Agilitya EHYTillä

Keväällä aloitin jälleen agilityn muutaman vuoden tauon jälkeen. Otin yhteyttä valmentajaani Anetteen Aunelin koirakoulusta ja eksyin hänen maanantain kurssilleen EHYT-areenalle Halikkoon. Sain sumplittua asian niin, että pääsin viimeiseen vuoroon ja vuokrasin tilaa sen jälkeen puoleksi tunniksi. Sillä tavoin sain kaikki kolme koiraani treeneihin ja olikin hauskaa päästä pitkästä aikaa treenailemaan! EHYT-areena on pieni hallitila Kuninkaantien eläinlääkäriaseman yhteydessä ja samassa rakennuksessa on mm. trimmaaja sekä fyssari. Kuvien puutteessa yritän lisätä tähän erilaisia videoita kevään treeneistä.

Ehytin treeneissä keskityimme tilan puutteen vuoksi lähinnä tekniikkaan ja pieniin putkiralleihin. Kävimme läpi myös eri esteitä. Anette oli rakentanut meille aina erilaisia pieniä ratoja, joiden kimpussa jatkoin sitten omalla ajalla. Meillä on kasassa myös hauska ryhmä erilaisia koirakoita ja ohjaajia, joten meno oli mukavaa ja treeneihin oli aina kiva mennä (vaikka usein olin myöhässä ja tosi uninen 😀 ).

Puuma on koiristani lupaavin agilitya ajatellen ja se juokseekin ihan mukavasti. Treenasimme sen kanssa juoksukontakteja opettamalla sen tarjoamaan itsenäisesti kaikenlaista: juju, jonka se oppi ihailtavan nopeasti kuuden vuoden iästään huolimatta. Ehdottomasti Puuman vahvuus! Juoksukontaktit ovat meille uusi juttu, sillä aiemmin opetin koirat kontaktipinnalle touch-menetelmällä (koiran piti osua kuonolla maahan, kroppa kontaktipinnalla). Ajoittain Pumse tarjoaa tätä vieläkin. Tarjoamisen myötä sain myös hieman välimatkaa Puumaan, joten se irtoaa aavistuksen paremmin. Harjoittelimme täyskorkeaa keinua, jonka alla oli tosin vielä tyynyjä vaimentamassa iskua. Myös keppikulmaa harjoittelemme ns. kaks-kaks menetelmällä, jossa koira opetetaan juoksemaan keppien välistä ja sitten tuo portti yhdistetään muihin. Tämä on vielä meillä ihan vaiheessa.

Jukan kanssa treenasimme ennen kaikkea vauhtia! Se sai rallattaa putkissa ja matalilla hypyillä oikeastaan koko kevään, mutta toki välillä treenasimme myös ohjauskulmia. Jukka tuntuu väsyvän nopeasti, ja vaikka se palkkautuu hyvin namilla, se ei saavuta koskaan sellaista vauhtia ja vimmaa, joka agilitykoiralle olisi tarpeen. Jukan luonne onkin kaikenkaikkiaan todella rauhallinen ja lempeä, joten ehkä laji vähän sotii sen ominaisuuksia vastaan. Treenaan sitä kuitenkin mielelläni ja Jukka rakastaa touhuta yhdessä. Harjoittelimme matalalla keinulla ja opetin sen myös tarjoamaan kontaktipintoja.

Ronja sai treenata varsinaisen valmennuksen jälkeen samoja juttuja kuin kaksi muuta. Sen hyppytekniikassa on toivomisen varaa, mutta sen asenne yhdessä touhuamiseen on parantunut hurjasti tauon aikana. Ronja rakastaa kiskoa ja leikkiä kanssani lelulla, joten sitä on helppo käyttää palkkana. Treenasimme keinua ja erilaisia putkikulmia ja myös ohjattavuutta. Ronjan vahvuuksia on sen säntillinen tapa noudattaa käskyjä ja se myös kiertää siivekkeitä innolla. Olen todella tyytyväinen Ronjan kanssa treenaamiseen, sillä se nauttii siitä ja asenne on kohdillaan! 🙂

Syksyllä jatkamme Aneten opissa treneejä. Mitään kummoisia tavoitteita minulla ei ole, mutta haaveilen siitä, että pääsisin Puuman kanssa ykkösiin ja Ronjan kanssa vaikka mölleihin ensi keväänä jahka saadaan loput esteet hanskaan!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s