Verkkokurssit – esittelyssä kuono.fi

Nykyään netti on täynnä erilaisia verkkokursseja koiran kouluttamiseen liittyen. Löytyy kaikenlaista kurssia aina laji treeneistä yleiseen peruskoulutukseen. Minua pyydettiin kirjoittamaan blogiini arvostelu kuono.fi:n peruskurssista. Kuonon missio on tehdä suomalaisista koirista terveempiä ja onnellisempia.
Kuono on suunnattu kaikille koiranomistajille rodusta riippumatta.

Kurssin hinta ei ole suuren suuri, 29 e, ja sellainen, joka on helppo panostaa. Kouluttajana toimii Noora Tihtonen, joka tarkemman tarkastelun jälkeen osallistui vanhaksi tutuksi noin kymmenen vuoden takaa, jolloin kävimme yhdessä Koirakoulu Vision kouluttajakursseja. Tämän jälkeen Noora on opiskellut mm. Eläinten kouluttajan ammattitutkinnon. Verkkokurssien ostamista harkitsevien kannattaa selvittää kouluttajan ammattitaito. Kouluttajaksi kun voi tituleerata itseään kuka tahansa ja tärkeää olisi selvittää millaiset taustatiedot ja – taidot hänellä on.

Kuono. Fin peruskurssi koostuu kolmesta moduulista, jotka sisältävät sekä teoriaan että käytäntöön liittyviä videoita. Videoita on paljon ja ainakin minulla kesti hetken löytää aikaa katsoa ne kaikki. Noora on hyvin selkokielinen ja videot ovat sopivan lyhyitä tietoiskuja. Johdannossa käydään läpi sitä miten koirat oppivat asioita. Toinen moduuli on perustaitoihin liittyviä ja koskevat sekä koiraa, että omistajaa. Kolmas ja viimeinen moduuli keskittyy ongelmakäytökseen.

Nooran koulutusmetodit ovat naksuttimeen perustuvia. Laitteen käyttö käydään perusteellisesti läpi ja myöhemmin siihen palataan usein. Suosittelen tätä kurssia varsinkin ensimmäisen koiran ottajalle, sillä positiivisen koiran koulutuksen perusteet käydään havainnollisesti läpi.

Verkkokurssien yleinen ongelma on mielestäni se, että aina oma koira ei toimikaan kuten videon esimerkkikoira ja ohjaajan on vaikeaa ilman opastusta muuttaa käyttäytymistään, jotta haluttu käytös saataisiin koiralta esiin. Siksi verkkokurssien olisi hyvä olla avoimena aina maksun maksettuaan, jotta niihin voi tarvittaessa palata aina uudelleen. Kuono. Fin palvelu on hyvä alku koiran koulutuksen saloihin, mutta sellaisenaan melko pinnallinen. Varsinkin ongelmakoirakäytöksen korjaaminen siinä vaiheessa kun käytös on jo ongelma pelkän videon avulla on hankalaa niin omistajalle kuin kouluttajallekin.

Hyviä puolia kurssissa on erilaisten kohteiden opettelu ja käyttö, jotka tuovat ihan perus koirallekin mukavaa vaihtelua opeteltaviin temppuihin. Rauhoittumisen taito ja luopuminen ovat asioita, jotka jokaisen pennun on hyvä osata erilaisissa ympäristöissä.

Lopputulemana on asiallinen ja laadukas verkkokurssi, jolla pääsee hyvin alkuun. Hinnaltaan juuri sellainen, joka on helppo panostaa asiaan jos kiinnostusta on vähänkin. Korona-aikaan verkkokurssien hyöty on kieltämättä se, että voimme oppia uutta kotoa käsin ja kokeilla asioita oman koiran kanssa vaikka olohuoneessa. Koiran käytöksen ymmärtäminen ja sen koulutus on jokaisen omistajan perusvaatimus, mutta koulutus laajemminkin on iloinen ja hauska harrastus. Mikään ei ole hauskempaa kuin seurata, miten kumppani oivaltaa uusia asioita ja muuttuu sen myötä aktiivisemmaksi arjessaan.

Käykäähän kurkkaamassa <

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s