Pinnan alle: teoriat haltuun

Salolaisen sukellusseura Simppujen laitesukelluksen peruskurssi eli CMAS */P1 alkoi viime viikolla ja jo nyt on kaikki teoriatunnit käyty läpi. Kokoonnuimme tiistaina ja lauantaina kerhotilassa pääkirjaston rakennuksessa opiskelemaan lisää varusteista, tekniikasta ja turvallisuudesta. Ryhmässämme on kahdeksan innokasta jäsentä ja kysymyksiä sekä juttua riittääkin melkoisesti! 🙂

 

IMG_0592 (683x1024)
Kesällä 2015

Tiistaina saimme heti kättelyssä käsiimme runsaan määrän erilaista materiaalia: kirjaa, lehteä ja lehdykkää, joihin meidän tuli tutustua. Saimme myös osittain samat tiedot sukeltajaliiton verkkomateriaaleista ja mm. teorian tentit suoritetaankin verkossa. Tiistaina kävimme läpi sukeltajan fysiikkaa ja tiettyjä lainalaisuuksia, joita sukeltaessa tulee ottaa huomioon. Osittain minulle tuttua asiaa kahdelta aikaisemmalta sukelluskokeilulta, mutta myös paljon syventävää.

Lauantaina keskityimme puolestaan varusteisiin ja turvallisuuskäytäntöihin. Sain paljon luennosta ideoita myös kiipeilyyn, joten hyvin samankaltainen harrastus on tietyllä tavalla kyseessä. Sukeltamisessa on kuitenkin osattava laskea itselleen reittisuunnitelma: siis kuinka kauan voit olla veden alla, miten syvälle voit sukeltaa ja kauanko sieltä kestää nousta turvallisesti ylös. Koska minä en ole todellakaan mikään matemaattinen nero, tuntuukin nuo laskutoimenpiteet näin ensialkuun melkoisen haastavilta. Toisaalta, on vain pakko uskoa, että jonakin päivänä (mielellään ennen kurssin loppumista) ne minullekin aukeavat. Kurssin läpäistäkseni minun on osattava tehdä minuutin tarkkuudella koko sukellussuunnitelma. Vaikka nykyään sukellustietokoneet ovat lähes jokaisen sukeltajan perusvaruste, on kuitenkin kurssilaisten osattava tehdä laskut siltäkin varalta, että tietokone tilttaa. Koen olevani lahjakas monissa asioissa. mutta vähän jäi mietiyttämään noinkohan koko kortin saaminen kaatuu kohdallani siihen matemaattisen lahjakkuuden puutteeseen… 😉17884221_1141331795995588_3281505147400134524_n[1]

Olen saanut kiipeily-ystävältäni lainaan koko setin sukellusvarusteita: sukellustossut, avokantaräpylät, maskin, snorkkelin, Suomen oloihin hyvin soveltuvan kaksiosaisen märkäpuvun ja hanskat. Koko komeuden pukeminen päälle kestää noin puolisen tuntia ja on melko epämukavaa hommaa, mutta onneksi se oli minulla jo tiedossa. Kurssin puitteissa saamme käyttöömme lisäksi sukellustietokoneet, kelluntaliivit, pullot ja regulaattorit. Nyt vain odotamme vesien lämpenemistä, että pääsemme kokeilemaan teoriaa käytännössä pinnan alle! Ensimmäiset sukellukset järjestetään täällä omassa naapurissa Kiskon Toijassa 😀

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s