Kevätkuulumisia: gerbiilit

Son´s of Anarchy

Pojat elelevät aikalailla omaa elämäänsä isossa lasisessa akvaariossaan olohuoneessa. Annan niille heinää ja gerbiileille tarkoitettua siemenseosta parin päivän välein ja varsinkin Juice alkaa olla aikamoinen paksukainen. En oikeastaan tiedä miksi juuri se on lihonnut – Opie ja Jackson ovat paljon pienempiä. Kaikki kolme touhuavat terhakkaasti varsinkin aamuisin ja iltaisin. Ja myönnetään – aina joskus pojat saavat myös herkkuja: Taistolta liikeneviä jauhomatoja, raejuustoa, juustoa tai marsuilta jääviä tuorepaloja kuten salaattia tai palaset omenaa.

Aika liikuttavaa on sekin, että pojat tulevat helpostikin kädelle istumaan, mutta kiinni niitä ei saa 😀 Iso entinen 300 litran akvaario on helppo pitää puhtaana (vaihdan purut noin kerran kuussa) eikä gerbiilit olekaan mitenkään vaivalloisia lemmikkejä. Niillä on kaksi isoa pahvilaatikkoa täynnä purua ja matalampaa osiota, minne annan kaikki herkut. Lemmikkiliikkeestä hankkimani heinäpallo ei ole kovin kiinnostava, mutta työpaikalta saamani pahviset putket ovat suuri hitti.

Olen aina silloin tällöin pohtinut hankkivani pojille seuraa, mutta käsittääkseni gerbiilien yhdistäminen ei ole mikään itsestäänselvyys, joten asia on jäänyt vain kaivelemaan. Pitäisi keskustella kenties asiasta jonkun gerbsukasvattajan kanssa. Niin tai näin, pojilla on lokoisat oltavat altaassaan ja toivottavasti vielä monia hyviä vuosia jäljellä!

Seuraa poikien eloa myös Instagrammissa. Mm tämä video

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s