Piikun pentublogi: sosiaalistamisen kultakausi 3kk

FB_IMG_1556466873023
Meikä 12vko

MOI! Mä oon Piiku. Tää on ihan mun oma blogi. Päätettiin Mamman kanssa, että kirjoittelen silloin tällöin kuulumisia niin jää joku muisto näistä pentuajoista. Viimeiset pari viikkoa Mamma on keskittynyt sosiaalistamisjuttuihin. Ollaan siis nähty paljon koirakavereita ja käyty kaikenlaisissa jännissä paikoissa. Mamman elämä on täynnä rutiineja, joista tykkään kyllä. Herään joka aamu klo 5.30, mikä on paljon parempi Mammasta kuin se aamyö klo 2.00. Jaksan siis nukkua jo koko yön, joten Mamma on vähän paremmalla tuulella nykyään, vaikka väsynyt onkin.

FB_IMG_1556466863822
Meitsi ja Mamma

Mammalla on edelleen tapana syöttää mut 3 krt päivässä, mut en mä aina kaikkea syö. Oikeastaan syön kaksi kertaa päivässä ja sit kaikkia nameja. Mamma tykkää et olisin vähän pennun pyöreä. Se on ostanut sellaisia liha- maha- ja lohipalloja pakkaseen ja niitä saan aina ruokaan. Ne on ihan mielettömän hyviä!! Varsinkin mahasta tykkään ihan hirveesti!! Luistakin tykkään, mulla on pari aitoa putki- ja potkauuta, jotka saan aina kun jään yksin. Sit löysin pihalta sellaisen muutaman vuoden siellä lojuneen vanhan mustuneen luun. Tosi hyvää! Mun maha on terästä!

Kun Mamma tulee töistä ollaan tehty vähän puutarhahommia!! Se on siistiä! Juoksin pari kertaa pihalta kakalle tonne ison tien juureen, joten mamma veti hätäratkaisuna verkkoaitaa etupihalle. Se aikoo kesällä purkaa ton puuaidan niin siksi vähän vaiheessa tää meidän homma.

3G5A4900
Meitsi Unto ja Usvis

Mut oon ihan täpönä mukana! Ollaan kaivettu kuoppia ja laitettu sinne sellaisia sipuleita ja kukkia ja kasteltu niitä. Musta on ihan sikahauskaa jahdata kastelukannun noroa ja Mamma nauraa kun oon ihan märkä. Hiekkakuopalla kaivaudun hiekkaan niin, et valun pitkin rinnettä mahallani ja sit kerran jouduinkin sen jälkeen suihkuun yhdessä Mamman kanssa. Musta oli tosi kivaa jahdata lattiakaivoon valuvaa vettä, etten ees huomannu et äkkiä olinkin ihan märkä jokapaikasta!! Mut pyyhkeestä en kyl tykännyt.

FB_IMG_1556466854735
Puuma ja mä agsatreeneissä

Rutiineja on sekin, et siis ihan joka aamu jahtaan Mamman sukkia ja housuja kun se pukee. En osaa selittää miksi on niin hauskaa jahdata kaikkee, mutta se vaan on! Joskus saan sukasta kiinni ja juoksen se suussa olkkariin! Ja Mamma vaan tuhahtelee, tarjoaa vaihdossa lelua ja laittaa sukan jalkaan jos siin ei ole jo iso reikä.

FB_IMG_1556466840789
Osaan poseerata!

Tykkään kannalla leluja suussa! Meil on pihalla sellainen iso pötikkä, jossa roikun samalla kun Mamma heittää frisbeetä isoille koirille. Ja sit kannan sitä tai palloa pitkiä pätkiä ja Mamma kehuu koska onhan se hienoa! Toimin nyt jo paremmin kuin Ronja, joka on meidän perheen tokokoira. Hah!

Naapuriin Maiju-tädin luokse tuli pääsiäisenä Unto-poika ja sen kanssa ollaan leikitty ihan hurjana!! Se on tosi kiva ja sillä on melkeen yhtä terävät hampaat kuin mulla. Usva tykkää leikkiä meidän kanssa hippasta ja lelunvetoleikkejä ja meidän Mammat on kuulemma ihan helisemässä meidän kanssa, ainakin viimeistään kuukauden päästä.

FB_IMG_1556466897341
Usva ja Mä

Aluksi olin ehkä vähän raju, mutta nyt leikitään jo ihan tasapainoisesti. Untsikka on vähän rauhallisempi kuin mä, mut tykkää leikkiä ja on tosi ahne et Mammat on tosi tyytyväisiä! Musta Unto on vaan maailmankaikkeuden kivoin ja tykkään siitä ehkä eniten maailmassa. Kun se leikkii mun kanssa.

Lisäksi oon leikkinyt sellaisen whippet pennun kanssa ja nähnyt kanoja!! Ne oli tosi jännittäviä ja mielenkiintoisia, mutta en mä niitä päässyt maistelemaan. Mamma kielsi. Meille on tulossa myös lampaita, ja sepä vasta jännittävää onkin!! Mamma odottaa näkevänsä millaisen reaktion ne mussa herättää.

IMG_20190427_194109_460Sitten käytiin yksi päivä oikein isossa kaupungissa, missä kuljin tosi reippaasti ihmisten ja autojen keskellä. Mamma oli niin ylpeä musta ja sanoi, ettei tällaista pentua olekaan! Nih. Oon tosi rohkea. Sen paikan nimi oli Iso-Omena ja en yhtään pelännyt hissejä, portaita, liukuvia ovia tms. Ja sain paljon iloisia tervehdyksiä, katseita ja silityksiä. Enkä ees pissannut sinne, vaikka mammalla oli laukussa paperia mukana. Kävelin ihan itse koko matkan ja musta se oli hauskaa!! En oo ikinä nähny niin paljon ihmisiä, hälinää ja vilinää! Mamma ajatteli et nukun koko illan, mut heräsin jo autossa heittelee mun muovista juomakuppia, joten ei se niin raskasta ollu kuin se kuvitteli.

IMG_20190427_194109_473Ollaan myös treenattu kaikenlaista pientä: kontakteja, odottamista ja eteenmenoa. Oon aina mukana Mamman kanssa treeneissä, Puuman ja Jukan kanssa on kiva käydä hallilla. Tykkään myös katsella isompia ja musta kans tulee isona tosi hieno!! En oikein vielä tajuu miten ne osaa kaikki ne jutut, mut Mamma sanoo, että pikku hiljaa opetellaan. Siksi mä opettelen vaiks erilaisia alustoja, et sit isona osaan! Tällä viikolla alkoi jo mun oma treenikurssi. Se kestää ainakin kolme kertaa ja Untokin on siellä!! FB_IMG_1556466846530Saatiin heti ekalla kerralla kotiläksyksi katsekontakti ja rallitokon perusliikkeet eli edes istuminen ja siitä sivulle meno. Se opettelu oli kamalan rankkaa ja en mä tiedä.. vähän tylsääkin koska mä osaan jo aika paljon ja Mammalla oli ihan tylsä kalkkunanami. Olin aika väsynyt lopuksi, koska olin riehunut Untsikan kans koko päivän, mutta ens kerralla opetellaan sit lisää.

20190427_171421Oon kasvanut silmissä ja kohta oon jo niin iso et pääsen mukaan lyhyille remmilenkeille! Se helpottaa Mammaa kun se on tosi väsynyt hoitaa meitä eriaikaan ja tuntemaan syyllisyyttä siitä, et mä vien sen kaiken ajan. Mut siis tietty – ei mua ainakaan haittaa. Mähän oon! Paras.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s