Uusi laji: nosework!

Tehotyttöjen kanssa tulee touhuttua vaikka mitä, mutta eläkeläinen Ronja jää usein ikään kuin välistä. Kaverini Sari keksi kuitenkin lainata minulle eukalyptus-purkkia ja siitä se ajatus sitten lähti. Omaksi iloksi ostin tytöille joululahjaksi perusstarttipaketin ja nyt treenaillaan sitäkin iltojen iloksi aina silloin tällöin.

Aloitin Ronjan kanssa siten, että se painoi nenänsä pieneen rasiaan, jossa haju oli, mutta todella nopeasti päästiin etenemään siihen, että se etsii rasiaa jo huone kerrallaan. Ronja rakastaa touhuta ja puuhailla kanssani, joten tämä on meille ihan super hauskaa! Opetin sille tarjoamisen vasta vanhemmalla iällä, joten sen kanssa tarvitsee vähän varata aikaa. Se etsii kuitenkin erittäin motivoituneesti helpoista piiloista.

Piiku ja Likka tajusivat homman heti ja pääsin piilottamaan niille purkkia jo olohuoneeseen. Videolla ne etsivät ensimmäistä kertaa, erittäin motivoituneesti! Piilot ovat olleet sekä lattianrajassa, että noin puolen metrin korkeudella.

Lotalle aloitin treenaamisen samoin kuin Ronjalle, mutta kesti hetken, että Lotta ymmärsi hajun etsimisen idean. Muutama helppo toisto ja sekin innostui hommasta!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s