Hakukurssit

Joka Sessen hauska hakukurssi:

Kiinnostaako henkilöhaku vaikkapa perheen kesken tai arjen aktivointina koirallesi? Kilpailutoiminta on aikaa vievää, koirasi ei omaa PK-poikeuksia tai jokin muu seikka estää vakavan treenaamisen? Olet oikeassa paikassa! Nämä kurssit eivät tähtää kilpailuihin, vaan arjen virikkeellistämiseen ja aktivointiin. Kurssilla saat perustaidot piiloleikkeihin ja vinkkejä siihen, miten harjoituksia voi asteittain vaikeuttaa. Henkilöhaussa eli henkiköetsinnässä koira opetetaan etsimään ihmisiä maastosta. Näihin kursseihin ei ole rotu- tai ikärajoituksia! Teoriaosuus toteutetaan joko meillä tai etänä. Et tarvitse mitään etukäteistaitoja koirallesi, joten sopii myös pennuille! Näissä treeneissä koirasi tottuu kuin huomaamatta erilaisiin ihmisiin ja kehittyy fyysisesti sekä henkisesti. Yhteinen suhteenne ja luoksetulokin vahvistuu. Riistaviettiset koirat voivat alkuun treenata pitkässä liinassa. Letkeän rennoissa treeneissä jokainen koira etsii vuorollaan ja tasonsa mukaisesi. Kaikki ohjaajat pääsevät myös harjoittelemaan piilossa olemista. Henkilöhaku onkin porukkalaji ja sopii parhaiten ihmisiin avoimesti suhtautuville koirille.

Kurssini pohjaavat käymiini Suomen palveluskoiraliiton alaisiin kursseihin sekä kokemuksiini kisatavoitteellisissa treeniryhmissä. Harjoitukset koostuvat erilaisista risteily- sekä partiointitehtävistä. Koirat odottavat aina omaa vuoroaan autoissa, joten toisiin koiriin reaktiivisesti suhtautuvat koiratkin voivat osallistua. Käytännön harjoituksiin varaa mukaasi säänmukainen vaatetus, raikasta vettä teille molemmille (metsässä liikkuessa tulee kuuma!) ja maailman parhaita herkkuja!

Kysy lisää myös yhdistyksille/ kasvattipäiville tai kerää oma kaveriporukka! !

Seuraavat Joka Sessen hauskat hakukurssipäivät:

Tutustumispäivä. La 13.5 klo 10, yhden päivän tutustumiskurssi. max 6 koirakkoa. Hinta 35e/koirakko.

Pieni hakukurssi 1. Ti 30.5-10.6 joka Sessen matalan kynnyksen hakukurssi. Ti 30.5 klo 19 etäluento teoriasta, jonka jälkeen vietämme kaksi erillistä päivää metsässä käytännön harjoituksia tehden. La 3.6 klo 9-12 sekä la 10.6 klo 9-12. Hinta 70e. Max 6 koirakkoa.

Pieni hakukurssi 2. Ti 30.5-10.6 joka Sessen matalan kynnyksen hakukurssi. Ti 30.5 klo 19 etäluento teoriasta, jonka jälkeen vietämme kaksi erillistä päivää metsässä käytännön harjoituksia tehden. La 3.6 klo 13-16 sekä la 10.6 klo 13-16. Hinta 70e. Max 6 koirakkoa.

Pari paikkaa vielä vapaana!

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuspaikkoja voi kysellä lähempänä tapahtumaa.

ILMOITTAUDU MUKAAN:

Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa treenejä meidän omassa porukassamme.

Palautetta päivästä:

”Tosi mukava päivä ja hyvä treeni koiralle. Nopeassa ajassa sai kattavan kuvauksen hausta lajina ja treeni oli kaikin puolin onnistunut. Sääkin salli 😊”

Ihanan rento harrastuspäivä, jossa joka koira sai olla oma yksilönsä ja eri ominaisuudet todella huomioitiin ja treeniä muokattiin niiden mukaan. Iloinen ja välitön tunnelma, tunsin olevani koirani kanssa tervetullut!

”Kaiken kaikkiaan päivä oli varsin onnistunut ja tunnelma mukava! Kaikki saivat olla omanlaisiaan koirakoita ja harjoitukset sovellettiin jokaisen tason mukaisesti :)”

Kaikki sujui hyvin. Jokainen sai mielestäni yksilöllistä couchausta.

Todella hienoa, että tällaisia matalan kynnyksen harrastuskokeilumahdollisuuksia järjestetään!

”Oli mukava ja mielenkiintoinen päivä. Koirat selvästi nauttivat, omani varsinkin. Vetäjä osasi tehdä harjoitukset jokaiselle koiralle sopivaksi ja antaa hyviä vinkkejä jatkoon. Tunnelma oli muutenkin kannustava ja rento.”

”Koiran häntä heilui ja keskittyi kivasti tekemään. Se on pääasia.”

”Tämä on ehkä hyödyllisin koulutus, jossa olen ollut riistaviettisen koirani kanssa. Luoksetulo on kehittynyt huimasti.”

MinustaOlen haaveillut omasta koirasta niin kauan kuin voin muistaa ja se olikin lapsuuteni merkittävin unelma. Lopulta hankin ensimmäisen koirani yli 20 vuotta sitten. Koiran ja ihmisen välinen yhteys ja tuhansien vuosien yhteinen evoluutio ovat minulle jatkuva opiskelun sekä ihmettelyn aihe. Lue lisää käymistäni eläinten käyttäytymiseen liittyvistä koulutuksista täältä.

Olen kasvattanut collieita vuodesta 2004 ja omistanut vuosien aikana myös useita muita rotuja kuten huskeja, irlanninsusikoiran ja terrierejä. Kilpailen koirieni kanssa agilityssa, tokossa, näyttelyissä ja rally-tokossa. Oma aikani ei riitä useammassa lajissa kilpailemiseen, mutta haluan tarjota koirilleni mahdollisuuksia lajityypilliseen käyttäytymiseen: nenän käyttöön, käytöksen tarjoamiseen ja ihmisen kanssa toimimiseen. Treenaamme tästä syystä aktiivisesti myös maastolajeja. Syksyllä 2021 päätin tarjota tällaisia palveluja myös muille kaltaisilleni koiranomistajille. Voit lukea lisää minusta täältä.

Tarjoan matalan kynnyksen palveluita kaikille koirille riippumatta rodusta tai aikaisemmasta kokemuksesta ja tavoitteena on sinun sekä koirasi välisen yhteyden rakentaminen ja vahvistaminen hauskan tekemisen kautta. Lähtökohtana on kokonaisvaltainen, myötätuntoon, kunnioitukseen ja viimeiseen tutkittuun tietoon perustuva koirien käsittely niin arjessa kuin harrastuskentillä. Katso kaikki palveluni täältä.