Ruokaideoita

20170320_121639[1]Tällä viikolla on eväänä ollut töissä kylmäsavulohisalaattia voileipäjuustolla 🙂 Lisänä kurkkua, pinaattia, tomaattia ja paprikaa. NAM! Paljon on töissäkin salaattiannokseni saaneet positiivista palautetta ja kehuja. Hauskaa jos ihmiset innostuvat terveellisimmistä vaihtoehdoista! 🙂 Koska salaatti on ollut luonnostaan aika rasvapitoinen, olen jättänyt pähkinät ja avokadot tällä viikolla ihan minimiin. Jostakin syystä pieniä vilustumisen oireita on ollut ilmassa, mutta muuten olo on hyvä. Aamun vitamiinit menevät edelleen joka päivä, mutta treeneihin se on ikävä kyllä vähän vaikuttanut. Ihan rauhassa olen mennyt ja kuulostellut itseäni sen suhteen mitä jaksan. Kaiken kaikkiaan aterioiden suunnittelu on entisestään helpottanut kaupassa käymistä ja koko viikon safkat saankin hankittua noin 50 eurolla.

Viikko sitten lauantaina olin koko päivän kuvaamasssa boulderliigassa ja tuolloin eväänä oli linssisalaattia auringonkukansiemenillä, tonnikalalla ja raejuustolla. Pähkinät ja omena illalla pitävät nälän tunteen poissa pitkään ja kun päivän mittaan muistaa juoda paljon vettä, pysyy nestetasapainokin kohdallaan. Tuon Skyr-rahkan taisin syödä illalla vasta kotona. Sunnuntaina alkoikin sitten keittolinja: tomaattikeittoa pellavarouheella ja raejuustolla.

20170318_114456[1]
Lauantain kuvauspäivän eväät

Maanantaina tein uuden kokeilun ja paistoin pannulla Quorn-nimistä kasvisproteiinituotetta, jota on vihdoin meidänkin kauppaan tänne maalle ilmestynyt. Tykkäsin kovin, vaikken edes maustanut tuotetta mitenkään. Lisukkeeksi laitoin uuniiin kasviksia.

Tiistaina keittolinja jatkui kun tein soijanakeista nakkikeiton! Ensimmäinen kokeiluni sekin. Nakit olivat keitossa ihan ok ja lisäsin ne keittoon ihan viime hetkillä kuten minua kaupassa ystävällisesti opastettiin. Nakit eivät turvonneet ollenkaan. Varmasti ihan käteviä aina silloin tälllöin, mutta en ollut niistä lainkaan niin innostunut kuin muista uusista kasvistuotteita, joita olen kokeillut.

Kaupasta on silmään osunut myös uusia proteiinivaunkkaita rahkojen tilalle. Niissä on kyllä aika hurja määrä sokeria, vaikka lisättynä sitä ei olisikaan. Varsinkin tuo alla kuvissa oleva suklaavanukas toi lapsuuden mieleen, maistui ihan Jakki-vanukkaalle 😀 Mutta ehkä se ei kuitenkaan ihan mikään jokapäiväinen tuote ole.. Skyr-rahkojen 2% herkkurahkoista olen kokeillut crème brüléeta, kookosta ja lakritsia, joita voin suositella lämpimästi erikoishetkiin. Kaapissa on niitä 0% Skyr-rahkoja lähes aina saatavilla jos tulee äkillinen kuvauskeikka tai jokin muu pitkä päivä tiedossa, mutta kaiken kaikkiaan yritän vähentää näitä maitotuotteita viikkotasolla ruokavaliossa.

Uutena tällä viikolla on myös iltaisin nauttimani kaurapuuro. Syön nyt 1,5dl puuroa 1 rkl pellavarouheella joka ilta ja aamu!! Se riittääkin minulle viljan määräksi päivän aikana, muut hiilarit saan kasviksista, juureksista, marjoista ja hedelmistä. Pellavarouhe osoittautui myös erittäin hyväksi kokeiluksi. Se ja linssit sisältävät mukavan määrän proteiinia, joilla aterioita voi täydentää. Illalla aikaisemmin puputtamani maissilastut, pähkinät tai mahdollinen skyr-rahka ovat puuroon verrattuna teollisesti tuotettua tai sisältävät enemmän ennen kaikkea rasvaa ja sokeria. Kaurapuuro myös täyttää ja uni tulee hyvin. Viikonloppuna voi sitten luisua systeemistä hetkeksi ja nautiskella maustettujakin pähkinöitä hyvällä omalla tunnolla.

Suhtaudun näihin ruokajuttuihin lähinnä uteliaasti ja huvittuneesti. On aika hauskaa kokeilla uusia juttuja ja myös huomata miten olo on parantunut kaiken aikaa. Myöntää myös täytyy, että töissä tulee syötyä joskus puolikas pulla teetauolla tai ystävien kanssa herkuteltua jos käymme yhdessä jossakin piipahtamassa. Liian kurinalainen ei saa mielestäni olla ja huolta pitää itsestään pitää, mutta toisaalta jos ei ole valmis tekemään muutoksia elämässään, ei kyllä tuloksiakaan synny. 🙂

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s