Rally-tokokoe Salo 18.3.23

Tänään korkattiin uusi koelaji! Rally-toko! Olin ilmoittanut kokeeseen sekä Likan, että Piikun ja jo eilen illalla tuttu jännitys alkoi hiipiä vatsanpohjaan. Onneksi paikalla oli myös ystäväni Oona ja hän minut alun perin saikin innostettua ilmoittamaan tytöt kokeeseen.

Alokasluokassa oli 16 osallistujaa ja minä olin ainoa kahdella koiralla. Ensin tytöt mitattiin ja uudet kilpailukirjat todennettiin tuomarin toimesta. Sitten alkoi rataan tutustuminen, joka tehtiin tuomarin ohjeistuksessa ja kesti jopa 15 minuuttia. Nauratti ihan hirveästi kun näin ihmisten muodostavan jonon, jossa kaikki pääsivät harjoittelemaan rataa. Agilityn rataan tutustumisessa jengi lakoaa halliin, mutta tässä mentiin kuin possujunassa. Ei sillä, aikaahan siihen menikin yllättävän kauan enkä siltikään muistanut koko rataa. Onneksi kortit muistuttivat radan kiemuroista.

Likka oli heti kolmantena alokasluokassa ja oli silmin nähden ihmeissään ihmisistä. En ehtinyt kauheasti lämmitellä ja meille tuttu agsahalli ei oikein Likasta taipunut rallyhalliksi. Radalla Likka turhautui jonkun verran ja yritti vaivihkaa napsia minua lahkeesta. Koe tuntui paljon haastavammalta kuin miltä se videolla näyttää, vain peruutustehtävä osoittautui jostakin syystä mahdottomaksi. Tämä oli Likan eka koetilanne tänä vuonna ja ekaa kertaa agilityn sijasta tällaista matalan tempon hommaa. Saimme 73p ja tuloksen. Kisakokemusta vain lisää niin hyvä tulee!

Myös Piiku oli ihmeissään eikä alkuun ollenkaan ymmärtänyt kiemuroita. Piikun kanssa rata sujui kuitenkin paremmin, mutta joitakin virheitä tuli silti, yhteensä 90p. Ainakin remmin kiristymisiä ja kontrollin puutetta joissakin tehtävissä. Harmittaa, ettei Piikun rataa tullut videolle.

Minulle oli yllätys, ettei rally-tokossa ole tokosta tuttuja ykkös, kakkos ja kolmostuloksia, vaan jokainen tulos oikeuttaa koularin arvoon. Olin super tyytyväinen, molemmille tytöille tulos ja niinpä koularin metsästys tässäkin lajissa voi alkaa! Ylpeä olen myös itsestäni, että uskalsin lähteä ja tuntui kuitenkin loppujen lopuksi tosi hyvältä! Kiitos tuhannesti Oonalle seurasta, tsempeistä ja siitä, että innostit mukaan! Ei muuta kuin seuraavaa koetta kohti!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s