Treenikiikkuja, vkot 34 & 35

Parin viikon kiikut yhteen pötköön, koska ajan puutteen vuoksi en ole kerennyt päivittelemään blogia. Ensimmäisellä viikolla tiukkaa boulderointia Masalassa ja köysittelyä Kiipeilyareenalla. Kotipäivinä sormilautatreeniä ja joogaa. Viime viikolla vain yhdet treenit keivillä Masalassa.

22.8 Tiistai, keivi. Lähdin Keiville yhdessä Rean ja Juhan kanssa. Lämmittelin ensin poikkareilla ja helpommilla otteilla, mutta sitten keskityin Juhan esittelemiin reitteihin ventillä ja projektoin kolme reittiä illan aikana toppiin. Jotenkin hauskaa huomata, että projektointi sopii minulle tässäkin: aluksi ei tunnu millään menevän, mutta sitten muuvi kerrallaan reitti alkaakin rakentua! Jäin keiville vielä yksin noin tunniksi, jonka aikana väänsin erilaisia reittejä ventillä. Alla video, jossa näytän ähkivän helpon oloista reittiä. Näyttää ehkä helpommalle kuin onkaan, mutta jos tässä ei voima kasva, niin ei missään! 😀

Ke 23.8 Kiipeilyareena. Pitkästä aikaa köysittelemässä Salmiksessa. Paikalla Mikko ja Juha, mutta pojat olivat jo vetäneet sen verran hurjat treenit alle, että Mikko pakkasi kimpsut melkein samantien. Niinpä Juhan kanssa jäin tahkoamaan reittejä. Juha antoi paljon vinkkejä liidiin ja siinä pään selvittämiseen. Treeneistä tuli kuitenkin enemmän kestävyyspainotteiset kun yläpartsilla kiipesin ylärissä lämppäriksi putkeen 3x nelosen reittiä, 1x5a ja sitten kokeilin 6b:tä, mutta tuli yksi lepo kun en osannut lukea reittiä tarpeeksi hyvin. Liidiä kokeilin nelosen ja 5bn verran. Lopuksi vielä vaijereilla useita vitosia ja 6A. Ihan hyvät treenit, joiden aikana pohdin taas menettäneeni liidipään lisäksi myös kuntoni kesän aikana..

3G5A8225Su 27.8 Kiipeilyareena. Sarin kanssa köysittelemässä alakerrassa pitästä aikaa. Lämmittelin vaijereilla muikeasti: 8 x nelosen ja vitosen reittejä. Hiki tuli! Sitten liidasin mustan 5bn kisaseinän päädystä ja menin Sarin jälkeen kakkosena jatkoja auki klippaillen minulle ihan uuden 6bn hänkillä toimiston vieressä. Kolme lepoa se vaati, mutta tosi kiva reitti ja hyvä bouldermainen treeni mulle! Seuraavaksi Sari liidasi uuden sinisen 6An salin puolelta ja tämä meni minulta puhtaasti ylärissä perässä. Kiva reitti, jonka voisi kokeilla liidata joku päivä. Sitten teimme molemmat putkeen pinkin 5bn liidissä ja heti perään ylärissä kestävyyden toivossa. Lopuksi vielä liidasin tutun pinkin 5bn toimiston vierestä. Oli tosi hyvä fiilis ja tuli tunne, että ehkä tämä mun liidipääni vielä tästä nousee! Toisaalta nautin ihan suunnattomasti siitäkin, että pääsen treenaamaan hiki otsalla hänkillä mutta ylärissä ja ilman mitään liidipelkoja. Olen vannoutunut, että kun voima ja kestävyys kasvaa, kasvaa myös oma liiditaso.

Ke 30.8 Keivi. Tällä kertaa Masalassa päätin treenata varsinkin istumalähtöjä ja erilaisia aloituksia ts. vatsalihaksia. Lämppäsin tekemällä neljän metrin seinää ees taas poikkarina: jaksan kaksi kertaa kiivetä päästä päähän ja sitten ote kirpoaa. On ihanaa huomata, etten pelkää täällä tippumista ollenkaan, vaan myös ventillä uskallan antaa kaikkeni myös korkealla. Paikalla ollut Juha neuvoi parilla reitillä dynoamisen niksejä: suorilta käsiltä, pari hengähdystä ja sitten loikka. Minulla on tapana yrittää kurottaa otteeseen ja sitten jäänkin siihen roikkumaan peppu pitkällä ja kädet koukussa – pumpussa, huutamassa että en pääse!! Reitit olivat tänään vaikeita, mutta aina kun pääsee pari muuvia eteenpäin, sitä on ihan voittajaolo!

3G5A0398
Jos tää olis helppoo niin kaikki tekis tätä!

Moonille minulla ei vielä ole mitään asiaa, mutta menin sinne kuitenkin heti kun jäin keiville yksin 😉 Makasin seinän alla ja päätin kokeilla vain nousta ylös patjalta mitä tahansa otteita hyväksi käyttäen. Tilanne muistuttaa hyvin paljon vaikeita istumalähtöjä ulkona, joten uskon tällaisesta treenistä olevan paljon hyötyä jatkossa. Pääsin jopa pari otetta eteenpäin tällä 40 asteen kulmassa olevalla seinällä. Aika nopeasti siirryin takaisin ventille ja harjoittelin erilaisia istumalähtöjä ja kylki heti seinään siirtymisiä sekä korkeita jalannostoja. Siinä edes takas kiivetessä hiki alkoi kivasti valua ja katsoin kellosta, että tulin tehneeksi 30min yhtenäisen hikitreenin. Muutenkin oli hauska seikkailla seinällä ihan oman pään mukaan: seinän kaatuvuus ja otteet tulivat ihan eri tavalla hallintaan kun annoin vain mennä enkä miettinyt reittisuorituksia tai tehnyt liikkeistä liian vaikeita. Yksin keivillä on kyllä aika hulppea olo: kaikki nämä otteet, vaan mulle!!! 😀 Vaikka kavereiden kanssa on hauskaa treenata ja jutella, olen kuitenkin jostakin syystä aina tykännyt puurtaa myös itsekseni, joten innolla odotan seuraavaa kertaa keivillä. Muutenkin suunnitteilla on todella mielenkiintoinen syksy kiipeilyllisesti. Oikein odotan talvea, kun voin keskittyä lajiin taas täysillä ja käydä keivilläkin vaikka joka ilta puurtamassa.

Kotona olen viimeisen muutaman viikon aikana tehnyt sormilautatreenejä (1-2krt vko) sekä joogaa (3-4krt vko). Lisäksi melkein joka toinen päivä olkapäille vastaliikkeitä vastuskuminauhalla. En tiedä onko näistä nyt sitten mitään hyötyä, mutta eiköhän se kohta ala selvitä! 😀 Kirjoittelen niistä sitten lisää myöhemmin.. 😀

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s