Elä elämäsi!

Pitkästä aikaa kuulumisia uuden vuoden kunniaksi. Juuri nyt makaan kotona kipeänä armottoman flunssan kourissa, mutta noin yleensä ottaen meidän perheen arki pyörii oikein mukavasti. Vuosi on lähtenyt kivasti käyntiin niin töissä kuin kotona.

Koirien kanssa suoritettiin joulukuussa loppuun viime vuoden huikea 769km haaste. Ideani oli kävellä 5kk aikana Espanjassa sijaitseva pyhiinvaellusreitin matka. Vaikka Espanjaan en päässytkään vaeltamaan, niin täällä kotosuomessakin suoritus oli melkoinen niin fyysisesti kuin henkisestikin. Opin lenkkipoluilla paljon asioita itsestäni ja suosittelen sitä lämpimästi muillekin. Tänä vuonna on tavoitteena kertyttää kilometrit Suomen päästä päähän eli 1157km. Etenemisvauhti on noin 23km viikossa. Meitä on jo pieni mutta aktiivinen porukka mukana ”haasteessa”, haluatko tulla mukaan?

c1b02a66cfe8a08338b3371bf39ee5cfSyksyllä 2013 jätin pikku hiljaa lihan pois ruokavaliostani ja nyt noudatankin kasvispainotteista ruokavaliotani oikein tyytyväisenä ratkaisuuni. Myös turvottavat hiilihydraatit kuten vaaleat viljat, pasta, perunat, riisit ja maissi ovat jääneet joko kokonaan pois tai niitä on vähennetty rutkasti. Sen sijaan lautasellani on tuoretta salaattia, siemeniä ja pähkinöitä, rasvattomia maitotuotteita, hedelmiä ja marjoja. Alkusysäys uudelle ruokavaliolle oli puhtaasti ekologinen ja eettinen, mutta nyttemmin mahdollisen luomulihan ja riistan myötä huomaan sen olevan myös jotakin muuta. Lihaa ei vain enää tee mieli.. Olen laihtunut liki 30kg vuodesta 2013 ja oloni on sen verran hyvä, että toivon muidenkin saavan tarinastani inspiraatiota. Tiedän, että omat pienet valintani tuntuvat pisaralta meressä, mutta toisaalta olen huomaavinani yhä suuremman kiinnostuksen kasvissyöntiin ja terveellisiin elämäntapoihin. On ollut mieltä lämmittävää saada niin paljon kannustusta läheisiltä ihmisiltä ja vähän vieraimmiltakin. Moni on saanut kimmokkeen itsekin lähteä liikkumaan ja elämään terveellisemmin. Se kannattaa AINA.

Uskon lujasti siihen, että meillä ihmisillä on mahdollisuus vaikuttaa toisiimme, antaa toisillemme rohkeutta ja sisua kukin omalle polullemme. Pisaroista se merikin koostuu ja leivän murusista suuria kasoja. On vain jaksettava uskoa. Pitkänmatkan kävely on tullut jäädäkseen elämääni ja jo nyt suunnittelen innolla ensi keväälle ja kesälllä 25-60km pitkiä päivämatkoja.

Koirien kanssa agilitya olemme treenanneet nyt 1-2kertaa viikossa. Vanha intohimoni lajiin ja kilpailuun on taas palannut enkä malta odottaa pääseväni radalle Ramseksen, Lyylin ja Puuman kanssa. Ainahan se on minulla ollut ”tarkoituksena”, blogissakin uhonnut jo vuosia aktiivisen kisaamisen aloittamisesta, mutta ehkä me vielä päästään sinne 😀 Paremman kunnon myötä olen huomannut ihan konkreettisestikin miten jaksan juosta paremmin koirien perässä ja ohjaus on kaiken kaikkiaan helpompaa ja palkitsevampaa. Onneksi minulla on super ihana valmentaja ja tsemppaavat taustajoukot. Tavoitteena on ollut juosta 50 starttia tänä vuonna, joten kiirettä pitää mikäli haluan päästä siihen. Kuitenkin tässä lajissa on aina edettävä koirien ehdoilla. Oikeastaan odotan innolla jo kevättä kun lumet sulaa ja pääsen treenaamaan myös ulkona.

– 15 asteen pakkasilla on täällä mökissä aika kylmä 🙂 lämmitän puulla, joten joskus töistä tullessa on tuvassa ollut vain 11 astetta! Tuolloin tuntui, että elämä on selviytymistä täällä talvisin ja ajatuksissani olenkin alkanut haaveilla muutosta rivitaloon joskus 10 vuoden päästä, sitten kun koirillakin on jo enemmän ikää. Mutta pakkasten hellittäessä – eikä niitä nyt niiin hirveästi ole ollutkaan – nuo ajatukset jäävät taka-alalle kun nautin puusaunasta, koirien juoksusta pihalla ja oman kodin tunnelmasta. On ollut melkoinen rikkaus kyetä hankkimaan laina ja talo vain 26-vuotiaana.

Laihtuminen ja kuntoon pääseminen ovat ehdottomasti tuonneet elämääni lisää itsevarmuutta ja energiaa. Olen aina tiennyt mitä haluan ja uskaltanut tavoitella niitä asioita, mutta on ollut myös rohkeaa todeta, ettei vanhat unelmat enää palvele tai niitä on voinut muokata. Uusiakin on tullut läjäpäin. Olen erityisen iloinen valokuvauksen opiskelun mahdollisuudesta, jonka aloittanen huhtikuussa. Monimuotoisen valokuvauksen kurssi kestää vuoden verran ja toivon saavani sieltä hieman ammattimaisempaa otetta monen vuoden harrastukseeni. On jännä nähdä mihin se tie vie.

Elämä on monessa mielessä tasapainottelua. Tasapainottelua sen suhteen hyväksyykö vai taisteleeko, unelmoiko vai tavoitteleeko, pitääkö itsestäänselvyytenä vai tunteeko kiitollisuutta. Huomaako pienet asiat vai suuret. Se on tasapainon etsimistä siinä, että kykenee hyväksymään elämän sisältämät negatiiviset tilanteet ja tunteet ja kenties jopa nauttimaan niistä osana elämää itseään. Tasapainoa hyvissä asioissa ja tavoitteiden rakentelussa, jotta jaksaa nähdä vaivaa ja pakertaa ajan kanssa kohti unelmaa.

Intohimoisesti eläen voi palaa loppuun. Joskus on hyvä ottaa askel taaksepäin ja harkita seuraavaa siirtoa. Antaa itselleen aikaa jäsennellä ajatuksiaan ja etsiä se oma tie. Voi olla vaikeaa hakea yksinäisyyttä työn, ihmissuhteiden ja harrastusten keskellä, mutta jos sitä ei tee, ei voi olla oikeasta suunnastakaan varma. Niin sanottu bornout ei ole häpeän merkki. Se on mielen ja kehon varoitusmerkki.

Oma viestini on ollut ja tulee aina olemaan: ole rohkea, etsi oma intohimosi ja uskalla lähteä sitä kohti. Joskus intohimo voi olla vain läsnäoleminen ja avoimesti rakastaen kanssaihmisiin suhtautuminen, toisinaan taas yrittäjyyttä, kestävyysurheilua tai kilpailemista, itsensä haastamista. Jos tunnet sitä kohtaan intohimoa – silloin se on sinun juttusi.

LIFEDREAM – LIVE YOUR DREAM.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s