Treenikiikkuja vkot 45 & 46

Parin viime viikon aikana treenikuviot ovat kokeneet täyskäännöksen, Kiipeilyareenan yläkerrassa 6b reitit on projektoitu ylärillä puhtaiksi ja liidipäätä on rakennettu rocktopialla 5cllä. On ollut hauskaa päästä pitkästä aikaa köysille ja jatkossa tilanne säilyy kun sain uuden vakiköysikaverin sekä aloitan yksityisvalmennuksen Kiipeilyareenalla.

Ke 8.11 Salmis. Lämppäilen vaijereilla Leoa odotellessa. Alakerrassa liidataan 5b portaikon vierestä ja pohdiskelen ääneen liidipääni katoamista. Reitti oli hauska, vähän erilainen tasapainoilu, mutta liidasin hyvällä tempolla. Samalla linjalla ylärillä 6A. Siirryttiin yläkertaan. Paljon porukkaa. Ylärillä suoralla seinällä 5c ja oranssi tiukka 6A. Katselin vähän kateellisena Leon liidiä, olisi kiva itsekin uskaltaa! 3D seinällä 6Ax2, ja bouldertilan vierestä valkoinen 6b+projekti meni vihdoin (toka nousu) puhtaasti. Reitin vieressä oli liila 6b, jota aloin projektoida. Pohdiskelin muuveja ja olin iloinen kun ne toimivat käytännössäkin 😀 Kahdella levolla toppiin, mutta hyvä into jäi päälle!

3G5A0398Su 12.11 Salmis. Sarin kanssa iltakiikut kakkostellen. Vaijerilämppää alle ja menoksi. Ylärillä 5c liila salin puolella alakerrassa, 6b+ ei mene loppuun eikä sen jälkeen myöskään 6a. Sormet ihan voimattomat. Sari yrkkäsi vihreää 6b+ kisaseinällä tosi hienosti liidaten, mutta mun vihreä liidi 5b vaijeriseinän kulmassa päättyy totaaliseen jäätymiseen topissa. Sormista puuttui voima ja ankkurin klippaaminen oli ihan mahdottomuus. En kuitenkaan tippunut, peruutin hetkeksi köyteen lepäämään. Jäi fiilis, että kaik’ on mennyttä!! Lopuksi 6c yrkkä ja 6A.

Ma 13.11 Salmis. Klo 19.00 minulla oli tapaaminen Kiipeilyareenan valmennustiimin Aki Pakarisen kanssa. Hän haastatteli minua puolisen tuntia koskien yksityisvalmennusta, jota aion jatkossa Kiipeilyareenalta ostaa. Puhuimme tavoitteistani ja nykyisistä taidoista. Ilmaisin huoleni tason laskusta ja toisaalta haaveeni vuorille lähdöstä. Toivon saavani valmennuksesta sekä tekniikkataitoja, että voimaa ja vinkkejä treenaamiseen.

Tapaamisen jälkeen olin sopinut Janin kanssa treenit. Aloitimme liidaamalla molemmat vihreän 5bn alakerrassa, jossa olin jäätynyt edellisenä päivänä. Tällä kertaa sujui puhtaasti kun muistin pienen jaliksen vasemmalla. 5b, 5c, 6b, pinkki 6A yhdellä levolla ja vika 6A topissa vikalla otteella loppui voimat. 3,5h tuntia ja olin aivan puhki.

Ke 15.11 Masala, keivi. Rean kanssa Kirkkonummella. Pitkästä aikaa! Paikalla paljon porukkaa, joten lämppäilin reunan kahvoilla ja huitaisin poikkaria aina sopivassa välissä. Ventillä edes takaisin kaikilla otteilla treeniä ja Juhan neuvoilla parin reitin projektointia. Jäin yksin keiville, missä vika puoli tuntia poikkaria sekä yläviistoon, että alaviistoon. Lopulta olin niin poikki, etten pysynyt enää seinässä.

3G5A8314Pe 17.11 Salmis. Sarin ja Janin kanssa ihan huikeat treenit. Illasta voisi kirjoittaa ihan oman kirjoituksena, mutta menköön. Aluksi oli vähän raukea olo, mutta illan myötä kroppa lämpeni ja alkoi sujua! Liekö köysittelyn tuntuma taas palaamassa! Aloitettiin Sarin kanssa kuuden jälkeen liidaamalla portaiden vierestä hauska 5b ja sitten uskalsin lähteä liidaamaan 30metriä korkeaa 5ctä rocktopialla. Sujui tosi hyvin ja sain yläpartsilta liidaavalta Leolta tsemppejä. Juuri kun tuntui sujuvan jouhevasti, tuli eteen reitin kruksi (ehkä), jossa piti kurottaa aika korkealle. Jäin sitä pohtimaan ja seisoskelin siinä kättä vaihdellen varmasti 5min, mutta lopulta uskalsin ja tein reitin puhtaasti. Kyseessä oli varsin helppo liidi niin fyysisesti kuin henkisesti, mutta tämä oli minulle kuitenkin henkinen voitto, vaikka vasta kesäkuussa liidasin puhtaasti samalla seinällä 6bn. En ole kuitenkaan päässyt köysittelemään viimeisen 5kk aikana kuin vain silloin tällöin, joten tuntuma klippailuun ja liidaamiseen muutenkin on täysin kadoksissa.

Rocktopian jälkeen oli niin voittajaolo, ettei ollut enää väliä mitä sitä tekisi. Kakkostelin uutta liilaa 6A+ joka osoittautui tosi tiukaksi ja puhtaasti pinkin 6An. Musta 6A oli melkoinen rutistus, koska yksi muuvi on todella pitkä. Jäin kiikkumaan köyteen ja yritin varmasti viisi kertaa. Muistan pohtineeni, että Juha tässä neuvoisi kylki seinään, kun Sari huusi alhaalta että miten olisi oikea kylki seinään. Jotenkin sain näillä neuvoilla otteesta kiinni. Hauska reitti, pitää kokeilla uudelleen. Tämän jälkeen Sari lähti kotiin ja minä ajattelin projektoida pari vaijeriseinää. Aloitin 6b:stä joka oli liian tiukka, jatkoin 6A:lla, 5b, 5c ja vielä 6A+ puhtaasti. Olin aivan poikki. Koko kroppa tärisi ja hiki valui. Kello oli puoli kymmenen ja ajattelin, että olipas hyvät treenit, nyt kotiin.3G5A8223

Mutta sitten Jani ilmestyi paikalle. Oli ollut kuntosalilla ja minähän tarjouduin varmistamaan jos hän haluaisi liidata. Ja halusihan hän. Vihreä 5b ja sen jälkeen yläkertaan kun Jani sai minut ylipuhuttua kokeilemaan uudelleen ylärillä liilaa 6b projektia bouldertilan vierestä. Sanoin, että näillä voimilla tuskin menee, mutta reitti oli tuoreena mielessä edelliseltä viikolta. Kiipesin reitin puhtaasti. Suuri yllätys!! Jani halusi liidata yläkerran salin kaatuvalla seinällä 6an ja kehoitti minua liidaamaan vihreän 5Cn jonka olin kiivennyt Leon kanssa ylärillä edellisellä viikolla. Liidi näillä voimilla nauratti, vika reitti liidi 3,5h treeneissä ::D Itsekin hämmentyneenä liidasin reitin puhtaasti ja helposti.

Laitoin kengät kassiin, koska nyt todellakin oli tässä. Jalat sheikkasi ja käsissä tuntui palaneen käryä iholla 😀 Jani kokeili kiivetä oranssia tiukkaa 6Ata ylärillä. Reitin olin itse kiivennyt puhtaasti viime viikolla ja niinhän siinä kävi, että 5min ennen sulkemisaikaa kaivoin kengät laukusta ja kiipesin vielä tämänkin reitin – puhtaasti – juuri ennen valojen sammumista! Oli kyllä niin muikean huikea fiilis ettei tosikaan! Mitä ihmettä!?!

Su 19.11 Salmis. Emman kanssa yläröimässä. Käsissä painoi perjantain treenit, mutta päätin ottaa rauhallisesti: yläkerrassa pötköön 2x5c ja 2x5a. Hänkillä vihreä 5c ja sitten viereiselle mustalle 6b:lle yrkkä. En huomannut vasemmalla olevia jaliksia ja eka yrkkä meni pieleen, mutta seuraava jo puhtaasti. Sitten valkoisen 6bn kimppuun, mutta ei enää jaksanut toppiotteille asti puhtaasti. Yläpartsilla puhtaasti liila 6a+ ja vihreä 5c. Ihan kivat vähän rauhallisemmat treenit.

Huikea parin viikon setti köysittelyjä!! Kiitos kaikille! 🙂

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s