Ekologisuus

Oma kasvisruokavalioni on varsin joustava. Pääperiaate on, etten osta kotiin lihaa. Syön kuitenkin kalaa, äyriäisiä ja jos oikein kova himo iskee – riistaa. Suurin vaikuttimeni lihan ja turhien hiilihydraattien vähentämiseen on se kevyt olotila, jonka olen saanut päätökseni myötä. Vatsa toimii huomattavasti paremmin, on energinen ja kevyt olo. Huolenaiheenani on alusta asti ollut massatuotanto niin karja-sika- kuin broilerin tuotannossakin sekä eläimille tarjotun rehun aiheuttamat haitat ympäristölle. Haluan omalta osaltani kantaa korteni kekoon ja boikotoida tehotuotantoa, muutamastakin eri syystä:

  • eläinten elinolot ovat Suomessa toki paremmat kuin monessa muussa maassa, mutta siltikin ajatus täyteen ahdatuista sikaloista ja kanaloista, joissa eläimillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia toteuttaa itseään etoo minua.
  • lihan maku on alkanut inhottaa!! Huomioi siis se, että ennen söin ravintolassa AINA pihvin ja kotonakin lähes joka päivä liharuokaa 😀 Mielestäni kalkkuna oli melkein kuin kasvista 😉 Tänä päivänä juuri kalkkunanliha voisi olla se ekologisin vaihtoehto..
  • lihantuotanto ja sen ympärillä pyörivät rattaat ovat yksi suurimpia ilmastoa saastuttavia teollisuuden aloja. Saastuttavampi kuin autoilu. Lihakarjan rehutuotanto on suurimpia itämeren saastuttajia.
  • maailma on ylikansoittunut. Lihaa ei yksinkertaisesti tule riittämään kaikille. Haluan toimia esimerkkinä tuleville sukupolville ja olen huolissani heidän hyvinvoinnistaan. Ennemmin tai myöhemmin meistä jokainen joutuu vähentämään lihaa, koska sitä ei joko ole, tai se maksaa liikaa. Kärjistettynä ajatellen olisi viisasta opettaa lapsemme (joita minulla ei siis ole :D) syömäään enemmän kasviksia. Ennen pitkää heidänkin on tehtävä valinta. Omilla toimillamme voimme helpottaa muutosta ja siihen liittyviä asenteita etsimällä tietoa ja välittämällä ympäristöstämme.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s