Loppuvuoden paimennukset

26.9 Likan kanssa paimentamassa tänään. Kyllä tykkään sen toiminnasta! Liinassa harjoiteltiin hakukaaria ja kuljetusta ja kyllä siellä sievässä päässä jotakin selvästi tapahtuu 😅 yhtään ei tällä kertaa yrittänyt jahdata tai säntäillä eläinten perään, vaan mentiin rauhassa yhteistuumin. Kuitenkin focus lampaista koko ajan. Saa nähdä miten paimennusharrastus etenee jatkossa. Kiitos Katja!

17.10 Tänään on ollut prinsessan oma päivä! Ensin harjoiteltiin prinsessalle kuuluvia työtehtäviä Katjan luona paimentamassa. Hienosti joka kerta Likka parantaa työskentelyä. Harjoitellaan poispäin ajoa ja siinä samalla hakukaaria. Likka hakee luontaisesti sopivaa välimatkaa lampaisiin ja liinassa mielentila pysyy vakaana ja silti focusoituneena. Tänään pohdittiin josko paimennuksen ykkösluokka voisi olla meille ihan konkreettinen tavoite joskus tulevaisuudessa. Kiitos Katjalle valmennuksesta ja rupattelusta! Tästä on taas hyvä jatkaa ensi kerralla! 🤗

28.10 Piiku paimentaa nyt viikon välein ja sitten on taas tauko. Mieli tekisi treenata useamminkin, mutta Usvanummentila tuntuu olevan aivan täyteen buukattu. Ja se on pelkästään hieno asia yrittäjille!👌 Piiku pääsi viime sunnuntaina ensimmäistä kertaa isolle laitsalle, mikä olikin aluksi vähän jännä juttu.

Ensin kirmailtiin vähän liiankin lujaa ympäriinsä, eikä tuntumaa lampaisiin juuri ollut. Otettiin hetkeksi liinaan, niin sitten alkoi muistaa mitä siellä eläinten takana pitikään tehdä. Piiku oli eläväisempi kuin ennen, mutta sen focus lampaisiin ei ole niin hyvä kuin toivoisin. Ajoittain tuli hyviä kuljetuksia, mutta paljon sitä myös pitää kutsua keskittymään hommaan.

Tokalla kierroksella aika menikin sitten siihen, että odoteltiin suostuuko neiti istumaan kuraiseen maahan päästäksemme jatkamaan varsinaista paimennusta! Piiku on aina erityisen nöyrä ja se kyllä tarjoaa istumiset ja maahanmenot normaalisti arjessa vaikkei niin tarttiskaan . Mutta tänään ei suostunut istumaan 😱 kun se lopulta Mervin kätösissä suostui kauniin pyllynsä maahan laittamaan, päästiin tekemään vielä pari kierrosta.

Jäi entistä epävarmempi olo Piikun paimennusharrastuksesta. Oli myös mielenkiintoista huomata siinä tuollainen pikku 😈!! Prinsessa ei siis olekaan aina samalla viivalla mun kanssa! 😅 Upeista kuvista suuri kiitos Maijulle ja Timolle! Kuvat eivät todellakaan koiraharrastuksissa kerro koko totuutta 🤪mutta jatkoa seuraa taas ens sunnuntaina! 😘

1.11 Paimenessa tänään Piiku oli aivan eri koira kuin koskaan ennen lampailla. Se jopa haukkui innostuksissaan😱. Piikun syttyminen lampaille ihan tosissaan on odotellut tuloaan, mutta Mervi oli sitä mieltä se ehkä tapahtui tänään 🤪.. Saa nähdä, mutta ainakin odottaminen onnistui tänään kerrasta ja Piiku sai lampaisiin ihan uudella tavalla liikettä. Koulutettavuuden kannalta lajissa olisi hyväksi jos vietikkyyttä löytyisi. Silloin voisi sen myötä alkaa myös vaatia koiralta jotakin. Piiku on tähän mennessä ollut niin kiltti ja nöyrä lampailla ja lampaille, että kaikki koulutus erilaisiin tehtäviin voi tuhota sen orastavan motivaation. Toisaalta Piiku on vilkkautensa alla kaikessa hyvin tasapainoinen, joten nähtäväksi jää miten se toimii jatkossa lampaiden kanssa.

12.12 Piikun kanssa paimenessa tänään pitkästä aikaa. Tauko oli taas tehnyt tehtävänsä ja Piiku tuntui olevan ihan ulalla mitä lampaiden kanssa pitikään tehdä. Pyörössä taas kuljettiin ympyrää, mutta joitakin hetkellisiä välähdyksiä lukuunottamatta Piiku ei tuntunut oikein ymmärtävän mitä siltä haetaan. Mervi tosin luo uskoa minuun, että Piikusta vielä tulisi jotain. Paimennus muistuttaa tällä hetkellä kuitenkin niin paljon vanhempien koirieni kanssa tehtyä ”paimennusta”, jossa vuosikausia pyörittiin ympyrää ilman, että homma koskaan eteni yhtään mihinkään, että mielialani on vähän maassa. Tämä oli tämän vuoden viimeinen kerta lampailla, joten katsotaan sitten uudelleen ensi keväänä. Kiitos Merville kivoista treeneistä!

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s