Vuoden vikat agilitykisat

Kisat LÄGI 30.10. 21 PIIKU

Takana minun ja Piikun tokat kakkosluokan agilitykisat!! Tuloksia ei kolmelta radalta saatu, mutta uutta treenattavaa kyllä tuli! Radat oli meille aika vaikeita, selkeitä, mutta sisältäen samalla muutaman jipon. Tällä kertaa jännitys iski vasta samana aamuna ja pohdinkin paljon kisojen henkistä kuormitusta. Jännitys helpottaa yleensä ensimmäisen radan jälkeen, mutta jokaista rataa jännitän suhteessa valitsemiini ohjauslinjoihin.

Kuvassa voi olla tekstissä sanotaan 8 10 12 14 16 18 4 20 26 28 32 34 36 38 Hyppykorkeudet: Okserin 20-25-35-40-45 12 Pituus:40-45-80-110-130 18 10 Tommi Raita- aho LAGI Lohja 30.10 2021 A2 13 14 16 0 22 Radan pituus: 196m Ihanneaika: 56s 3.50m/s) 26 34 Agilty Blues

Tällä kertaa ekalla radalla oli jo alku mielenkiintoinen, kun ensimmäinen hyppy oli ns. radan puolelta. Alku olikin ekalla radalla todella kaunis ja Piiku pärjäsi hienosti keppien alkuun asti, joille ohjasin tokaan keppiväliin ensimmäisen sijasta. Siis ohjausvirhe. Toinen kielto tuli sivuttaisella hypyllä, jolle olin myöhässä ja jouduin uusimaan. Kolmas kielto tuli yllättäen A:lta ja luulen, että Piiku kääntyi esteellä suorittamaan kontaktipintaa (sama käsky), mikä on kyllä ihan älytön virhe. Loppuratahan meni sitten ihan ok. Susku kehui, että valitsin hyvät ohjauslinjat ja radalta jäi hyvä fiilis.

Kuvassa voi olla tekstissä sanotaan M Hyppykorkeudet: 5-25-35-45-55 Okserin syvyys: 20-25-35-40-45 Pituus:40-45-80-110-130 8 118 19 20 12 Tommi Raita-aho LĂGI Lohja 30.10 2021 B2 10 Radan pituus: 186m Ihanneaika: 53s (3.51m/s) 38 Blues

Tokalla radalla olin piikusta niin ylpeä jo alussa kun se istui perusasennossa kauan ja rauhassa. Muutenkin sen lämmittely ja odotusaika ratojen välissä on helppoa ja kivaa, voin luottaa siihen, että se keskittyy minuun ja yhteiseen tekemiseen eikä paljon häiriinny muista. Alun paikalla olo on todella hieno, mutta vauhdilla keinulle tulo oli minulta virhe, Piiku ei ota kontaktia kunnolla. Jäin sekunnin murto-osaksi hämmästelemään tätä, mutta radalla ei ole aikaa pohtia ohjauslinjoja- ne on mietittävä etukäteen. Keskityin putkihässäkkään nro 5 ja 6, koska Piiku helposti lipeää kontaktipinnalle tai väärään putkeen. En tiedä miksi Piiku ei irtoa kutos putken oikeaan päähän, mistä ensimmäinen kielto. 7 putkellekaan se ei uppoa, vaan loikkaa puomin kontaktipinnan yli luokseni. Siitä hylly. Minulla ja monella muulla oli aluksi ajatuksena takaleikkaus esteelle 7 ja 8, mutta Susku mesetteli, että valssit voisi olla parempi. En ollut harjoitellut niitä siten, joten jouduin kivaharjoittelemaan niitä radan ulkopuolella. Keskittyminen oli 100%. Jouduttuani varmistelemaan putkea, olin myöhässä valssilla 7 esteellä, mutta run noin sen väkisin läpi. Nro 8 meni jo suunnitelman mukaan. Loppurata meni hienosti, varsinkin noista vinohypyistä puomin jälkeen olin tyytyväinen.

Ennen kolmatta (hyppy) rataa huomasin äkkiä olevani aivan kuitti. Olin kuivaharjoitellut molempia agsaratoja kentän ulkopuolella, keskittynyt täysillä ohjauslinjoihin ja siihen mikä olisi Piikulle parasta ja nyt tuntui, että en jaksaisi metriäkään. Rataan tutustuessa tiesin, että nyt olisi pingottava tosi kovaa, jotta saisin kuviot ja linjat kohdilleen. Tälläkin radalla esteet 4 ja 12 olivat meidän ongelmat ja pohdin pitkään myös meille helpointa keppikulmaa. En tiedä onko muilla yhtä kuluttavaa pohtia näitä, vai osaavatko muut vain tuosta noin valita koiralleen parhaat linjat? No, neloshypyllä tuli kielto kun Piiku ei irronutkaan innariin. Mutta loppurata olisi ollut puhdas jos MINÄ ITSE en olisi törmännyt keppien vierellä juostessa nro 6 okserin siivekkeeseen!! 🙈

Kuvassa voi olla tekstissä sanotaan 10 32 Hyppykorkeudet: 15-25-35-45-55 Okserin syvyys: 20-25-35-40-45 Pituus:40-45-80-110-130 Tommi Raita-aho LÃGI- Lohja 30.10.2021 C2 8 Radan pituus: 156m 43s (3.63m/s) 12 5 Agity Slues

Onnekseni live stream katkesi juuri tuolloin, eikä tästä ole todistusaineistoa🤪 en onneksi kaatunut ja Piikukin taisi suorittaa kepit loppuun, mutta minä ohjasin tilanteen jälkeen väärään putkeen. Korjasin ja loppurata sujui hienosti. Että silleen!!Kaiken jälkeen olen aivan kuitti. Fyysisesti tuli tehtyä 5km lenkki Piikun lämppä- ja jäähdytyslenkeillä, mutta varsinkin tuon henkisen työn takia. Hauskaa meillä oli, enkä ole edes kovin häpeissäni esteeseen törmäämisestä, näitä sattuu ja elämä jatkuu.🤪 Iloinen olen siitä, että saatiin taas hyvää kokemusta ja uusia treenikuvioita! Piiku on ehdoton luottopassi ja rakastan tota koiraa ylikaiken. Ollaan niin hieno tiimi! 💗Kotona Likka, Lotta ja Ronja saivat 4km remmilenkin ja lopun illan vietän sohvan nurkassa pizzan ja hyvän leffan parissa.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s