Pimun hattutemppu messarissa!

Pimu teki rotuhistoriaa valloittamalla Messukeskuksen kolme näyttelyä tyynellä ja itsevarmalla olemuksellaan, puhtaalla värillään ja rakenteellaan. Se voitti kolmessa päivässä itselleen neljä uutta titteliä ja sai sertit kasaan tulevaa muotovalion arvoa varten. Se on blue merleltä erittäin harvinainen temppu!

Takana yli 600km ja melkoista jännitystä, mutta oli se kaiken sen arvoista! Pimu oli kaikkina kolmena päivänä rodun kaunein narttu juniori ja lauantaina sekä sunnuntaina vielä rodun paras juniori. Mieltä lämmitti sen ihana olemus näyttelyssä, edes sunnuntaina siinä ei näkynyt väsymystä, vaan rötkötti tyynenä lattialla ihmisvilinää katsellen.

Olin etukäteen ajatellut, että jospa saisimme sen uupuvan juniorisertin messarista, niin olisin tyytyväinen. Paikalla oli Pimun veljen omistaja Sari Elmon kanssa sekä kasvattaja Päivi. Oli jotenkin erityisen hienoa jakaa nämä hetket heidän kanssaan.

Perjantaina Helsinki Winner, tuomari Asta Thorbjorg, Islanti

JUN ERI 1 SA, VASERT, JUN SERT, VSP JUN, JMVA, HEJV22

”1 year feminine female. Excellent type, size and proportions. Head planes could be more parallel and stop little more defined. Very Sweet expression. Lovely eyeshape. Eyes could not be smaller. Excellent length of neck. Upper arm steep. Little long in loin. Excellent hind angulations. Excellent coming and going. Very sound movement.”

Perjantaina esiintyminen ei ollut ihan niin sujuvaa kuin aikaisemmin Jyväskylässä. Tämä oli Pimun kolmas virallinen näyttely ja se aavistuksen hermostui kehässä seistessään. Lieneekö jännitystä vai mitä, mutta en saanut sellaista hyvää fiilistä kuin yleensä Pimun kanssa esiintyessä. Voitimme kuitenkin nartut ja sitten juoksimme veli Elmon kanssa yhdessä rodun parhaan juniorin valinnassa. Tällä kertaa oli veljen vuoro voittaa!

Kotona olin jotenkin ihme sumussa. Pimu oli voittanut kolmessa ensimmäisessä näyttelyssään juniori sertin ja valioitunut siis juniori valioksi! Uskomatonta! Ajattelin, että kaikki on nyt voitettu ja kaikki muu on plussaa. Seuraavana päivänä lauantaina kehät alkoivat puolen päivän aikaan, joten ehdin aamusella käyttää tytöt kunnon pissalla. Tänään paikalla olikin reilu 30 koiraa, siis paljon enemmän kuin perjantaina.

Lauantaina Pohjoismaiden voittaja, tuomarina Maret Halinen, USA

JUN ERI 1 SA, SERT, ROP JUN, PMJV22

”Nice 1 year old blue merle puppy. Nice meaking. Good body portions. Little bit full in the stop area to the age. Has good topline, good neck and front. Good angulations. For her age has good ? when she moves.”

Tänään esiintyminen Pimun kanssa sujui täydellisesti. Se juoksi löysässä remmissä rinnallani ja esiintyi kuin patsas. Pimu on pennusta asti rakastanut esiintymistä ja se on siltä helppoa. Omaa vuoroa odotellessa Pimu haukkui ajoittain turhautuneena häkissä, mutta jos sai olla kanssani häkkialueella, retkotti lattialla ja veteli sikeitä. Paikalla oli paljon enemmän ystäviä ja tuttuja kuin eilen ja oli todella hienoa, että he olivat tsemppaamassa meitä voittoon. Kiitos kaikille ❤

Pimu voitti rodun parhaan juniorin ja sitten osallistuimme Päivin kasvattajaryhmään. Se pärjäsi hienosti ja päätimme jäädä odottamaan isoja kehiä, jotka alkoivat parin tunnin päästä. Olin etukäteen päättänyt jääväni BIS juniori kehiin jos tarve olisi, mutta yhdessäkään näyttelyssä ei sellaista kilpailua ollut. Jäimme siis porukalla odottamaan isoa kehää ja oli mukavaa höpötellä siinä odotellessa kaikenlaista. Pimu kävi kanssani hakemassa palkinnot ja kuvia räpsittiin taas urakalla. Isossa kehässä odotus venyi todella pitkäksi enkä voi sanoa muuta kuin, että olen valtavan ylpeä tästä juniorista! Se odotteli rauhassa joko ihmisiä katsellen tai maaten viereeni käyden. Tämän parempaa näyttelykaveria ei olekaan! Lähes 1,5 tuntia myöhemmin saimme hetkemme maineessa kun juoksimme ison kehän ympäri suorassa televisiolähetyksessä 😀

Kotiin pääsin vasta illalla ja olin aivan poikki. Nyt äkkiä ilmestyivät kyyneleet, joita olin jo odotellut. Todellisuus iskeytyi vasten kun ystäväni soitti ja onnitteli meitä. Istuin kaikkeni antaneena olohuoneessa nojatuolissa ja hän kertoi nähneensä meistä instagramiin linkatut videot ja, että hänellä oli itselläänkin melkein päässyt itku nähdessään miten nätisti Pimu juoksi ja miten eleettömästi sitä esitin. Kuin meidät olisi tehty siihen yhdessä. 🙂 Oi voi, sen jälkeen ei itkusta meinannut tulla loppua ollenkaan.

Sunnuntaina kehät alkoivat jo aamulla, joten herätys oli puoli kuuden aikaan. Jännitin olisiko Pimu jo aivan poikki, itse ainakin olin aivan naatti. Pimu odotti hiljaa seisten eteisessä kun pakkasin repun ja hyppäsi autoon reippaasti, se oli selvästi ihan menossa taas näyttelyyn 😀 Ja toden totta, messarissa se kulki innoissaan eikä mahdollista väsymystä nähnyt lainkaan.

Sunnuntaina Voittaja 2022 tuomarina Esa Ruotsalainen

JUN ER1 SA, ROP JUN, JV-22

”Tyypiltään ja mittasuhteiltaan erinomainen nuori narttu kaunis linjainen pää, jossa hyvä vahvuus. Erinomainen runko ja ylälinja. Sopiva raajaluusto ja tasapainoiset kulmaukset. Tasapainoiset liikkeet.”

JMVA HEJV22 PMJV22 JV22 Diamond fox Challenger ”Pimu”

Pimun kanssa oli taas ihan maagista esiintyä, se oli viikonlopun aikana keksinyt, että kehässä voi oikeasti juosta ja sain hieman toppuutellakin sitä. Pitkästä edellisestä päivästä huolimatta se esiintyi hienosti ja kun tuomari nosti meidät voittajaksi ei itkusta enää tullut loppua. Siinä sitä sitten oltiin!! Pimu oli voittanut kaikkina kolmena päivänä!!!

Jokainen koirani on minulle rakas ja jokaisella on oma paikkansa sydämessäni. Mutta Pimun kanssa vietetty viikonloppu jätti kyllä niin upeat muistot, että ihan heti ei unohdu! On se sellainen PIMU isolla P:llä. Olen niin kiitollinen kasvattaja Päiville, että hän suostui antamaan Pimun luokseni. Päivi on myös Pimun osaomistaja. Oli upeaa saada jakaa tämä hetki hänen kanssaan. KIITOS PÄIVI. ❤ ❤

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s