Treenikiikkuja viikot 6 & 7

Helmikuu on lähtenyt hyvin käyntiin ja kiikkutreenit edistyvät. Innostuimme Hanna-Kaisan kanssa peruskuntotreeneistä pitkästä aikaa ja Sarin kanssa liidaus on etenemässä ihan uusiin fääreihin 😀 Oma taso ei varsinaisesti ole noussut lähiaikoina, mutta enpä minä sen takia varsinaisesti kiikukaan. 🙂 Liidatessa flashina tai on-sighttina oma taso on vasta 5c:n hujakoilla. Salmisaaressa alakerran pitkillä reiteillä huomaan, että pää pumputtaa enemmän kuin käsivarret 😉 Uskon kuitenkin, asia paranee jokaisen nousun myötä kunhan saan pääni kasaan. Liidaten tai ylärillä projektoidessa puolestaan ns. red-pointtina ollaan siellä 6b tai 6b+ tasolla. Välissä on aikalailla matkaa, mutta tarkoitus on kuroa sitä umpeen tavalla tai toisella. Ylärillä on-sightina menee helposti 6a+kin, riippuen toki reitistä. Boulderoidessa taso onkin vasta vihreiden reittien tasoa tai 5c-6A:ta BK:ssa.

c8f6b3c5431d2a8dcc98b1f689f020e41Flash – Kiipeilysuoritus, jossa kiipeilijä nousee reitin ensimmäisellä yrittämällään. Kiipeilijällä on ennakkotietoa reitistä tai on nähnyt toisten suorituksia reittiiin. Boulderoinnissa flashinä pidetään myös suoritusta, jossa kiipeilijä kiipeilee reitin ensimmäisellä yrityksellä vaikka on aikaisemmin tunnustellut otteita. Otteissa ei kuitenkaan saa roikkua jos haluat suorittaa flash suoritteen.

On-sight – Köysikiipeilyssä käytetty termi, joka kuvaa suoritusta, jossa kiipeilijä suorittaa onnistuneen nousun köysireitille ensimmäisellä yrittämällä ja ilman ennakkotietoa reitistä (kuvat, videot tai katsomalla toisten suorituksia). Ainut tieto jota kiipeilijällä on reitistä on toposta saatu tieto reitin paikasta ja vaikeudesta. On-sight kiipeilyä pidetäänkin usein urheilukiipeilyn kuninkuuslajina sen haastavuuden vuoksi.

Red-point – Kiipeilysuoritus, jossa kiipeilijä on harjoitellut nousua aikaisemmin eli ”työstänyt” reittiä. Useimmiten kiipeilijöiden vaikeimmat reitit ovat red-point suorituksia, sillä tietyn reitin harjoittelu auttaa itselle vaikeiden reittien kiipeilemisessä. Vrt. on-sight ja flash.

Tiistai 7.2. Salmisaari. Teimme peruskuntotreeniä pitkästä aikaa: aloitimme puoli kuuden aikaan yläkerran takapartsilla ensin ylärillä 4-5c greidejä ylös ja alas. Alas kiipeäminen oli minulla uusi kokemus, mutta se olikin yllättävän hauskaa ja haastavaa! Kun parin tunnin kuluttua alkoi tuntua siltä, että jotakin vielä voisi tehdä siirryimme liidiin noin kello kahdeksan ja teimme 5Cn reittiä kolme kertaa ylös alas. 😀 Kyseinen reitti oli vähän nihkeä, joten olimme suorituksesta varsin tyytyväisiä. Puoli yhdeksältä olimmekin valmiita kotimatkalle 😀 Ihan mielettömän hyvät treenit ja fiilis!

926a65ca1a70f69e6f0b3ba4f07b6a351Perjantaina 10.2. Salmisaari. Jatkoimme alakerran seinien liidaamista. Aluksi lämmittelimme parilla yläköydellä ja sitten siirryimme liidaamaan 5C greidejä. Alakerrassa liidaaminen on ihan hauskaa, vaikka porukkaa on välillä vieri vieressä. Aulan vihreä 5c menee jo kivasti, mutta musta ei vielä mennyt. Sen sijaan salin pinkki 5c menee. Siis täysin pään sisäinen juttu meneekö joku reitti vai ei: kun ei ole aikaisempaa kokemusta reitistä pää tuntuu estävän etenemisen. Jossakin vaiheessa siirryimme yläkertaan projektoimaan 3D seinän kutosia. Siellä riittää haastetta, mutta vielä lopuksi yritimme boulderoida – mikä ei kyllä sitten enää saanut aikaiseksi muuta kuin hyvät naurut. Loistavat treenit jälleen kerran!

Sunnuntai 12.2 Salmisaari. Tällä kerrtaa enemmän boulderointi painotteisen treenit, vaikka varmistinkin liidaavaa Saria alakerrassa. Oikean käden nivelet alkavat olla aika väsyneet ja pieni jomotus otteilla sai oman olon hiukan epävarmaksi. Uskon kyseessä olevan ihan rasituksesta aiheutuva kipu, joten yritin ottaa hieman rauhallisemmin. 2,5 tunnin treenit kuitenkin, jonka aikana siis boulderointia ja liidausta. Treenit ovat käymässä erittäin mielenkiintoisiksi kun voi vaihdella yhden illankin aikana sitä mitä puuhaa: lämmittelyjä ylärillä, liidausta, projektointia yläreillä ja boulderointia johonkin väliin 😀 Tänään oma olo aika väsynyt, joten edelliset hikitreenit painaa päälle.

c834ac6739812d99a058fe20fa24ab081Tiistai 14.2 Salmisaari. Ystävänpäivän kunniaksi lähdimme Hanna-Kaisan kanssa liidailemaan alakertaan. Paikalla oli paljon porukkaa, joten jouduin lämmittelemän liidaten pinkillä 5C:llä 😀 Tämän jälkeen kiipesin ensimmäistä kertaa kisaseinän vihreän 5B.n, joka korkeutensa ja pienen katon ylityksen vuoksi oli alahaalta katsottuna tuntunut vähän kuumottavalta, mutta helppohan se oli verrattuna niihin 5C reitteihin 😀 Yläkerrassa päätimme keskittyä kiipeämään ylärillä 6b-6c tason reittejä jatkossa. Tiedämme, ettemme pääse niiitä kertaheitolla, mutta idea piileekin siinä, että opettelee reitit osissa. Jossakin vaiheessa reitit voi sitten liidata. Kiipesin yläkerran aulasssa vasemmalla seinällä hauskaa liilaa 6b+reittiä vaikka pienet otteet eivät olleet hyväksi edelleen oireilevalle oikealle kädelle. Tuli niin viime syksyn Nuuksiotreenit mieleen kun otteet olivat pieniä ja teräviä, päätä sai käyttää siihen miten reitti eteni ja projektoidessa köydessä kiikkuminen sai pään ihan tyhjään tilaan 😀 Kiitos Hanna-Kaisalle kärsivällisyydestä: kiipesin ensin samalla köydellä kolme reittiä putkeen ja sitten vielä uudelleen kyseisen liilan. Tuntui, että keksin reitin salat ensi kertaa varten!

Muita treenejä ei tälle viikolle tulekaan koska vietän viikonlopun tuuraten tallinomistajaa Marjoa. Olen myös ehtinyt kävelemään pitkästä aikaa! Torstaina 9.2 teimme Wilyan ja Jukan kanssa pitkästä aikaa 10km lenkin ja eilen perjantaina 17.2 tein 19 km lenkin!! Kyllä kävely edelleen on ihan parasta ja varsinkin jaloille ja keskivartalolle mukava treeni. Liikkuminen, millä tavalla tahansa, on aika järjettömän iso juttu elämänlaadulle. Rohkeutta ja lämpöä kaikille, jotka etsivät omaa tapaansa liikkua tai muuten motivaatiota.

Lopuksi meille kaikille kätevä vinkki 😀 :

http://www.siivous.info/kotityot-siivousohjeet/hajunpoistaminen-kengat

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s