Koskenlaskua Kymijoella

Mikäpä olisi mukavampaa näin pimeänä marraskuisena iltana kuin muistella kesää? Pari vuotta sitten kävimme porukalla laskemassa koskea Kymijoella. Seikkailumme on sen verran ikimuistoinen, että se ansaitsee ihan oman blogikirjoituksensa, vaikka sitten näin jälkijunassa.

Sain ajatuksen koskenlaskusta oikeastaan melonnan kautta. Haaveenani on ollut päästä valokuvamaan ja laskemaankin koskia kajakilla, joten harrastuksesta tietoa etsiessäni törmäsin Kymijoen yrityksiin, jotka järjestävät kesäisin koskiseikkailuja. Ajatus yhteisestä retkestä kavereiden kesken alkoi hahmottua. Otin innoissani ajoissa yhteyttä Seikkailu viikareihin jo helmikuussa ja kevään aikana kokosin porukan. Meitä oli yhteensä viisi naista ja isäni, jolle kustansin retken 60-vuotislahjaksi. Aika ylpeä olen meidän isästä, joka reippaana miehenä lähti kosken valkoisiin kuohuihin, puhumattakaan meistä kalattavista naisista! 😀

Kesällä koitti sitten kauan odotettu päivä kun ajoimme liki kolmen tunnin matkan Kouvolan kupeeseen. Kokoonuimme Mari’s Coffeen terassille ja jännitys poreili jo kaikilla vatsan pohjassa. Päivä oli kaunis ja lämmin kun nautimme tervetuliaiskahvit ja kuuntelimme ohjeita ja neuvoja retkemme vetäjältä. Tämän jälkeen siirryimme yhteiskuljetuksella retken lähtöpisteeseen Ahvionkoskelle, jossa opas kävi lävitse turvaohjeistuksen ja opetti lautan käsittelyn perusteet. Sitten olikin vuorossa seikkailumatka Kymijoen vapaina virtaavien koskien kiehtovaan maailmaan.

Etelä-Suomen ehdottomasti paras koskenlaskureitti sisältää Ahvion- ja Pernoonkosken pärskyvät ja Kultaankosken maltillisemmin virtaavat kosket. Pääsimme myös pulahtamaan uimaan Kultaankosken matalaan veteen ja vesi oli lämmintä kuin linnun maito! Nauru raikasi ja hyvä mieli kun meloimme koskissa ja rupattelimme niitä näitä koskien väliset pätkät. Retki päättyi Pernoonkosken alle, mistä jatkettiin yhteiskuljetuksessa takaisin Mari’s Coffeen pihalle. Retki kesti yhteensä noin nelisen tuntia, josta joella vietimme pari tuntia. Ehdottomasti meille kaikille kesän parhaita seikkailuja, josta todellakin puhutaan vielä vuosienkin jälkeen! Kuka lähtee mun kanssa ensi kesänä reissuun?? 🙂

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

2 vastausta artikkeliin “Koskenlaskua Kymijoella”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s