Treenikiikkuja vko 16

Tällä viikolla olenkin tehnyt enemmän ylärihommia kuin pitkään aikaan! Ulkokausi saatiin pääsiäismaanantaina potkaistua käyntiin – vihdoinkin – ja salmiksessa liiditreenit ovat muuttuneet aikalailla yläri hommiksi hänkkiseinillä. Minusta on tullut virallinen jatkojen auki klippaaja!! 😀

received_10212767373162966[1]
Ulkokausi avattu Kiss Me:llä !

Maanantai 17.4. Nuuksio. Tänään ensimmäinen kerta ulkona kiipeämässä! Paikaksi valikoitui Nuuksio, koska kallio kuivuu siellä nopeasti ja sijaitsee lähellä. Viime syksynä jäi monta hauskaa projektia kesken ja vähän mietitytti miten niiden jatkaminen onnistuisi. Kaverina oli Jesse, joka liidasi ensin vakiorallin Kiss Me (5+) ja rakensi ankkurin. Minä sitten perässä ylärillä tapaillen ja heti perään uudelleen liidaten. Ei juurikaan jännittänyt ja reitti tuntui heti tutulle ja turvalliselle. Siirrettiin ankkuri Jäger meisterille (6A), jonka muuvit irtosivat ylärillä kuin selkärangasta ja toppasin puhtaasti. Olin hiukan yllättynyt, mutta iloinen! Viime syksyn isoin projekti Patriot (6b+) sujui parilla välikiikulla =LEVOLLA ja lopuksi vielä muistuteltiin mieleen Camouflage (6c). Kaksi viimeistä reittiä olivat projekteina viime syksynä (Patriot meni jo ylärillä puhtaasti) ja molemmat tuntuivat ihan mentäviltä kunhan tässä päästään taas vauhtiin 🙂

 

Keskiviikko 19.4 Salmisaari. Hanna-Kaisan kanssa liiditreenit. Tai ainakin osittain. 🙂 Tehtiin lämppäriksi vaijereita alakerrrassa ja sitten H-K liidasi jälleen liilan 6a+n hänkillä puhtaasti. Minä perään jatkoja auki klippaillen ylärissä. Puhtaasti menee jo 🙂 Vierestä sininen 6A, sekin puhtaasti jatkoja auki klippaillen. Koska molemmilla oli jotenkin vähän väsynyt olo päätettiin lähteä jatkamaan yläriprojektointia yläkertaan takaseinälle. Tehtiin kaikki 6b ja 6b+ reitit. Tasapainottelua puolelta toiselle. 🙂 Hurjan hyvät treenit!

2017-04-22_08.13.47[1]
Aina on hyvä aika selfielle kalliolla 😀

Torstai 20.4 Nuuksio. Nuuksiotreenit jatkuivat hurjassa tuulessa ja pienessä räntäsateessa. 😀 Sisukkaita sissejä kun olemme! Tällä kertaa minä liidasin Kiss Men ja rakensin ankkurin, jonka Jesse siirsi Jäger Meisterille. Mukana minulla oli uudet Black Diamondin jatkot, jotka tuntuivat tosi hyviltä valjaissa ja pulteissa: helpot klipata ja käyttää. Jatkoissa on normi kiinnitys, mutta lankaportillinen köydelle. Siis melko kevyet, mutta toisaalta vahvistettu kumiosa jatkossa varmistaa, ettei lankaportti pääse heilumaan. Jälleen puhdasta nousua. Valitettavasti oli niin kylmä, että jossakin vaiheessa minun oli pakkko luovuttaa. Tärisin ihan kauttaaltaan tuulessa varmistaessani, mutta siltikin oli leveä virne naamalla!

20170420_170058[1].jpg
Uudet jatkot!

Perjantai 21.4 Salmisaari. Sarin kanssa liidailemassa. Lämppärinä 5-6kpl vitosen vaijeria ja sitten liidaten 2 x tuttua 5ctä. Alakerran salin puolelle oli tullut uusia reittejä, joten niitä sitten yrittämään. Kaava oli sama kuin muinakin päivinä: Sari liidasi ja minä äherrän perässä klipaten jatkoja auki. Siispä tällä tavoin ylärillä 2x6a hänkki. Hauskoja reittejä, joissa mukavia otteita. Kyllä se jatkojen auki klippaaminenkin kropalle ottaa, mutta toisaalta pää on selvillä vesillä kun ei tarvitse liidata! 😀 Sitten liidaten 6a+ suoralla seinällä. Meni yhdellä levolla, mutta pian varmasti jo puhtaasti. Sen jälkeen saman linjan 5b. Lopuksi hyvän mielen vihreä 5c toimiston vierestä. Ja koska oli vielä paukkuja ja hikeäkään tuskin iholla, niin puskin vaijereilla 9 x 6a/5b reittejä viimeisen vartin. Sitten oli hyvä mieli lähteä kotiin!

Sunnuntai 23.4 Nuuksio. Tänään jatkettiin projektointeja huikeassa kevätsäässä, jota ehkä hieman himmensi puuskittainen tuuli. Kuitenkin torstain jääviimaan verrattuna oikein hieno ulkokiipeilypäivä! Juotiin kahvetta ja syötiin pullaa. Mutta kiivettiin myös! Minä aloitin päivän liidaamalla Indiana Jonesin (5+) puhtaasti. Vähän jännitti kun edellisestä kerrasta on aikas kauan aikaa, mutta hyvinhän se meni. Rakensin ankkurin ja Jesse pääsi yläröimään. Siirsi ankkurin Jupintappajalle (6A+), joka meni molemmilta puhtaasti lukuunottamatta toppauksen sähellystä. Uusinta kierroksella jo molemmilla omat muuvit ja meni puhtaasti. Suunniteltiin jo jatkojen klippauspaikkoja ahkerasti. Sitten siirrettiin ankkuri Ahneiden Pidot (6a+) reitille. Ihan uusi minulle ja kuuntelin silmät pyöreänä kun Jesse kertoi vaikeista kohdista ja näyttihän se vähän nihkeälle. Omalla vuorolla kuitenkin jotenkin reitti aukeni ja kiipesin vaikean kohdan yli niin että heilahti! Kerran taisi ote livetä, mutta tokalla nousulla meni jo puhtaasti. Ehdottomasti seuraava liidiprojekti! Olin hämmentynyt ja tosi iloinen kun Jessekin meni meikäisen neuvoilla reitin jo puhtaasti ja helposti. Jotakin hyötyä siis minustakin!

20170423_171854[1]
Ahneiden pidot (6A+)

Lopuksi vielä rykäisyt Camouflagella (6c). Oma eteneminen hämmennyttää: pääsin toppausmuuviin asti puhtaasti, sitten lipesi pieneltä listalta jalka ja tasapaino meni. Uudella yrityksellä sama kohta jo puhtaasti. Eli ihan pienestä kiinni, ettei jo tämäkin pirulainen mulle aukea! Jee! Aloin haaveilla siitä, että saisin vaikkapa ensi syksynä kiivettyä ylärillä kaikki Nuuksion sporttireitit yhden session aikana. Ei mikään hullumpi tavoite kun miettii, että vain yksi reitti on enää korkaamatta – Scud, joka onkin sitten jo 6C+ 😀 Noh, täytyyhän tytöllä olla unelmia ja tavoitteita eikös juu!?! 😀 Niiin, ja sitten se liidi 😉

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s