Ajatuksia ja linkkejä

Vietin juuri innostuneen, iloisen ja toiveikkaan SKL tulevaisuustoimikunnan kokouksen Espoossa. Olen niin täpinöissä, että hiki valuu ja mieli uhkaa puhjeta stratosfääriin! Ihan mahtavaa! Taitaa olla mulle niin oikea paikka toi toimikunta 😉 Yleensä olen näin täpinöissä onnistuneista treeneistä, mutta on vielä upeampaa olla osana innovatiivista porukkaa, jonka työllä on pitkällä tähtäimellä merkitystäkin. Ja kotona Juusto oli hoitanut koirat, ruokkinut ja laittanut yöpuulle. On se niin söpö ja ihana. Rapsutin korvan takaa ja pussasin sitä nenälle kiitokseksi 😀

Ajattelin kopioida tänne muutamia linkkejä, sivuista, joita juuri nyt seuraan varsin innostuneena. Olen pohtinut lähtisinkö lukemaan sosiaali psykologiaa avoimeen yliopistoon tai ryhtyisin muuten kouluttamaan itseäni positiivisen psykologian saralla. Nähtäväksi jää mihin ryhdyn. Haluan kuitenkin jakaa ajatuksia ja linkkejä täälläkin, josko näistä joku muukin innostuisi. 🙂

Positiivinen psykologia, blogi:

Uskomuksemme omista kyvyistämme, pystyvyydestämme ja osaavuudestamme ei ole pikku juttu. Ne vaikuttavat keskeisellä tavalla esimerkiksi siihen, millaisia haasteita ryhdymme ratkomaan ja miten toimimme vieraissa tilanteissa. Uuden, upean vieraskynäilijämme, tietokirjailija Joni Martikaisen tiiviiseen, mutta asiapitoiseen ja innostavaan artikkeliin mahtuu mm. kiteytys Prof. Carol Dweckin mielenkiintoisista mindset-tutkimuksista. Omien ajattelutottumuksien muokkaamisesta ja rakentavien asenteiden vaalimisesta Joni vinkkaa seuraavaa:

1) Ajattele kykyjäsi harjoittelun tuloksena, älä synnynnäisinä.
2) Ajattele kykyjäsi yksittäisinä, älä yleisinä
3) Ajattele tilanteita mahdollisuuksina oppia, älä mahdollisuuksina mitata kykyjäsi.
4) Keskity heikkouksiesi voittamiseen, älä niiden peittelyyn.
5) Keskity omaan suoritukseesi, älä muiden suorituksiin.

Positiivinen psykologia, blogi: http://positiivinenpsykologia.wordpress.com/2013/11/28/jokainen-hetki-on-mahdollisuus-oppia-vieraskyna/

Hyve johtajuus- sivusto: http://www.hyvejohtajuus.fi/paaoma

Minä selvästi hukutan itseni ajan hermolle seuraamalla nykyään kaikenlaisia toisinajattelijoita. Se tosin antaa itselleni uusia näkemyksiä ja uskoa siihen, etten ole täysin väärässä sen suhteen mihin ajatukseni ovat muuttumassa. 🙂 Uusi oppiminen: http://ajattelunammattilainen.fi/2013/11/25/uusi-oppiminen/

DOCVENTURES- tulevaisuusjakso. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan! Mitä tulevaisuus tuo meille? Tämä toi kyllä kyyneleet silmiin, sillä lopussa tuli tunne, ettei mun puheet olekaan ihan typerää sanahelinää. Uskon, että toivoa on, sillä jos toivon heittää mitä järkeä sitten enää missään olisi? Kunpa vain useampi ihminen avaisi silmänsä! http://areena.yle.fi/tv/2054052 Videossa haastatellaan tulevaisuus tutkijaa, joka herättelee meidät pohtimaan omia valintojamme suhteessa ympäristöön, teknologiaan, muihin ihmisiin ja itseemme. Haastattelun kirjallinen versio löytyy Demosin sivuilta. 🙂 Herättää melkoisesti ajatuksia, ainakin minussa. Minulla on ystäviä, jotka uskovat, että maailma tuhoutuu anyway, sama se mitä itse täällä yrittää. Mutta minulla on toivoa. Se toivo elää tulevassa sukupolvessa. Jos minulla on mahdollisuus auttaa heitä selviämään, niin sen yritän tehdä. Teknologia pelastaa meidät. Tai sitten ei.
”Vastaanotolleni saapunut nainen kysyi minulta hiljattain, ”Mitkä ovat onnen rakennuspalikat?” Vastasin, ”Usko siihen, että sinulla on rakennuspalikoita.””A woman asked me recently, ”What are the blocks to my happiness?” I said, ”The belief that you have blocks”.―Dr. Wayne Dyer
Maailmankuvani pienentyy kokoajan. En tiedä onko tämä teille ihan kulunut juttu jo, mutta itse törmäsin siihen ensimmäisen kerran etsiessäni tietoa yhtenäisestä tietoisuudesta, tietoisuudesta, joka sitoo meidät kaikki toisiimme. Tämä video osoittaa, että olen oikealla tiellä. Olkaa niin ihania, että annatte sille 30 min ajastanne. http://invisiblechildren.com/media/videos/program-media/kony-2012/
”Tilapäinen tappio meidän on hyväksyttävä ,
mutta ikuista toivoa emme saa menettää.”
Lopuksi, muttei suinkaan vähäisempänä,  suosittelen tutustumaan myös Suomen Kennelliiton ja Lähitapiolan KoiraExpoon ensi helmikuussa 8-9.2.2014! Maksullinen, mutta kaikille avoin tilaisuus! http://www.kennelliitto.fi/kennelliitto/koiraexpo-2014

Kennelliitto avaa 125-vuotisjuhlavuotensa KoiraExpolla, joka on kaikille avoin koira-alaa ja koiraharrastamista käsittelevä kansainvälinen seminaari. Paikalle saapuu huippupuhujia Englannista ja Suomesta. Koira-asiantuntijoiden lisäksi paikalle tulevat muun muassa André Nöel Chaker ja Ben Furman. KoiraExpo 2014 järjestetään 8.-9.2.2014 Messukeskuksessa Helsingissä.

KoiraExpo-viikonlopun ja koko juhlavuoden teemana on ”125 vuotta – Hyvää elämää koiran kanssa”.

Viikonlopun aikana Expossa luennoi muun muassa kolme tunnettua ja arvostettua tohtoria Englannista. Koiran tunnemaailmaan tutustumisesta puhuu arvostettu tohtori Daniel Mills. Tohtori Rachel Casey puolestaan puhuu siitä, miten pennulle varmistetaan hyvät eväät elämää varten. Tohtori Juliane Kaminskin luennon aiheena on ”Ymmärtääkö koirasi sinua?”. Luennot ovat englanniksi.

Kotimaisista koira-alan asiantuntijoista paikalla ovat muun muassa eläintenkouluttaja ja koulutusneuvoja Tommy Wirén, jonka luennon aiheena on ”Rodunomaisen käytöksen muokkaaminen”. Tutkija Katriina Tiira puolestaan luennoi koirien peloista ja fobioista.

Lauantain pääpuhujana on The Finnish Miracle -kirjan kirjoittaja ja Speakersforumin vuoden 2012 puhujaksi valittu André Nöel Chaker. Chaker puhuu siitä, mihin suomalaisten koiraharrastajien menestys perustuu.

Sunnuntain pääpuhuja on psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman. Furman avaa hyvän yhteishengen salaisuutta ja puhuu arvostavasta vuorovaikutuksesta myös koiraharrastuksessa.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s