Meillä on pentuja!!

Pennut ovat nyt viimein syntyneet! Täällä on melko hektistä, ainakin mulla ja krissellä, Juuso lähti kalaan Wink Kuvia pennuista löytyy täältä:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.603359153017760.1073741832.133164756703871&type=1

Tosiaan Lyylin lämmöt laski eilen aamulla ja ajattelin, että varmaan tän tai viimeistään huomisen aikana synnyttää. kaikki eteni oppikirjan mukaan kunnes Lyyli tänään aamulla kahdeksan aikaan työnsi ulos (tai se vain tuli, ei työntänyt) outo ruskea möykky. Ehkä se oli aikaisemmin kuollut pentu en tiedä niin outo se oli. Soitin päivystävälle joka oli sitä mieltä, että hyvä on tulla näyttämään.

Ajeltiin turkuun ja lyyli alkoi tosissaan läähättää ja vähän täristä. Kertaakaan se ei itse työntänyt mitään ulos. Lääkäri antoi sille pari piikkiä oksitosiinia ja kalsiumia ensimmäistä käynnistäkseen synnytyksen ja jälkimmäistä kalkkikrampin ehkäisyyn. Todetiin että Lyylillä oli tosi heikot poltot.

Siinä sitten ensimmäinen pieni tyttö 190g syntyi piikkien voimalla. RTG kuvasta nähtiin että pentuja oli viisi. Jännitettiin jääkö kukaan eloon tai pitääkö loput leikata jos Lyyli ei jaksa ponnistaa. Onneksi se synnytti seuraavaksi itse toisen tytön, sitten kaksi poikaa ja vikana vielä tytön. Mun ihmeeksi kaikki on soopeleita.

Pennuista osa jouduttiin vetämään ulos koska pussit meni sisällä vielä kohdussa. Lyyli kesti kuitenkin kaiken hienosti ja antoi lekurin sorkkia ja tutkia. Kaikki toimenpiteet antoi tehdä hienosti, vaikka ihmetys ja kivutkin olivat varmaan suuret. Pentuja lyyli hoitaa ihan mielettömällä tarmolla, joten sinällään polttoheikkous on todellinen harmi, niin hieno äippä tuo on!!

Pennut voivat hirmu hienosti, kaksi 200 grammaista uros Tälli ja narttu Taru ovat valvonnan alla, mutta löytävät hienosti tissin itse. Pennut on jälleen nimetty LOTRin mukaan, mutta siitä lisää paremmalla ajalla 😉

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s