Eettiset ruokavalinnat

”Me olemme valintojemme summa”

Eettisiä ja ekologisia valintoja tehdessä suo tuntuu olevan loputon. Lähes kaikesta on internetissä tietoa, mutta kuinka oikeellista se on – onkin aivan toinen juttu. Itse aloitin yksinkertaisesti poistamalla leivältä kinkun, sitten jäi punainen liha, seuraavaksi kana. Etenin pienin askelin, enkä suinkaan ole vielä mestari näissä opinnoissa. Kananmunissa valitsen luomun, lohesta kasvatetun ja kasviksista kotimaisen. Myös kierrätyksen periaatteita pyrin täällä maalla suorittamaan.

Omantunnon kuunteleminen ei kaupassa tai elämässä ylipäätään ole useinkaan mielessä, mutta pitämällä mielensä avoimena ja kokeilemalla välillä vähän jotain uutta, silloin löytää uusia makuja ja kokemuksia! Internetistä löytyy huikea määrä tietoa kuluttajalle jos vain on kiinnostunut asiasta. WWF:n suomenkielisiltä sivuilta löytyy tietoa niin lihan, kalan kuin kasvistenkin suosioille.

Ympäristömerkit tarjoavat kuluttajille ja kaupalle hyvän työkalun varmistua tuotteen alkuperästä ja tuotannon vastuullisuudesta. Erilaiset ympäristömerkit ovat pohjimmiltaan seurausta siitä, että globalisaation myötä kuilu kuluttajan ja tuottajan välillä on kasvanut. Kuluttajan on yhä vaikeampaa tietää, miten ruoan tuotanto vaikuttaa ympäristöön. Varsinkin WWF:n sivuilta löytyy runsaasti tietoa oikeista valinnoista, riennä tutustumaan:

http://wwf.fi/ruokaopas/

Kaikessa noudatan kuitenkin suhteellisuutta, niin ruuan laitossa kuin siihen käytettävissä tarvikkeissakin. Etsin tietoa ja pohdin vaihtoehtoja. Askel kerrallaan. 🙂

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s