Fiskars boulder tulee – oletko valmis?

Kiipeilykaverini Emma pyysi minua pari viikkoa sitten kartoittamaan Fiskarsin tulevia boulderkallioita. Hän oli innokkaana kiipeilijänä pongannut uudelta asuinalueeltaan pari mielenkiintoista kalliota ja sinnehän piti lähteä katsomaan!

FB_IMG_1556466619853Kivenheiton päässä Fiskarsin ruukilta jätimme autot tienposkeen ja lähdimme tarpomaan kohti mekkaa eli metsän siimeksessä odottavia kallioita😊. Onneksi Emma oli suht kartalla mihin olimme menossa koska minä tipuin siltä jo alkumetreillä. Paikalle ei kuitenkaan ole vaikeaa löytää, varsinkaan jos kännykästä löytyy GPS.

Mukana oli kiikkukenkien lisäksi myös mankkapussini Max ja harjoja aina hammasharjasta auton käyttämättömään lumiharjaan sekä teräsharjaan. Minulla on jonkun verran kokemusta reitin teosta, sillä jokunen vuosi sitten olin ystävieni kanssa Turun Luolavuorella, mistä löytyy ikioma reittinikin.

IMG-20190428-WA0005Emma opasti minut kallioiden juureen ja sitten alkoi harjaaminen! On jotenkin terapeuttista nähdä kallioiden pinta ja oivaltaa tulevien reittien linjoja. Emma on kysellyt viralliset luvat alueella kiipeilylle maanomistajilta, joten aivan ilman niitä emme alueella häärineet. Kiipeily kun on jokamiehenoikeus, mutta kallioiden putsaaminen sammaleista ei ole.

Saimme aikaan muutaman helpon vitosen ja tuumailimme korkeampaa linjaa. Puolessa välissä pidimme kahvitauon, Emma oli tuonnut mukanaan kahvia ja tuoretta pullaa!! Ai että!! Kyllä kelpasi aloittaa ulkokausi siellä mättäällä istuen ja lintujen laulua kuunnellen.

FB_IMG_1556466602772
Kädet ei säilyneet puhtaina! 😀

Myöhemmin Emma on käynyt kaltsilla useamman kertaa, putsannut lisää 4-6a greidattuja boulder-reittejä ja tekeillä on myös kuulemma ainakin yksi 6c-7 projekti. Löytyy släbiä, korkeaa ja matalaa ja tietysti hankalia istumalähtöjä 😉 jos kehitteillä olevat suunnitelmat toteutuvat, niin tämä on vasta alkua, hihassa on suunnitelmia myös vaikeammille kallioille. Toivomme siis, että myös taitavammat kiipeilijät pistäisivät Fiskarsiin mentaalisen korvamerkin! 🤣

Itse olen menossa paikalle uudelleen vappuna jos ilmat suinkin sen sallivat! Tällä hetkellä aikaa menee pitkälti koiratouhuissa, mutta se ei suinkaan ole laimentanut intoa kiikuille, päin vastoin! Ihan sama siis mitä kiipeän ja missä, kunhan sormet ja tossu osuvat kivelle! 😋 Tässä uusi kohde siis kaikentasoisille kiipeilijöille ensi kesäksi! 😉

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s