Treenikiikkuja, vko 20

Tällä viikolla vain yhdet kiikut ulkona Kauhalassa ja toiset sisällä Salmiksessa. Toisaalta, annoin ensimmäisen onsight yrkän 6Alle ulkona ja sisällä projektoitiin 6b-6c reittejä, joten ihan ei mennyt hukkaan tämän viikon äherrykset. 🙂

Torstai 18.5 Kauhala. Hirmuisen säätämisen jälkeen päädyin Kauhalan kallioille Jessen kanssa. Piti alun perin lähteä kiikuille Nuuksioon, mutta koska aamupäivällä satoi, uskoin kallion olevan märkä. Sovin jo boulderointitreenit Isatikseen, mutta iltapäivällä paistoi niin komeasti aurinko, että Kauhala tuntui mielenkiintoisemmalta vaihtoehdolta. Ja kyllä kannatti, kallio ei ollut kuin sieltä täältä märkää!

bc8e4f59ff5c1752d5235de0bd991ab8[1]Käveltiin suoraan kolmos-sektorille, missä tein ylärillä Juustosarven (5+) ja sen jälkeen liidasin heti perään. Yläosan nihkeät pikku otteet löytyivät hyvin, vaikka muistelen viime kesänä jossain vaiheessa taistelleeni niiden kanssa. Seuraavaksi viereinen, saman ankkuripisteen Kaikenalku (6A) olikin vähän vaikeampi, liidaus kävi mielessä, mutta ehkei ihan vielä. . Ylärillä taituroin reitin toppiin ja siirsin ankkurin seuraavalle, Tikankolo (5+) reitille. Katsellessani kuinka Jesse heittämällä yläröi reitin, päätin liidata sen. Reitti näytti helpolle ja selkeälle ja sitä se olikin. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen, että liidaus oli helppoa ja mukavaa eikä pään kanssa tarvinnut tehdä töitä. Tällaisiakin liidejä on vaihtelun vuoksi kiva tehdä 🙂 Luotto uusin Skwama-kenkiin on ihan ehdoton. On siis varmaan ihan tosi väite, että kengät tekevät liidaajan 😉

Lopuksi lähdin kokeilemaan Sushi Bar (6A) onsightina liidaten. Kyseessä minulle ihan ensimmäinen kerta kun lähden moista kokeilemaan. Ensimmäinen pultti oli esiklipattu ja minulle vaikein reitin kohta oli muistaakseni kolmannen ja neljännen pultin välissä, missä molemmat kädet olisi pitänyt työntää halkeamiin ja siitä sitten ponnistaa olemattomilla jaliksilla ylös. Meni se, mutta klippasin kuitenkin köyden ylempään pulttiin Jessen keppihässäkällä. Loppu reitistä oli tosi kiva ja toisella kerralla yläröidessä tuli hyvä tuntuma reittiin. Ensi kerralla uusi yritys liidille! 🙂

8aeb607c712f946f70e9037299394bf81Perjantai 19.5 Salmis. Hanna-Kaisan kanssa Salmikseen. Ilma oli kyllä ihan mielettömän hieno, että ajattelin mikä häpeä kiivetä sisällä! Toisaalta alakerrassa oli sitten tilaa tehdä vaikka mitä temppuja, että ei voi valittaa 😉 Lämmiteltiin vaijereilla noin viitisen reittiä alle ja sitten H-K lähti liidamaan keltaista 6Ata hänkillä toimiston vieressä. Edellisillä kerroilla on mennyt yhdellä levolla, mutta nyt toppasi kirkkaasti!! Jee!! Minä perässä ylärillä tarvitsin kyllä yhden levon kun katon ylitys oli nihkeä ja kädet ihan pumpussa. Sitten kokeilemaan sinistä 6C:tä portaikon vieressä. Viimeksi tuntui niin hyvältä, mutta tänään ihan veto poissa. Kruksi vaati jälleen yhden levon eikä ne muuvit tunnu siihen oikein liidiksi asti aukeavan.

Sitten mietittiin, että mitäs keksittäisiin. NO! Peruskuntoa tietysti! Jatkettiin samalla köydellä: keltainen 6A+ ja saman reitin 5a ylös alas kiiveten. Sitten siitä samaan pötköön portaikon kulman vihreä 5b samaan tapaan ja keltainen 4+ vastakkaiselta vaijeriseinältä kaksi kertaa ylös alas kiiveten. Mukavasti jomotti käsivarsissa. Jatkoin vaijereille, joista toimiston vierestä uusi nihkeä valkoinen 5c ja salin puolelta tuttu oranssi 6c, joka meni taas pikkuisen pidemmälle kuin viimeksi. Lopuksi vielä sormi krimppi liila 6b melkein puhtaasti, harmittava pieni horjahdus toka vikalla otteella ja jouduin ottamaan hetkeksi kiinni väärän värisestä otteesta. Ei ole puhdas, tuomitsi H-K 😀 No, ensi kerralla sitten!

Seuraavalla viikolla kiikut taas tauolla muiden kiireiden vuoksi, mutta tarkoituksena on etsiytyä sopivaan kiikusteluseuraan perjantaista sunnuntaihin. Ehdotuksia? 😀

If you can imagine it, you can create it.

If you can dream it, you can become it.

Nähdään kiikuilla!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s