Pieniä ruokaideoita osa I

Pestolohi

hieman öljyä vuokaan, viskastaan lohi päälle, vähän suolaa, kuorrutetaan pestolla. Uuniin puoleksi tunniksi tai riippuen lohipalan paksuudesta. Voi tarjoilla höyrytettyjen vihannesten kanssa (kuten tässä), tai perunan, kukkakaalimuussin tai porkkanalaatikon tai pelkän tuoreen salaatin kera.

040420152480 (800x473)

Tonnikalalla täytetty kesäkurpitsa

Kesäkurpitsan tyhjentäminen, pohjalle teelusikka pestoa, tonnikalaa, punasipulia ja päälle aurajuustoa.

200320152388 (1024x731)

Kasvistortillat

kurkkua, kesäsipulia, fetaa, papuja, tomaattia, paprikaa, avokadoa, salaattia, rucolaa.. kastikkeina pestoa, kermaviiliä ja tacokastiketta. Päällä murennettuja tortillasipsejä.

11034324_10153076973733955_1082755613532157354_o

Mansikkasorbetti

omena

hitunen inkivääriä. piparkakkumaustetta ja vanilijasokeria

pieni loraus rasvatonta jugurttia

soseuta ja nauti

Bataattimuhennos

1 iso bataatti pilkotttuna

3 punajuurta

3 isoa porkkanaa

1/2 purjo

kevyt ja paksu kerma

Uuniin vuokaan noin tunniksi, on muuten hyvää 🙂

Jugurttiherkut

280220152264_1

rasvaton luomu jugurtti

lusikallisen rusinoita

pakastemustaherukkaa

omena

mandariini

lusikallinen ananasmurskaa

Kyytipoikana ruisleipää kananmunalla, kurkulla, paprikalla ja napolitana mixillä.

Aamiaisruissarit

240220152249 (800x513)

Vaalean leivän olen jättänyt kokonaan ruokavaliosta ja ruisleipääkin syön vain aamiaisella. Päivän kohokohta!

Välimerellinen äyriäiskeitto

IMG_7509 (1024x570)

Sipuli, herkkusienet ja mustat oliivit kattilassa pehmeiksi, kolme purkkia sokeritonta luomutomaattimurskaa, hurjana valkosipulia, teelusikallinen pestoa, pieni suolakurkku, suippopaprikaa, katkarapuja, simpukoita. Koko kasa marinoidaan muutamalla desillä valkkaria, lorauksessa kevyt kermaa ja alta puolikkaalla koskenlaskijalla. Ja on muuten hyvääää!!

Jälkkärinä muutamia kuivattuja viikunoita.

Laiskan jaakon herkkumaanantai

1510980_10153038159178955_3448340903664576943_n

Lenkkipäivän aamiainen

210220152232

Runsas ja pitkälle vievä aamiainen pienillä herkuilla: ruisleipää graavilohella (ei ylimääräistä rasvaa) kurkkua ja salaattia, rasvatonta jugurttia omenan, banaanin ja rusinoiden kera. Kyytipojaksi kahvia ja monivitaporejuoma. D-vitamiinit jo syötynä 😀

Uunissa paahdetut vihannekset

200220152226_1 (800x441)

Nopea ja helppo herkku: uunin pellillä viipaloituja sipuleita, porkkanaa ja rosamundaperunaa. Anna paahtua 15-25min ja tarjoile rasvattoman raejuuston ja juures-salaatin kera. Kuvassa valmis juurs-salaattipussi, lisättynä kokonaisia kirsikkatomaatteja ja pinaattia.

Tomaattinen papumuhennos

31072014920 (1280x719)

Syyspäivän vahvistukseksi tällainen patatekele:

  • italianpata valmispussi
  • 2 purkkia luomu tomaattimurskaa
  • metsäsieniä
  • purkki go green papuja
  • kolme porkkanaa
  • pari sipulia
  • luomu kermaa 1dl
  • mausteeksi chiliä, valkosipulia, valkopippuria

Ainekset vaan pataan ja valmiina on pian monen päivän mössö! Voi tehdä myös ilman tuota valmispata-ainesta.

Aamupala

05082014966 (800x450)

Mother Teresa

Aamupala on kenties minulle kaikkein tärkein ateria ja se, josta en suostu joustamaan. Ennen aikoina lempiaamiaiseni oli appelsiinimehua, kahvia, paahtoleipää, pekonia ja munia, mutta nykyään se on vallan erilainen. Puristettu vahva appelsiinimehu on edelleen listalla, samoin luomukahvi, vaikka yritän ekologisista syistä tolkuttaa itselleni, että senkin voisi vaihtaa vaikka vihreään teehen. Yksi pala ruisleipää, jonka päällä on pari palaa paprikaa, tomaattia ja kurkkua. Keitetty kananmuna silloin tällöin ja hedelmiä  luomujogurtin kera. Näistä tulee mukavan kevyt ja energinenolo koko päiväksi.

Ruisleipä on elinehtoni 😀 Olen huomanut, että tulen lähes kipeäksi vaaleasta leivästä ja muistakin pullamössötuotteista, joita yritän vältellä nykyään viimeiseen asti. Aika jännää, koska ennen tuli syötyä helposti muutamia munkkeja kuussa ja pullaakin työpaikan kahvihuoneessa. Nykyään (puoli vuotta uuden ruokavalion aloittamisen jälkeen) en edes kaipaa niitä, vaikka toiset niitä vieressä söisivätkin. 🙂

Aamupala on mukavaa syödä kaikessa rauhassa. Yleensä hoidan tilan työt alta pois ja sitten viimeiseksi ennen töihin menoa juon kahvini ja syön leipäni. Katselen samalla ulos ikkunasta lempipaikallani olohuoneen sohvan nurkassa. Ikkunasta avautuu näkymä Kurkelan järvelle ja pihapuiden latvoihin. Voisin tuijottaa niitä ikuisuuden ja vain seurata miten tuuli leikkii koivujen lehdillä. 10 minuuttia riittää hiljaisuutta ja olen valmis ottamaan päivän vastaan sellaisena kuin se tulee.

05082014965 (450x800)
Rikkautta on hiljaisuus aamulla.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s