Treenikiikkuja: boulderoinnin alkeita

Joulukin tuli ja meni :D. Olin päättänyt kirjoittaa blogiin kauniin joulupostauksen, mutta ideatasolle se sitten jäikin. Kiirettä on pitänyt töiden puolesta ja joululoman olenkin viettänyt aikalailla kotona maaten, syöden ja nukkuen univelkojani. Kiipeilemässä kuluneen viikon aikana kävin tiistaina liidaamassa ja perjantaina yläköysittelemässä Salmiksessa.  Eilen puolestaan olin valokuvaamassa ja boulderoimassa Masalassa.

img_6464
Boulderointiyrkkää. Kuva Minna M.

Edellisen postaukseni jälkeen oli melkoisen tyhjä olo kun tiistaina lähdin kiipeilemään Hanna-Kaisan kanssa. Päätin, että keskityn vain tähän päivään ja siihen, että saan 6bn liidattua. Lämmiteltiin ylärillä muutama helppo reitti ja sitten treenasimme vielä kerran liilan reitin. Sen mentyä puhtaasti lähdin liidaamaan. Viereisellä reitillä kiipeilijä ylärillä teki omaa työtään melko lähellä, joten onneksi olimme löytäneet omalle reitille mainiot lepopaikat. Niiden ansiosta ei ollut mikään kiire suorittaa omaa reittiä ja se menikin helponoloisesti ja puhtaasti molemmilta. Reitti oli kyllä moneen kertaan treenattu, mutta silti: EKA 6b! Projektoin myös mustaa 6b+ joka on ihan eri tyylinen ja minulle paaaljon vaikeampi reitti. Lopuksi boulderoimme pk- treeninä 11 krt helpon keltaisen kahvarallin.

Liidivideo: https://www.facebook.com/lifedreamvalokuvaus/videos/1687623778195459/

Perjantaina Sarin kanssa ylärihommissa. Jostakin syystä valitsin itse yläkerran aulan oikeanpuoleiset reitit, jotka ovat korkeita ja kaltevia: siis oikea loistovalinta pettymysten kanssa painivalle kiipilijän alulle 😀 Niinhän siinä kävi, että kaikista reiteistä taisi vain yksi mennä putkeen puhtaasti, muiden kanssa tulin joka kerta köyteen kun voimat eivät vain riittäneet. Lopputreeni boulderointia ja tällä kertaa pääsin vihreän reitin, jota olin jo pari kertaa yrittänyt epäonnistuen puutteellisen jalkatekniikan takia.

img_6461
Boulderointiyrkkää. Kuva Minna M.

Eilen maanantaina lähdin katsomaan Jessen kanssa miltä Juhan puuhaama Kirkkonummen seudun kiipeilijöiden kiipeilymesta Masalassa näyttää. Ja näyttihän se! 🙂 Juha esitteli meille ylpeänä paikkoja – ja ihan syystäkin. Hienoa on myös se, miten viereinen nuorisotila ja sen käyttäjät pääsevät hyötymään kiipeilymahdollisuudesta!  Ihanaa kun vielä löytyy innostuneita ja ahkeria ihmisiä, joille tällaiset asiat ovat sydäntä lähellä.

Olin ennalta viisas ja otin taas kamerani mukaan siltä varalta, että itse kiipeily tökkisi. Ja tökkihän se, en voi muuta sanoa! 😀 Ei kuitenkaan reittien takia, vaan ihan oman asenteen vuoksi, mikä on yhtä aikaa masentavaa, että jokseenkin säälittävää. Noh, ainakin tiedän mitä asioita minun tulee työstää ja kun nyt kuluneen muutaman lomapäivän aikana olen saanut hirmuisesti tsemppausta sekä ystäviltäni että sukulaisilta (ihania ihania olette!), nukkua yöni kunnolla alusta loppuun ja muutenkin lepuuttaa hermojani, niin aion purra hampaat yhteen ja ainakin yrittää parantaa suoritustani. Periksi en anna! Teen sen kuitenkin omaan tahtiin ja omin keinoin. Boulderointia on tarkoitus jatkaa myös boulderointikeskuksessa ja Salmiksessakin. Onneksi eilisistä valokuvista tuli taas ihan katseltavia, vaikka seinän keltainen sävy ja hämärä tila aiheutti vähän harmaita hiuksia kameran asetuksissa. Kiitos Minnalle omista kuvista ja pojille seurasta!! 🙂

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s