Treenikiikkuja, valoa marraskuuhun!

Treenikiikkuja vietti marraskuussa muutamia turhautumisen hetkiä, mutta pari kertaa viikossa sujuvat treenit pitävät viikot lyhyinä ja täynnä intoa. Sunnuntaisin vietetyt hetket seinällä ja sen jälkeen syömässä Isossa Omenassa parhaan kaverini Petran kanssa ovat sinkkunaisen luksuselämää! Painan töitä kuusi päivää viikossa, joten lepo ja harrastukset ovat tärkeitä näinä pimeinä talven kuukausina. 

076a24323c0fe298617b86c846c0ad2e[1]To 25.10 Espoo BK. Turhautumista ilmassa, olo ei ole niin hyvä kuin viime keväänä, vaikka energiaa ja intoa seinälle onkin. Släbillä taiteilin pinkin 6bn projektoiden, mutta muistoissa on kevään 6b flässiputki. Petrallakaan ei hyvä treeni, vaan alun innon jälkeen todellisuus iskee. Olemme molemmat pettyneitä itseemme ja turhautuneita. Keskustellaan motivaatiosta ja siitä, miten kiikuilla sitä omaa harmitusta voi työstää. Siitä keskustelusta kumpusi lisää vinkkejä aloitteleville boulderoijille (lue tästä).

Su 4.11 Espoo BK. Petran kanssa perinteiset sunnuntain kiikut ja sen päälle syömingit Isossa Omenassa ja Queen-leffa. Oikeastaan maailman paras tapa viettää sunnuntai! Kiikut kulkee viime kerran ahdistuksen jälkeen jo paremmin. On aika lisätä lämpän kiekkotreeniä. Olen tehnyt 10kg kiekolla vatsalihaksia 20 sarjan toistoja kaksi kertaa. Nyt lisäsin 25×2. Tuntuu hyvälle. Projektoidaan seinällä yhdessä Petran kanssa ja saadaan taas parempi vire päälle. Keksin pinkin 6bn keskiosan hänkiltä. Vaikuttaa haastavalta. Lisäksi takaseinän 6b+ aiheuttaa harmaita hiuksia. Niin moni menee sen heittämällä, on kuulemma softi. Justiinsa.

c0caff2bb7ac3de9ada7d4610ba7943b[1]

To 8.11 Espoo BK. 3×8 Circuit-treeniä! Olin puhunut Petralle jo pitkään tästä, mutta tänään olemme valmiit taistoon! Aloitamme varovasti lämmittelyn jälkeen muutamalla nelosella. Ylös alas kolme kertaa kiiveten. Sitten keltainen 6Ax3, musta 6bx3 yrkkää (koska se ei vieläkään mene, vähän ylemmäs kyllä), 4×3,4×3 helpompaa hänkillä välissä, liila 6Ax3. Lopuksi musta 5+ hänkillä viisi kertaa ylös. Vasta vikalla kerralla sain topattua, kun alkoi olla jo puhti pois. Jostakin syystä päätin kokeilla projektoida pinkkiä 6btä eteenpäin hänkillä. Se toimikin loistavasti! Hyvä flow päällä ja sain muuvit alaosaan kasaan. Pari kertaa kruksille suoralla vedolla, mistä hyvä fiilis. Kruksi tosin ei mene. Petra toppasi pinkin 6bn släbillä, mutta ei saanut pidettyä otetta topissa ja lipesi. Molemmilla kuitenkin tosi hyvä fiilis! Kesti pari päivää kärsiä lihaskipuja 😉 Pohdittiin, että pinkki 6b häviää seuraavan viikon kisojen alta, joten olisi hyvä päästä sitä projektoimaan vielä.

Su 18.11 Salmis. Mennään Espooseen, mutta seinät on ihan tyhjät eilisten kisojen jälkeen. Päätetään kääntyä takaisin ja lähteä Salmikseen. Varoittelen Petraa, että täällä seinän profiili on vaikeampi ja melkein puhdasta hänkkiä, enemmän luonnon kallion muotoista. Itselläni hyvä vire päällä, onpa hauska tulla tänne muutaman kuukauden tauon jälkeen! Lämppäillään ylhäällä parvella ja kokeilen ottaa käyttöön 15kg kiekon vatsalihaksille. Toistoja 2 x 10, joten tuo ylimääräinen 5kg kyllä tuntuu. Aloitamme keltaisista ja projektoimme vihreitä. Aika nopeasti huomaan Petrassa turhautumisen merkkejä, vaikka hän kiipeää hyvin ja yrkkää paljon. Sovitaan molemmat, että tänään vain ”voimaillaan”, ei edes yritetä topata. Kiipeän ylös yhden oranssin ja useamman vihreän, toisia en pääse alkuotteita pidemmälle. Kuitenkin tosi hyvä fiilis. Minulla olisi Salmikseen vielä 15 käyntiä kortissa, pitänee alkaa käyttää niitä voimatreenien vuoksi. Pari päivää taas kroppa kertoo, että jotakin tuli tehtyä seinällä! 😀

safe_image-php

Kotitreeniä 😀

To 22.11 Espoo BK. Pitkästä aikaa Espoossa. Molemmilla into päällä. Pongaan heti alussa Emman, jonka kanssa kiivettiin paljon viime syksynä. Saan häneltä hyviä vinkkejä useampaan projektiin. Paljon uusia reittejä kisojen jälkeen ja jengiä seinällä. Ihmisiä ihan tyrkyksi asti, vähän ahdistaa, varsinkin Petraa. Tunnistan niin fiiliksen omilta alkuajoilta. Emma pongaa hänkillä kivan oranssin 6An jossa todella hyvät ja isot kahvat, Petra intona voimailemaan. Minä pakerran entisen pinkin 6bn jälkimainingeissa samanväristä vitosta, jossa samanlainen kruksi. Ei mene vieläkään 😀 Sen sijaan usea helppo 6b onnistuu. Projektoin punaista sormiralli 6b:tä, mutta sen tiukka kruksi tiputtaa kerta toisensa jälkeen. Loppua kohden yhä paranee.  Alkaa tulla jo tavaksi vetää lopuksi hänkillä joku helppo nelonen tai vitonen viisi kertaa putkeen ihan vain voimatreenin vuoksi. Viimeisetkin mehut seinälle. Toistoja toistoja! Kroppa tottuu muuveihin ja kuten venyttelyssä, alun vaikeat liikkeet alkavat sujua. Hyvällä fiiliksellä jatkoon! Seuraavaksi tavoitteena treenit 3 krt viikossa.

Hauska huomata miten nyt vuosi varsinaisen boulderoinnin aloittamisen jälkeen alkaa olla fiilis kohdillaan. Ei haittaa vaikka pitää ajaa harrastuksen perässä 100km per suunta, eikä sekään että jatkossa treenaan taas enemmän itsekseni. Ei edes se, että bensaan kuluva raha on pois vuorihaaveista. Hyvä motivaatio myös ruokavalion ylläpitoon ja lenkkeilyynkin jahka tämä pimeys hiukan hellittäisi. Mieli halajaa jo ensi vuoteen ja retkipoluille. Tuntuu ekaa kertaa kesän jälkeen, että elämä on kohdillaan. Onni on niin ohikiitävä juttu, että kun sen löytää tulee siihen tarttua molemmin käsin. Elämä on tässä ja nyt. Nähdään kiikuilla!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s