Agiliitoa – viikko 4

Tällä viikolla treenattiin agsaa vain kaksi kertaa, mutta toki sekin on koirille ihan tarpeeksi. Keskiviikkona ohjatut treenit peruuntuivat, joten menin hallille itsekseni. Lauantaina meillä oli puolestaan kauan odotettu Petra Malinin yksityistunti, jonka aikana opimme taas valtavasti teknisiä juttuja! Viikko oli hieman haastava siinä mielessä, että Likka säikähti kotona sähkökatkoa, joka aiheutti pelkoa kotona. Treeneissä ja ulkona Likka oli kuitenkin oma rohkea itsensä ja pian tilanne rauhoittui myös kotona. Kenties koko säikähdys on tulevan ensimmäisen juoksun ja murrosiän aiheuttamaa ja toivonkin, että se jäi yksittäiseksi tapahtumaksi.

27.1 omatoimitreenit, Salon koirahalli. Tänään ohjatut treenit peruuntuivat koska Suskun auto teki tenän. Olin odottanut treenejä kovin, joten lähdin yksin hallille koirien kanssa. Tällä kertaa myös Ronja pääsi juoksemaan ja hömpöttelemään radalle. Se on kyllä mainio, menee häntä pitkällä ja välillä ihan lujaakin 😀

Nuorempien tyttöjen kanssa oli tarkoitus treenata itsenäisiä in-in käskyjä, takakiertoja ja vähän eteenmenoakin ja putkeen irtoamista. Piiku oli vallan mainio, sen työskentely paranee koko ajan, mutta minun tulee osata ohjata sille oikeat linjat. Likka puolestaan opetteli vasta alkeita, mutta jo nyt se irtoaa paremmin ja toki vauhti sillä on niin hurja, että tiedän jääväni ihan kakkoseksi jos en saa sille opetettua paremmin suullisia käskyjä ja itsenäisyyttä radalle. Varsinkin tuo hyppyjen jälkeen putkeen irtoamisen vaikeus (videon lopussa) harmitti. Keppejä harjoitellaan jatkossa puolikkailla, jotta itsenäisyys ja rytmi tekemiseen löytyy ilman liiallista rasitusta nuorelle koiralle. Olen kuitenkin iloinen ja optimistinen, että Likalla on todella kiva asenne ja se paranee koko ajan oppiessaan. Meillä on myös super valmentajat! Molemmilla tytöillä oli osittain korkeammat rimat: Piikulla 50cm ja Likalla 30cm.

30.1 Petra Malin yksäri, ATT-halli. Petra oli rakentanut 16 esteen radan, jolla leijeröintinä kaksi hyppyä, tiukkoja käännöksiä ja irtoamisia. Rata vaati koiraan luottamista, sitä, että se hoitaa oman tonttinsa. Ajattelin, että tästä tulee paitsi mielenkiintoista, myös haastavaa. Tai ehkä ne ovat sama asia!? 😀 Rataan tutustuessa en osannut päättää miten koirat ohjaisin ja valitsin niille ehkä helppoja, mutta myös ajallisesti vieviä linjoja. Olikin hyvä, että Petra valmensi minut epämukavuusalueelle ja sain taas uusia ideoita ja vinkkejä.

Alun kaksi leijeröintihyppyä olikin Piikulle aluksi hankala, sillä se on tehnyt leijeröintinä vain yhtä hyppyä kerrallaan. Etupalkalla homma toimii ihan mainiosti, mutta ilman sitä Piiku haluaisi kovin tulla luokseni. Lopulta se onnistui. Poispäin käännös (4), este-erottelu putkella ja takaa kierrolla (6-7) sujui tosi hyvin, olin niin mielissäni, että Piiku on niin miellyttämisenhaluinen, että harvoin karkaa muille kuin kontakteille. Se, että saan esteisiin välimatkaa ja Piiku tottuu omaan liikkeeseen on vain opettelu kysymys. Takaleikkaus putkella 10 ja 11-12 välissä sujui Piikulla hyvin, mutta ongelmaksi tuli tiukka käännös 12 esteellä. Tahtomattani painoin sen takaiertoon omalla linjallani ja tämä oli minulle hyvin vaikeaa korjata.

Petra sekoitti pieniä tekniikkapätkiä eikä toistettu samaa kauaa. Piikulla oli hirveä into ja ihana asenne. Se tekee töitä tosissaan kunhan osaan ohjata sille oikeat linjat. Osa rimoista oli jo 50cm eikä niistä aiheutunut mitään ongelmaa, jihuu!!. Loppu rata eli 14, 15,16 sisälsi vaikean, tiukan persarin, josta linja molemmille hypylle 15. Kuulin naksahduksen omasta lonkasta, kun käännyin oikealle ottamaan Piikun tiukasti vastaan ja ohjaamalla hypylle. Jokin lihas varmasti revähti, koska kipu säteili hetken aikaan koko oikeaan yläreiteen. 🙏 Läksynä fokusointi esteille ja käännökset liikehäiriöillä sekä sanalliset käskyt takaa ja kierrä erotteluina myös vinoilla hypyillä.

Likka puolestaan teki omalla vuorollaan leijeröinnin paljon paremmin ja eteen meno sujui hienosti etupalkalla. Teki töitä hyvin keskittyneenä, mutta naapuri kentällä olevat häiritsivät välillä keskittymistä ja Likka loikkari pari kertaa vasten väliaitaa. Sille on tullut nyt vuoden iässä jännää rähjäysreaktio, mutta vain nähdessään ja kuullessaan muiden koirien olevan agsakentällä. Ohitukset sujuvat edelleen hienosti. Myös Piikulla tällainen käytön on lisääntynyt kun turhautuminen kentälle pääsyyn kasvaa. Näin ollen tytöt ruokkivat toinen toisensa käytöstä, mikä on todella ikävä piirre.

Poispäin käännös (4) harjoiteltiin nopeasti hienoksi ja etäisyydellä. Putkeen Likka sujahti hyvin kunhan muistin ohjata sen sinne. Likalle lisää treeniä putkesta putkeen menoon, sillä nyt se katsahti minuun tullessaan ekasta putkesta. Sen sijaan 7 takaleikkaus tosi hieno alusta asti (takakierrot edestä suorittaen ovat kyllä sillä yhtä vahvoja kuin Piikulla), mutta jälleen putkeen irtoaminen nro9 vaatii vielä hiomista, koska oma liike oli tässä kohtaa toiseen suuntaan. Paljon treenattiin persaria 11-12 väliin, ja lopulta se sujui jo hyvin. Persjättö ohjaustekniikkana on Likalle vieraampi, mutta sitä on kyllä treenattu. Seuraavan (12) hypyn tiukka käännös sujui vasta kun oma ohjaus millilleen oikea. Eli sama ongelma kuin Piikulla, mistä tiedän sen johtuvan omasta ohjauksesta eikä niinkään koirien erilaisuudesta. Oli todella vaikeaa ohjata linja oikeaksi koiralle ponnistaa, mutta jättää silti tarpeeksi tilaa suorittaa.

Oli todella tehokas tunti taas, paljon tekniikkaa sekä tytöille että mulle, hikikin tuli. Videot ovat molemmista ihan tunnin lopussa, joten väsymys painoi jo kaikilla. Ensi kerralla haluan virittää videon pyörimään alusta asti, niin tulee itsellekin enemmän työstettävää videoiden muodossa. Uskon että varsinkin Likka oppi paljon ja jäi älykkäänä koirana niitä prosessoimaan. Opittavaa on niin paljon, että tuntuu vähän turhauttavalta, ettei millään voi muistaa kaikkea mitä tunnin aikana puhutaan. Täytyy vain toivoa, että minäkin osaan imeyttää itseeni ja lihasmuistiini oikeita asioita kuin Paavo Pesusieni ikään. Lisää vaan takaleikkauksia ja hypylle irtoamisia molemmille. Petra puolestaan on kuin Gandalf: jostain se vaan tietää, että siirtämällä ohjuslinjaa 3cm oikealle koira menee 😅💗 jäi hurjan hyvä fiilis, voi kun voisi käydä Petran treeneissä joka viikko. Ai joo, mutta ens viikollahan päästään taas!!! 🤩

Tietoa kirjoittajasta

Hanna

Elämästä unelman reunalla kirjoittelee vihreällä ja positiivisella mielellä käyvä eukko. Valokuvauksen ja koiratouhujen lisäksi harrastan pitkänmatkan kävelyä, kiipeilyä, melontaa, sukellusta, maastoratsastusta ja retkeilyä. Arjen seikkailuja, maailman ihmeitä ja luonnossa samoamista. Niistä on pienen tytön unelmat tehty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s