Agiliitoa vko 3

Tällä viikolla olikin kolmet treenit: Sonjan junnu kurssi tsau-hallilla, Suskun treenit Salon koirahallilla sekä omatoimitreenit sunnuntaina. Fiilis treenaamiseen on hyvä ja alkaa näkyä jo muillakin elämän osa-alueilla kuten ruokavaliossa ja peruskunnon kohentamiseen liittyvissä tavoitteissa.

Ma 18.1. Sonja tsau-halli. Rataan tutustuessa hirvitti pitkät estevälit ja takaleikkaus putkelle. Radalla oli 22 estettä. Tehtiin jälleen 10min pätkissä ja tällä kertaa tiesin jo mitä oli odotettavissa eikä uusi halli ja kouluttaja tuntuneet niin jännittäviltä. Läksyksi saimme kaarteissa olevat hypyt, joilla saadaan koiraa irtoamaan esteille helpommin. Palkka aina edessä. Vinottaisten hyppyjen takakierrot, ohjaajan liikkeen sieto ja heti lelupalkka kädestä. Takaleikkaus hypyltä putkeen. Tiukat käännökset putkella ja juoksu pois lelu auki kädessä. Täytyy muistaa pitää treenit noin 5 Min jos huomaa koiran väsyvän. Likka ei väsyneenä enää jaksa keskittyä ja sen hypyt valuvat silloin helposti. Harmi ettei Sonjan treeneistä ole videota.

Ke 20.1 Susku, Salon koirahalli. Koiran kokoamista eli omat jarrut ohjauksessa ennen tiukkoja käännöksiä Piikulle. Tämä olikin vaikeaa: liian tiukka jarru ohjaa Piikun hypyn ohi kokonaan ja liian löysällä se ohittaa sen, varsinkin jos kauempana siintää houkutteleva kontaktipinta, jolle sitä on paljon palkattu ja joita se rakastaa. Valsseilla oman ohjauksen tarkkuutta varsinkin. Kierrä käsky tiukoilla sivuttaisilla hypyillä ja takaa-käsky selkeillä takakierroilla. Piiku ei reagoi niin helposti pelkkään hyppy käskyyn, joten sanallisen ohjauksen pohdintaa ja käskysanojen kohdentamista. Video tästä alla.

Likka puolestaan harjoitteli elämänsä ensimmäistä kertaa Ata lelulla niin, että lelu oli heti esteen takana. Kepit tehtiin ohjureilla, mutta tämä vaatii vielä useita toistoja. Susanna ehdotti että pikku hiljaa voisi esitellä Likan hieman korkeamman hypyn. Radalla juostiin vauhdilla ja Piikusta poiketen Likka irtoaa ja hakee esteitä jo hienosti.

24.1 Omatoimitreeni, Salo. Tein halliin radan mukaillen Sonjan maanantain treenejä, sillä halusin treenata kotiläksyjämme. Samalla halusin treenata Likan läksyjä myös Piikun kanssa, koska niistä ei ainakaan ole haittaa ja uskon niiden tekevän myös Piikulle hyvää. Piikun kanssa ei olla treenattu niin usein etupalkkaa kuin olisi pitänyt (sillähän on namipallo) ja siitä luopuminen oli tällä radalla yllättävän vaikeaa. Videollakin näkee miten veri vie pallon suuntaan. Toisaalta Piikun hypyt oli tosi hyviä ja itsenäisiä ja sillä oli huikea asenne, joten pallo olisi jatkossakin hyvä asettaa radalle. Lopuksi otin kepit molempiin suuntiin pari kertaa ja ne menivät hyvin matalalla kropalla ja tempolla 💗

Likka sai puolestaan treenata myös kaarevia hyppyjä ja takaleikkausta. Uutena asiana otin suskun läksyistä vaarin ja esittelin sille 30cm ja 35cm rimat. Radalla Likka haki ja hyppi hyvin esteitä, mutta ei aivan niin hyvin kuin Piiku, mutta tämä johtuu vain siitä, että Likka on kokemattomampi. Lisäksi tehtiin puomin kontaktipinnalle pyssäreitä ja Ata lelun kanssa. Tänään ei ehditty tehdä keppejä ohjureilla, mutta ensi kerralla. Minulla on siihen pari ideaa.

Kaiken kaikkiaan tämän viikon treenit olivat erittäin nousujohdantaiset! Olen valtavan innostunut tyttöjen kanssa treenaamisesta. Samalla motivaatio oman ruokavalion ja peruskunnon rakentamiseen (jälleen kerran) nostaa päätään. Kevään edetessä päästään tekemään pidempää lenkkiä, joten tavoitteet on ihan mahdollisia toteuttaakin 🤓

Tytöt vvalmiina treeneihin uusissa Back on Track takeissaan!

Tällä viikolla Likka täytti täyden yhden vuoden!! Sen ensimmäistä juoksua ei ole vielä tullut, mutta sen käytös on nyt ollut sen verran kummallista, että toivon sen kohta aloittavan. Piikun ensimmäinen juoksu oli aika huolestuttava, sillä se oli levoton ja jopa inisi. Likka puolestaan tuntuu juuri nyt epätavallisen pelokkaalta, mutta siitä lisää myöhemmin.

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s