Piikulaisen pentublogi: kirje Joulupukille

Arvoisa herra Joulupukki!

Olen 11 kuukauden ikäinen nahkatyttö. Siis melkeen jo vuoden vanha! Kuulin, että sä olet monien toiveiden mies ja sulle vois sellaisia esittää. En tiedä ootko tulossa meillä käymään ja oonko ihan myöhässä, mutta kohta on jo kuulemma se Joulu! Se on päivä, jolloin kaikki toteutuu. Tai sit ei, mut mulla on ihan tosi, tosi paljon kaikkia toiveita ja Mamma käski kirjoittaa ne ylös, jotta Pukki, siis sä, tietää.

IMG_20191218_183729_179Olen Mamman oma mussukka ja tosi kiltti tyttö. Oonhan mä energinen ja vilkas ja super nopea, mutta silti myös tosi kiltti. En oo tehnyt mitään pahoja! Mamma sanoi, että vain kiltit tytöt saa lahjoja! Oon myös tosi oppivainen ja teen mielelläni Mammalle kaikenlaista, vaikka joskus niissä ei oo ees mitään järkeä. Laskettiin Mamman kanssa, että osaan varmaan ainakin 30 erilaista toimintoa (katso liite 1) ja niihin sopivat sanat. Oon pienestä asti ollut nopea oppimaan ja se on hirmu kivaa! Tylsistyn helposti, enkä oikeen osaa olla aloillani, mutta siltikin oon siis tosi KILTTI TYTTÖ. Opin melkeen yhden uuden jutun viikossa, joten oikeestaanhan mun pitäis siis osata noin 40 juttua.

Mulla olis pari pientä toivetta ja sit yks TOSI ISO. Mamma on ollut tosi väsynyt viimeisen kuukauden, joten IsoMöhkölle toivon Netflix aikaa yhdessä Mamman kanssa, koska se on niiden juttu. Möhkö makaa sen sylissä sohvalla ja sit ne lepertelee Mamman ja Möhkön omia juttuja. Möhkö rakastaa sitä. Se tykkää myös nukkua Mamman kanssa. Äly ja Väläys tykkää kans nukkua Mamman kanssa, mut niille toivon oikeesti kolminkeskistä frisbee aikaa. Mä aina varastan niiden lelut kun Mamma heittelee ja joskus niitä ottaa se vähän päähän. Joten mä lupaan, että ens vuonna annan Mamman leikkiä vaan kolmisteen Älyn ja Väläyksen kanssa. Ne vois käydä huvikseen jossain treeneissäkin, jos Pukki antaa Mammalle siihen rahaa.

Mä toivon itelleni ihan superisti lisää leluja! Sellaisia, joihin voi ihanasti kaivautua, joita voi vinguttaa monta kertaa putkeen ja sit sellaisia, jotka röhkii tai rapisee sisältä. Niistä tykkään eniten. Ja sit se iso toive. Mä haluaisin ens vuonna PIKKUSISKON. Ihan sellaisen oman kaverin, jonka kanssa leikkiä, juosta ja nukkua. Se olis tietty eka ihan pieni ja söpö ja sit se kasvais ja olisi mulle yhtä hyvä kaveri kuin Unto. Untolla on Usva, jonka kanssa juosta, mut mul ei oikeen oo ketään. Mamma on kyllä sitä mieltä, että on hyvä juttu, että ollaan yhdessä tehty kaikkea tää eka vuosi, koska meillä on niin hyvä suhde ehkä just siks. Mut mä lupaan olla tosi kiltti tyttö koko ens vuoden jos sä vaan voisit antaa mulle sellaisen pikkusiskon! Ne on kuulemma tosi kivoja! FB_IMG_1575460116623En ees revi sohvatyynyjä IKINÄ. Ja lupaan hoitaa sitä siskolikkaa ja pitää siitä huolta niiku AINA. Mammaki lupasi hoitaa sitä ja toki se kantaa siitä päävastuun, mut onhan isosiskon rooli tosi tärkee! Kaikki mun kaveritkin on sitä mieltä, että mulla pitäis olla pikkusisko, (katso liite 2.) koska oon tosi huolehtivainen ja empaattinen. Joten arvoisa Joulupukki, toivottavasti sä voit tuoda sellaisen meille ens vuonna.

Kiittäen,

Piiku Pikkarainen.

Liite 1. Asioita, joita osaan jo tehdä:

 • kuonokontakti kämmeneen
 • etujalkatargetti
 • tasapainoilu jumppapallolla tai muilla alustoilla
 • takajalkatargetti
 • istuminen
 • maahanmeno
 • namista luopuminen (ihan typerää, mut teen kun Mamma haluaa!)
 • perusasento
 • putkeen meno, myös pimeä kulma
 • agilityhyppyjä eri suunnista
 • objektin kierto
 • odottaminen
 • erilaisia leikkejä (kuollut lelu, leun vaihto ja namin vaihto lelun kanssa)
 • tassukontakti kämmeneen
 • eteenmeno
 • ruutu
 • PUSU!
 • paikallaolo
 • käy! (matolle makuu)
 • seuraaminen
 • katsekontakti
 • Liikkeestä maahanmeno
 • peruuttaminen
 • seisominen (näyttely JA toko)
 • luoksetulo
 • noutokapulan haku
 • esineen pitäminen suussa
 • Esineen luovuttaminen
 • ihmisen etsiminen maastossa
 • esineen etsiminen sisällä ja ulkona, jopa pimeellä
 • lelun tuominen Mammalle pihalla

 

Liite 2.

Arvoisa Joulupukki.

Täten toivomme, että ensivuonna toimittaisit Piikulle pikkusiskon:

 • sk. colliet Unto & Usva
 • Huskypojat Gaston & Elmo
 • sk. colliet Riesu & Rölli
 • Malinois Hermo & kelpie Räyhä
 • kotijoukot Jukka & Puuma & Ronja (jotta se jättäisi meidät rauhaan)

 

 

Ps. Rakas Pukki, jos tässä toivomaan ryhdytään, Hanna toivoisi uuden kännykän, jossa olisi parempi kamera. Ja tiskikoneen. T. Hanna

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s