipeää. Lyyli kuitenkin on aloittanut vieroituksen maltillisesti: se murahtaa pennuille nätisti sitten kun maitobaari on kiinni taas toistaiseksi. Lyylillä olisi kova halu leikkiä lasten kanssa, mutta välillä se intoutuu hieman liian rajuksi. Minusta on ihanaa kyn se tykkää leikkiä lastensa kanssa, ihan joka emo sitä ei nimittäin teekään!

https://i0.wp.com/lifedream.kuvat.fi/kuvat/Lifedream%20lk.colliet%20-Our%20smooth%20collies/Pentueet-%20Litters/T-pentue/5vko/IMG_9426.JPG/_full.jpg
Vasemmalta_ Toimi, Taru, Tämä, Tälli ja Taimi

Tänään otimme kuvia pennuista, vaikka olemme kaikki pienessä flunssassa. Juuso toi viime viikolla leiriltä mukanaan räkätaudin ja nyt podemme sitä kaikki!

Taru

Onneksi eilen tulivat ensimmäiset varaajat käymään ja varasivat Taru tyttösen ja huomenna todennäköisesti varataan iso poika Toimi 😉

Toimi

Perjantaina Anu ja Antti tulevat katsomaan Taimia, joka menee sijoitukseen mikäli eläinlääkärin tarkastus ja silmätarkastus puoltavat asiaa.

Taimi

Tämän suhteen en osaa vielä tehdä päätöstä. Minun ei todellakaan pitänyt jättää tästä pentueesta pentua kotiin, sillä husky Eywassa riittää kyllä hommaa, mutta olen vallan ihastunut Tämän asenteeseen: siihen samaan johon ihastuin sen isässä Ramseksessa ja jopa isoisä Hugossa aikanaan. Niinpä Tämän suhteen hiukan ”laahaan jalkojani” ja katson mitä tulevan pitää.

Tämä

Sen sijaan Tälli etsii vielä omaa rakastavaan kotia! Tälliltä ei tuntunut pallit kun Tuulan luona niitä etsimme, joten mahdollisesti se voisi lähteä halvemmalla ihan perhe/harrastuskotiin.

Tälli

Innokkaille löytyy uusia kuvia pentujen omassa albumissa:

Tuulalla käymässä

Pennut pihalla 5vko

Yksittäiskuvat

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s