10 vinkkiä hyvään elämään

Meillä kaikilla on mielemme perukoilla ajatuksia siitä, että toivoisimme tehneemme erilaisia valintoja elämässä. Kyselemme itseltämme miten kaikki voisi olla toisin jos olisimme yrittäneet enemmän tai jos elämä nyt vain olisi mennyt erilailla. Näistä asioista keskustelmme usein ystävieni kanssa. Oma ajatusmaailmani lähtee siitä, että jo lapsena koin suurimman muutoksen, mitä elämä voi antaa: äitini menehtymisen hänen ollessaan vain 31-vuotias. Puhun siitä aika paljon, mutta uskon sen olevan se viesti, joka minulla henkilökohtaisesti on maailmalle annettavana. Kun on jo lapsena kokenut vahvasti sen, ettei MIKÄÄN tässä maailmassa ole pysyvää, tulee muutoksesta enemmän sisäänrakennettu malli, jotakin, mitä jo ennalta aavistaa ja yrittää suhtautua siihen. Halusin tai en, tuo ajatus ohjaa jokapäiväistä arkeani ja muistuttaa minua siitä, miten kallisarvoinen elämän lahja on.

Taidan olla sisimmältäni sellaista taistelija-tyyppiä. Kun maailma heittää kuraa tai omat pelot vaanivat nurkissa, pohdin mitä se voisi minulle antaa, sen sijaan, että jäisin tilanteeseen vellomaan. Alla on jo vuonna 2014 julkaisemani lista, jonka avulla voi ennaltaehkäistä epäonnistumisen tunnetta tulevaisuudessa ja ehkäpä oivaltaa, että kun elää kuunnellen sydäntään ja vaistojaan, kaduttavaa harvoin jää.

1. Älä anna muiden ihmisten muokata maailmaasi

Olet oman elämäsi arkkitehti. Kun oivallat kuka olet ja mitä haluat eniten, olet löytänyt kaksi kaikkein tärkeintä asiaa elämässäsi. Vaatii kuitenkin rohkeutta ja periksiantamatonta luonnetta todella lähteä toteuttamaan noita haluja. Tämän kaltaista vastuuta moni ihminen pelkää ja usein he antavat muiden luoda omat unelmansa. Ehkäpä he eivät ole tarpeeksi rohkeita luomaan omaa elämän polkuaan ja ovat liian pelokkaita tekemään sitä itse. Ja ehkäpä se johtuu myös siitä, että he pelkäävät tulevansa tuomituiksi ja leimatuiksi hulluiksi 😉 Mutta totuus on, että jos sinulla on ihmisiä elämässäsi, jotka eivät ole samaa mieltä kanssasi – silloin se merkitsee, että seisot sellaisen asian takana, johon uskot. Tämä on sinulle paljon tuottavampaa, koska se tarkoittaa, että kuuntelet sydäntäsi. Ja sitä et tule katumaan.

2. Luovu vanhoista huonoista tavoista

Suurimmalla osalla ihmisistä on pahoja tapoja, joita he haluaisivat muuttaa. Valitettavasti kovinkaan moni ei omaa tahtoa tai kärsivällisyyttä rikkoa noita epätuottavia tapoja rakentaakseen uusia ja terveempiä malleja. Pitkällä tähtäimellä saatat katsoa taaksepäin elämääsi ja huomata inhoavasi ihmistä, joka aikanaan olit. Tietenkään muuttuminen ei ole helppoa, mutta se on ehdottomasti kaiken vaivan arvoista. Päätä olevasi vahvin mahdollinen versio itsestäsi, äläkä tyydy vähempään kuin ansaitset. Älä odottele muutosta tapahtuvaksi, vaan tee se itse.

3. ÄLÄ LUOVUTA

Epäonnistuminen ei välttämättä ole huono asia. Se on vain uusi mahdollisuus oppia jotakin, kasvaa ja yrittää uudelleen kun aika koittaa. Elämässä kaikki ei aina mene niinkuin odotamme, mutta se ei saisi olla syy antaa periksi. Menestyneet ihmiset ovat niitä, jotka eivät luovuttaneet. He ovat niitä, jotka jatkavat matkaa, vaikka välillä olisikin vaikeaa. Sanonta ”ei tyyni meri merimiestä tee” pitää paikkansa.

4. Oman itsensä piilottelu, kukkuu

Voi olla ylitsevoimaista piilotella sitä persoonaa, joka todellisuudessa olet kaikilta muilta. Omien tunteiden ja ajatusten piilottaminen voi tehdä olostasi surkean ja erottaa sinut ystävistäsi. Naamion kantaminen on riskialtista, koska jonakin päivänä saatat huomata kadottaneesi itsesi yrittäessäsi miellyttää kaikkia muita. Voi olla pelottavaa jos ei tiedä kuka on. Joten, älä yritä täyttää muiden ihmisten odotuksia sinusta, vaan ole oma itsesi ja kuuntele sisäistä ääntäsi. Sillä tavoin pysyt rehellisenä itsellesi, etkä enää tarvitse kaikkien muiden hyväksyntää.

5. Odotatko aina sitä oikeaa aikaa?

Monet ihmiset esittävät paljon erilaisia tekosyitä sille, miksei toimintaa voi aloittaa juuri NYT. Jotkut odottavat huomiseen, toiset oikeaa aikaa tai merkkiä yläpuolelta. Ongelma on, että he ajattelevat omaavansa enemmän aikaa kuin heillä todellisuudessa onkaan. Tämä saattaa sysätä heidät odottamaan ikuisesti. Jos sinulla on unelmia, ryhdy tavoittelemaan niitä aktiivisesti jo tänään. Juuri nyt on toiseksi paras aika ryhtyä hommiin. Paras aika olisi itseasiassa ollut jo eilen.

6. Negatiivisen energian sietäminen

Negatiivinen ajattelu voi olla alitajuntaista. Sielunsa ruokkiminen negatiivisilla ajatuksilla voi ryöstää ilosi ja tehdä sinusta väsyneen. Valitse viisaasti millaisia ihmisiä päästät elämäsi lähipiiriin, koska heidän energiansa vaikuttaa sinuun suoraan. Joten, haluatko rinnallesi ahdasmielisiä ja sulkeutuneita ihmisiä vai positiivisia ja rakastavia? Sinä päätät.

7. Halu kontrolloida kaikkea mahdollista

Elämä on tarkoitettu elettäväksi, ei täydelliseksi. On turhaa taistella niitä asioita vastaan, jotka eivät ole sinun hallinnassasi. Joskus kaikki mitä tarvitsemme on löytää kyky rentoutua ja antaa elämän tapahtua. Sinun ei aina tarvitse tietää ihan tarkalleen mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan.

8. Pidä huolta terveydestäsi!

Monet ihmiset elävät nopeatempoista elämää ja unohtavat pohtia sitä, miten kohtelevat kehoaan. Monet vähättelevät terveellisen ruokavalion ja 3-4krt viikossa tapahtuvan hikiliikunnan voimaa. Vietä aikaa kehittääksesi itseäsi fyysisesti ja mielesi seuraa kyllä perässä. Ilman terveyttä ihmisen on hyvin vaikeaa toteuttaa unelmiaan. Ansaitse kehosi, niin se palkitsee sinut juuri nyt ja tulevilla vuosilla.

9. Luovu laiskuudesta

Laiskuus ja yhdessä paikassa jumissa oleminen eivät vie kovin pitkälle. Samoin unelmoiminen ja suunnittelu ilman toimintaa. Muista, että olet itse vastuussa omasta elämästäsi ja omalla mukavuusalueella pysyminen ei voita puolestasi mitään taisteluita. Lopeta sohvalla makaaminen ja ala rakentaa unelmiesi elämää! Sinä tiedät ansaitsevasi sen. 🙂

10. Elämä on liian lyhyt jossitteluun

Onnellinen elämä on hyvää elämää. Epätäydellisen täydellistä, jossa positiivinen ajattelu on myös negatiivisten ajatusten hyväksymistä. Elämän ei kuulukaan olla täydellistä, vain rikasta. Kaikkine sudenkuoppineen ja virheineen. Älä vello epäonnistumisissasi, vaan rakenna ylpeydellä niistä mestariteoksesi. Nosta ne ja kanna. Minäkin teen niin. Elämä on liian lyhyt jossitteluun.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s